ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πινγκ πονγκ: Το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για τον Ολυμπιακό και το δεδικασμένο που δημιουργείται

Πινγκ πονγκ: Το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για τον Ολυμπιακό και το δεδικασμένο που δημιουργείται
INTIME SPORTS

Το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ στη σχετική προσφυγή που είχε κάνει ο Ολυμπιακός δημιουργεί δεδικασμένο για τα επόμενο πρωταθλήματα στο πινγκ πονγκ.

Ο Ολυμπιακός και η υπόθεσή του που έφτασε μέχρι το ΑΣΕΑΔ θα προκαλέσει δεδομένα δεδικασμένο και για τα επόμενο πρωταθλήματα πινγκ πονγκ κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από το σκεπτικό της απόφασης.

Ουσιαστικά το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους αθλητές κάτι που δημιουργεί ανισότητες και κίνδυνο υποβάθμισης του αθλήματος.

Τι προβλέπουν όμως οι κανονισμοί και τους καταρρίπτει το ΑΣΕΑΔ; Ότι δεν υπάρχουν ενδεχόμενα αναβολής λόγω συμμετοχής ξένων αθλητών σε διοργανώσεις του εξωτερικού, ενώ προβλέπονται για τους Έλληνες.

"Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν άδειες ή υποχρεώσεις για τους αλλοδαπούς αθλητές, αλλά υποχρεώσεις των Ελλήνων Αθλητών, όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές.

Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα" αναγράφεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό.

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε και δεδικασμένο για το μέλλον σε περίπτωση που υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ