ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδηλασία: Εκτός ο Γκέσκε με κορονοϊό

Ο Γκέσκε στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Ο Γκέσκε στους Ολυμπιακούς του Ρίο BRYN LENNON/POOL PHOTO VIA AP

Δεν θα δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ποδηλάτης Σιμόν Γκέσκε, ο οποίος ελέγχθηκε θετικός στον κορονοϊό και αυτομάτως εισήλθε σε καθεστώς απομόνωσης.

Ο Γερμανός ποδηλάτης Σιμόν Γκέσκε διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και τέθηκε εκτός των αγώνων ποδηλασίας δρόμου που αρχίζουν το Σάββατο στο Τόκιο.

Ο αθλητής διέμενε με την υπόλοιπη ομάδα ποδηλασίας σε ξενοδοχείο εκτός Ολυμπιακού Χωριού. Οι άλλοι 12 ποδηλάτες και τα μέλη της αποστολής που διέμεναν στο ίδιο μέρος είχαν νωρίτερα διαγνωστεί αρνητικοί, αλλά θα υποβληθούν σε νέα τεστ.

"Αυτό είναι πολύ άσχημο, το να βγαίνεις εκτός διοργάνωσης νωρίτερα από τον αγώνα", τόνισε εμφανώς απογοητευμένος ο 35χρονος ποδηλάτης. "Ακολούθησα όλους τους κανόνες όσο καλύτερα μπορούσα. Σωματικά νιώθω καλά, αλλά ψυχολογικά είναι μία μαύρη μέρα για μένα. Τώρα το μόνο που μου έχει μείνει είναι να ευχηθώ στα παιδιά αύριο να έχουν ένα δυνατό αγώνα".

Ο συγκάτοικός του, Εμάνουελ Μπούχμαν, ο οποίος νωρίτερα είχε βρεθεί αρνητικός, θα υποβληθεί σε περαιτέρω μοριακό τεστ, πριν του δοθεί το "πράσινο φως" για να συμμετάσχει στους Αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ