ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Νίκος Παπαγγελής στο SPORT24: "Να δώσω και τη ψυχή μου, να κάνω την καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει ποτέ"

Ο Νίκος Παπαγγελής στο SPORT24: "Να δώσω και τη ψυχή μου, να κάνω την καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει ποτέ"

Ο Νίκος Παπαγγελής, πρεσβευτής της P&G στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 μίλησε στο SPORT24 για το μεγάλο του όνειρο, το μετάλλιο, το δυσκολότερο κομμάτι της προετοιμασίας.

Έδωσε σε νεαρή ηλικία μάχη με τον καρκίνο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό πόδι του. Παρά το γεγονός όμως, ότι αναγκάστηκε να αποχωριστεί το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία του όχι μόνο να μπει στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και να διαπρέψει.

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, τερματίζοντας 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας το 2019 και το 2020.

Το 2021 έγινε ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία που ανέβηκε στον Όλυμπο, υποβοηθούμενος με πατερίτσες και όχι με κάποιο προσθετικό μέλος.

Εξασφάλισε την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-ποδηλασίας Δρόμου του 2023, ενώ τον περασμένο Αύγουστο πανηγύρισε δύο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ.

Ο Νίκος Παπαγγελής στο SPORT24: "Να δώσω και τη ψυχή μου, να κάνω την καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει ποτέ"


Τώρα, ήρθε η ώρα μαζί με την Procter & Gamble, Παγκόσμιο Χορηγό Ολυμπιακών και Παραλολυμπιακών Αγώνων που θα είναι παρούσα με προϊόντα οικιακής και προσωπικής φροντίδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, να παλέψει για το μεγάλο του όνειρο.

Ο Νίκος Παπαγγελής στο SPORT24: "Να δώσω και τη ψυχή μου, να κάνω την καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει ποτέ"


Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Νίκος Παπαγγελής, θα είναι ο πρεσβευτής της καμπάνιας στην Ελλάδα, με στόχο η συνεργασία αυτή να αναδείξει πώς μπορεί κανείς να δίνει τον καλύτερό του εαυτό κάθε μέρα, μίλησε στο SPORT24.

Την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παπαγγελής αγωνίζεται για μετάλλια, η P&G και τα προϊόντα της δεσμεύονται να παρέχουν υψηλή καινοτομία για την άνεση, ασφάλεια και ευεξία όλων των ανθρώπων που βασίζονται σε αυτά στην καθημερινή τους ζωή, ώστε να εστιάζουν στις δικές τους σημαντικές στιγμές.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων2024 στο Παρίσι, η P&G αγκαλιάζει τη διοργάνωση με την καμπάνια "Κάθε Μέρα Πρωταθλητές" μέσα από το πρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τα κορυφαία προϊόντα της, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε μέρα.

Ταυτόχρονα, στηρίζει την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ως Επίσημος Υποστηρικτής.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο SPORT24:

Έχεις δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το μεγαλύτερό σου όνειρο είναι να κατακτήσεις ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σχεδόν δύο μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης και μετά την πρώτη απόπειρα στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020, νιώθεις ότι σήμερα είσαι πιο κοντά στο να κάνεις πραγματικότητα αυτό το όνειρο; Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

"Η αλήθεια είναι αυτή, το μεγάλο μου όνειρο και στόχος είναι να κατακτήσω ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο. Φέτος βρίσκομαι στην καλύτερη αθλητική κατάσταση της ζωής μου και νιώθω έτοιμος να παλέψω για αυτόν τον στόχο.

Η σκέψη μου είναι μια, να φτάσω στην γραμμή εκκίνησης πανέτοιμος και να δώσω και την ψυχή μου, να κάνω την καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει ποτέ.

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι αρκετό για να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος. Θα μάθουμε σε λίγο καιρό".

Το δυσκολότερο κομμάτι της προετοιμασίας πριν από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση ποιο είναι; Να διατηρήσεις την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση; Η ψυχολογική προετοιμασία και το να παραμείνεις focus στον στόχο, δηλαδή, το μετάλλιο;

"Το δυσκολότερο κομμάτι για εμένα είναι η διαχείριση του άγχους και η ανυπομονησία που υπάρχει. Σε μια προετοιμασία υπάρχουν οι καλές και οι κακές μέρες.

Είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι και τις δυο αυτές καταστάσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν πάνω κάτω στο ψυχολογικό κομμάτι.

Το να παραμένεις focus στην προπόνηση και σε όλη την διαδικασία είναι εύκολο καθώς ο στόχος είναι μεγάλος".

Έκτη θέση στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020, δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-ποδηλασίας Δρόμου του 2023 και δύο ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ τον Αύγουστο. Τι έχεις διδαχθεί όλη αυτή τη 10ετία μέσα από τον αθλητισμό που μπήκε στη ζωή σου μετά τον ακρωτηριασμό;

"Από τις διακρίσεις που αναφέρεις δεν έμαθα πολλά, καθώς στις χαρές και επιτυχίες λίγα πάνε λάθος. Ωστόσο, από τον αθλητισμό έχω μάθει πολλά, για εμένα ο αθλητισμός είναι ένα τεράστιο σχολείο.

Αυτά τα 10 χρόνια έχω μάθει τον εαυτό μου να είναι πειθαρχημένος, να δουλεύει σκληρά ξανά και ξανά ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να έχει υπομονή και επιμονή.

Και το σημαντικότερο ότι μέσα από τις μεγαλύτερες μας ήττες γεννιούνταν οι μεγαλύτερες μας νίκες".

TAGS ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ BRAND EXPERIENCE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ