Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

A1 πόλο ανδρών: Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι κόντρα στη Βουλιαγμένη

Στιγμή από το Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός
Στιγμή από το Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι της Α1 πόλο ανδρών στο κολυμβητήριο του Λαιμού επικρατώντας 12-9 της Βουλιαγμένης. Νίκες για ΑΕΚ, Γλυφάδα και Πανιώνιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής και στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν απέναντι ΝΟ Βουλιαγμένης στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι δυο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος, λόγω της νέας μορφής του πρωταθλήματος, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Group 1 της Β' φάσης.

Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου πήραν τη μεγάλη νίκη με 12-9 και έδειξαν για άλλη μια φορά κυρίαρχοι και μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με σπουδαίο θέαμα, σκληρές άμυνες και σπουδαίες εμφανίσεις των τερματοφυλάκων στο πρώτο μέρος, αλλά και με ανατροπές και ωραίες επιθετικές προσπάθειες.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 3-2, στη συνέχεια οι πέρασαν μπροστά με 5-3, ενώ το ημίχρονο έληξε με 5-5. Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός είχε βασικό όπλο την άμυνα στον λιγότερο (3/14), ενώ βρήκε λύσεις πολλές στον παίκτη παραπάνω (7/11) και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση με το τελικό 12-9 (προηγήθηκε και με 12-8), που του δίνει και ψυχολογία εν όψει του επερχόμενου κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα του στο Σπλιτ.

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-4, 2-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΝΟ Γλυφάδας - ΝΟ Χανίων 16-8

Με φόρα μπήκε στη Β' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί του ΝΟ Χανίων με 16-8 στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος", στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Group 3 και έφτασε στους 18 βαθμούς και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον σημερινό αντίπαλό του.

Οι Γλυφαδιώτες του Γιάννη Κατρουζανάκη ήταν απόλυτα κυρίαρχοι σε όλους τους τομείς, από το ξεκίνημα του αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους (προηγήθηκαν και με 12-5). Κορυφαίος του ΑΝΟΓ ήταν ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος (φωτο), που πέτυχε και 7 γκολ.

Οκτάλεπτα: 4-2, 5-3, 2-0, 5-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης 1, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π., Χατζηκυριακάκης, Δουρίδας, Γιαννόπουλος 7, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου, Φωτόπουλος 2, Μπρίκιτς 2, Μιγιούσκοβιτς 3, Ηλιόπουλος, Μπελέσης 1, Πούρος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης, Νικολαΐδης, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης, Βουλγαράκης, Χαριτάκης, Σπάχιτς 1, Αποστολάκης 1, Μπέτο 4, Κουτρουλάκης, Κανδανολέων, Πάπλας.

ΑΕΚ - ΓΣ Περιστερίου 6-5

Με τον Κωνσταντίνο Φλέγκα κάτω από τα δοκάρια της, με πλουραλισμό, αλλά και τον Μιχάλη Τσαταλιό ηγέτη στην επίθεση (περισσσότερο δημιουργικά, αλλά και στο σκοράρισμα), η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του ΓΣ Περιστερίου, με 6-5 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Group 2 της Β' φάσης του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, στην τυπική της έδρα, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης.

Έτσι η Ένωση έφτασε στους 30 βαθμούς και παραμένει 2η στη βαθμολογία, αλλά πλησίασε στους τρεις τον πρωτοπόρο ΓΣΠ, σε ένα γκρουπ που θα γίνει μεγάλη μάχη για την τελική κατάταξη. Η ομάδα του Μάζη, με βασικό όπλο την άμυνα και τον Φλέγκα και με επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία, προηγήθηκε με 5-3 και 6-4, για να μειώσει στο φινάλε ο ΓΣΠ στο τελικό 6-5.

Οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 3-2.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός 2, Παπάκος, Στελλάτος 1, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς Αρ., Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Φάρκας 1, Φάρμερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σταματίου, Καρούντζος 1, Αγκόρτσας 1, Παπασηφάκης 2, Τοράκης, Λαδάς, Σαλτερής, Μυρίλος, Μπιτσάκος Ανδ.

Άρης - Παλαιό Φάληρο 10-12

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε το Παλαιό Φάληρο, που επιβλήθηκε με 12-10, επί του Άρη στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών και στο πλαίσιο του Group 4.

Ήταν ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη και συνεχείς ανατροπές. Οι Φαληριώτες προηγήθηκαν με 5-3 στο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 6-5 (στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου) και 8-7 (στα μέσα του τρίτου), αλλά το Παλαιό Φάληρο κατάφερε να κάνει και πάλι την ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, να προηγηθεί και με 12-9 και να φτάσει στην πολύτιμη νίκη με το τελικό 12-10. Κορυφαίοι σκόρερ για τον ΑΟΠΦ ο Ντε Φρέιτας με 5 γκολ και για τον Άρη ο Βικάτος με 4.

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 3-1, 4-6.

ΑΡΗΣ (Μανώλης Γούναρης): Τσακίρης, Μπιτσάκης, Ζιούτας, Βικάτος 4, Γιώρτσιος, Αλιαπούλιος 1, Νάνος, Ζίτνικ 2, Παυλίδης 1, Παπαμανωλιουδάκης 1, Σολογάνης 1, Κοστιουτσένκοφ, Σαλαμάνης, Κουνέλας, Πασματζής.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Πετρόπουλος, Τζώρτζης 1, Σέιν 1, Καλής, Κλήμος, Καραβιώτης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Ντε Φρέιτας 5, Χαλυβόπουλος, Λιαπάκης 3, Τσαχιλίδης 1, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.

Εθνικός - Υδραϊκός 10-16

Ο Υδραϊκός μπήκε φουριόζος στη Β' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα του Group 2 και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς επιβλήθηκε με 16-10 επί του Εθνικού στον Πειραιά και έφτασε τους 30 βαθμούς, διεκδικώντας πλέον -τουλάχιστον- τη δεύτερη θέση στο γκρουπ. Ο Εθνικός έμεινε στους 25.

Το ματς ήταν δυνατό, με σκληρές μονομαχίες και πολλές αποβολές εκατέρωθεν. Η ομάδα του Βολτυράκη, όμως, ήταν πιο αποτελεσματική, πήρε ένα μεγάλο προσβάδισμα από το ξεκίνημα, το αύξησε στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-3, 3-4, 4-5.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος 1, Τεσάνοβιτς 1, Βαλλιανάτος 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος, Γκάτσος, Σάβελιτς 5, Δροσόπουλος, Γαρδέρης, Καραμπάτης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης 1, Θαλασσινός 2, Κοκκινάκης 1, Πρέκας 1, Αλμύρας 1, Μπλάνης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώσκολος 2, Άτζιτς 3, Χατζηγούλας, Αλβέρτης 2, Παρτσόγλου, Τζόκας.

Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος 11-12

Σε αγωνιστικό "θρίλερ" με φινάλε γκραν γκινιόλ εξελίχθηκε το πρώτο από τα ντέρμπι του Group-1 της πρεμιέρας της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανιώνιο, στην έδρα της "ελαφράς ταξιαρχίας" στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή.

Ο Πανιώνιος κατάφερε τελικά να "αποδράσει" με μια τεράστια νίκη, με 12-11 και να ξεπεράσει τον αντίπαλό του στη βαθμολογία του γκρουπ (3ος με 36 β., ο Απόλλων έχει 34). Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και πολλή ένταση και διαμαρτυρίες, ιδίως στο φινάλε

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 4-4, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μουζαλάς, Ζουρίδης, Σπούνερ 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 4, Δήμου Τάκης, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μαυράκης 1.

ΟΥΚ Βόλου - ΝΟ Χίου 5-7

Ο ΝΟ Χίου πήρε το πολύτιμο "διπλό" στον Βόλο, καθώς επιβλήθηκε με 7-5 επί του τοπικού ΟΥΚ Βόλου, στην πρεμιέρα του Group 4 της Β' φάσης του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο του Βόλου, έφτασε στους 10 βαθμούς και είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο ΟΥΚ (1 β.).

Σε ένα ματς με κλειστές άμυνες, η ομάδα της μαστίχας βρήκε περισσότερες λύσεις στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, έχτισε τη διαφορά των δύο γκολ (προηγήθηκε και με τρία, 6-3) και κλείδωσε τη νίκη μέχρι το φινάλε.

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-2, 2-3, 1-1.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Βενετόπουλος): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Κανάκης, Στεργίου Δ.,Ιωαννίδης, Μαρινάγης Χρ., Στεργίου Γ., Βλιώρας, Κουφιδάκης 1, Αράγια 4, Βασιλούδης, Ιωάννου, Νάσιος, Χαλάμ, Μπομπός.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλλαντ, Μιμίδης, Χαλατζιάν 1, Γδύσης, Παππάς Κ., Παππάς Αλ. 4, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης, Κόλλιας, Καλαργυρός, Γαβαλάς Ιω., Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μ. 2, Αμπάζης.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΕΚ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ