ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Τον Ιούνιο το εξ αναβολής Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Eurokinissi
ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ "GREEK OPEN" EUROKINISSI

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών, που ήταν να γίνει τον περασμένο μήνα στη Βαρσοβία και αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2021.

Υπό την ηγεσία του νέου προέδρου Ιγκόρ Λεβίτιν συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) και ασχολήθηκε και με σημαντικές διοργανώσεις, που είναι σε εκκρεμότητα εξαιτίας της αρνητικής πορείας της πανδημίας. Ξεχωρίζει ως είδηση ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που ήταν να γίνει τον περασμένο μήνα στη Βαρσοβία και αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2021.

Το σχετικό αίτημα έκαναν οι Πολωνοί διοργανωτές. Οι διοικούντες της ETTU το εξέτασαν και ενέκριναν το προτεινόμενο χρονικό διάστημα από τις 21 έως 27 Ιουνίου. Επίσης, προχωρά η απόφαση να γίνουν σε δύο κεντρικά γυμναστήρια τον Δεκέμβριο, σαν «bubble events», οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι θα οργανώσουν κανονικά τον ίδιο μήνα, τους ομίλους του Europe Cup, οι ομάδες που είχαν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα πριν από τη νέα έξαρση της υγειονομικής κρίσης. Μεταξύ αυτών είναι, ως γνωστόν και οι Σάρισες Φλώρινας για το Europe Cup γυναικών.

Στη συνεδρίαση της ETTU τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνεχάρησαν τους προέδρους των διαφόρων Επιτροπών για το διορισμό τους και ενημερώθηκαν για τα σχέδια και τις προτάσεις τους για το έργο, που είναι να επιτελέσουν κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Στο μίτινγκ του Νοεμβρίου είναι να εγκριθούν τα προγράμματα όλων των προέδρων των επιτροπών. Ο Λεβίτιν επίσης ευχαρίστησε τη γερμανική ομοσπονδία του αθλήματος (DTTB) για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Top 10 νέων πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο με όλα τα μέτρα προστασίας.

Για τα πιο ουσιαστικά τώρα το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει:

«Μετά την απόφαση να διεξαχθεί το Τσάμπιονς Λιγκ 2020-2021 σαν «bubble» αγώνες, τον Δεκέμβριο, σε δύο κεντρικούς χώρους, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε παρουσιάσεις από τους διοργανωτές τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Σε Γερμανία και Αυστρία αντίστοιχα είναι να γίνουν οι (προστατευμένες από τον Covid-19) εκδηλώσεις και στα μέλη της ETTU μίλησαν ο Αντρέας Πράους από την Μπορούσια Ντίσελντορφ και ο Ρόμπερτ Ρένερ από τη Λιντς.

Ακόμη το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τα νεότερα αναφορικά με τους αγώνες της 1ης φάσης του Europe Cup, που ορίστηκαν για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2020. Έχουν επιβεβαιωθεί οι οικοδεσπότες για τα 6 γκρουπ σε άνδρες και γυναίκες (μεταξύ αυτών και οι Σάρισες στη Φλώρινα, επαναλαμβάνουμε) και είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους οικοδεσπότες των υπόλοιπων 2 γκρουπ (σ.σ. όλα αυτά επειδή χειροτέρεψε γενικά η επιδημιολογική εικόνα στις ευρωπαϊκές χώρες).

Το Δ.Σ. εξέτασε το αίτημα της Πολωνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης να μπουν οι ημερομηνίες από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου 2021 για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2020, που αναβλήθηκε τον περασμένο μήνα λόγω της πανδημίας Covid και ενέκρινε τις προτεινόμενες ημερομηνίες.

Στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης ένα θέμα συζήτησης θ’ αφορά στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2021. Ήταν ν’ αρχίσουν στις 13 Οκτωβρίου κι επίσης αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας. Υπάρχει πρόταση για τα γκρουπ του επιπέδου Α να παιχτούν με το σύστημα «ένας προς όλους» σε έναν τόπο ανά όμιλο τον Ιανουάριο του 2021. Θα εξεταστούν επίσης πρόσθετες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της προστασίας από τον Covid-19».

Να θυμίσουμε ότι στο επίπεδο Α του σταδίου 1 της διοργάνωσης βρίσκεται και η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Τα γκρουπ είναι των 3ων ομάδων και το αρχικό σύστημα διεξαγωγής προέβλεπε παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας σε δύο γύρους. Τώρα όμως, αν γίνει δεκτή η πρόταση, οι ομάδες θα κοντραριστούν μεταξύ τους σε έναν γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ