ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πινγκ πονγκ: Δεν κατέβηκαν τρεις ομάδες σε Α1 ανδρών και γυναικών

Eurokinissi
ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ "GREEK OPEN" EUROKINISSI

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ενημέρωσε ότι συνολικά τρεις ομάδες (μία στους άνδρες και δύο στις γυναίκες) δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Α1.

Η αβεβαιότητα και οι ειδικές συνθήκες στα αθλητικά δρώμενα παραμένουν, ωστόσο η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, όπως και κάθε ομοσπονδία στη χώρα, κοιτάζει να είναι έτοιμη για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα είναι βασικό κομμάτι της σεζόν και με τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα η πρώτη τους πράξη.

Πρόσθετο ενδιαφέρον δημιουργήθηκε για τις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες, την Α1 και την Α2, διότι μετά τις τροποποιήσεις, που είχε φέρει η καραντίνα από την πανδημία Covid-19, απέκτησαν περισσότερες ομάδες το δικαίωμα να πάρουν μέρος. Αξίζει, συνεπώς, μία ματιά στο ποια σωματεία έμειναν εκτός και ποια πρόκειται ν’ αγωνιστούν. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι οι κληρώσεις των διασυλλογικών πρωταθλημάτων μετατέθηκαν από την Τρίτη 22 για την Πέμπτη 24 του μήνα. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε ότι η αναβολή αποφασίστηκε εν αναμονή της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νέου αθλητικού νόμου, ο οποίος επιβάλλει αποκλεισμό των σωματείων, που δεν κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου. Στην Α1 ανδρών (που κάνει έναρξη στις 10 Οκτωβρίου) δεν δήλωσε ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας. Δήλωσαν οι 11 από τις 12 ομάδες, που είχαν το δικαίωμα και είναι οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ο.Α. Χανίων, Ίφιτος Πατρών, Α.Ο. Ταταύλα, Α.Σ. Πέρα Αθηνών, Ε.Α. Βόχας, Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου, Γ.Α.Σ. Ελευσίς και Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά.

Στην Α1 γυναικών (αρχίζει 24 Οκτωβρίου) έχουμε δύο απουσίες και φέτος. Έμειναν έξω ο Φοίνικας Πειραιά και το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Αντί για 9 αναμένεται να έχει 7 ομάδες το πρωτάθλημα κι αυτές είναι οι: Δ.Α.Ο. Ταύρου, Ολυμπιακός, Πέρα Αθηνών, Σάρισες Φλώρινας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Απουσία καταγράφεται και στην Α2 ανδρών (πρώτο διήμερο στις 10-11 Οκτωβρίου). Δικαίωμα συμμετοχής απέκτησαν 14 ομάδες, ωστόσο έμειναν 13 γιατί δεν δήλωσε ο Γ.Α.Ο. Πειραιά. Στην κλήρωση θα είναι οι: Α.Ο. Πεύκης, Άρης Νικαίας, Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας, Π.Κ.Δ. Ταύρου, Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Σ. Γυμνάσιο, ΑΛΦΑ Καλλιθέας, Δ.Α.Ο. Ταύρου, ΑΣΕΑ Καβάλας, Φάρος Αλεξανδρούπολης, Παγώνα Πάτρας, Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης και Νηρέας Καρδαμύλων Χίου.

Μία είναι η απουσία και στην Α2 γυναικών (επίσης προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος στις 10/10). Έμεινε εκτός ο Α.Ο. Ταταύλα και αντί για 9 βρίσκονται 8 ομάδες στον πίνακα: Γ.Α.Ο. Πειραιά, Α.Ο Άρης 2006, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Παγχιακός, Αθηνά Μαγκουφάνας, Δύναμη Λάρισας, Πανιώνιος Χίου και ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας.

Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την αναβολή στις κληρώσεις: "Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24/9/2020 και ώρα 16:00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και όχι την Τρίτη 22/9/2020.

Εν αναμονή της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του αθλητικού νόμου που ψηφίσθηκε στις 17/9/2020 και ο οποίος επιβάλλει αποκλεισμό των σωματείων, που δεν κατέχουν την ΕΑΑ από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, γεγονός που επηρεάζει το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιεραρχίας, η κλήρωση μετατίθεται για την Πέμπτη 24/9/2020".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ