ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Νικηφόρα πρεμιέρα Γκιώνη στην πολωνική λίγκα

Νικηφόρα πρεμιέρα Γκιώνη στην πολωνική λίγκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θετικά άρχισε η παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στην Μπογκόρια και την πολωνική λίγκα. Χθες βράδυ (9/9) έγινε η εναρκτήρια αγωνιστική της διοργάνωσης και ο πρωταθλητής μας πανηγύρισε νίκη δική του, αλλά και της ομάδας του.

Απολύτως θετικά άρχισε η παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στην Μπογκόρια και την πολωνική λίγκα. Χθες βράδυ (9/9) έγινε η εναρκτήρια αγωνιστική της διοργάνωσης και ο πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πανηγύρισε νίκη δική του, αλλά και της ομάδας του. Η Μπογκόρια Γκρότζισκ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπίτζοζ και με σκορ 3-0 έβαλε τους πρώτους 3 βαθμούς στο… σακούλι της.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 3 και κατέβαλλε με 3-1 σετ τον διεθνή Ινδό Χαρμίτ Ντεσάι. Στη 2η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, θα έχει την ευκαιρία να παίξει και μπροστά στο φίλαθλο κοινό του Γκρότζισκ. Στη Γαλλία εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος έκανε χτες το ντεμπούτο του στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B) μετέχοντας με την Αζέν στη 2η αγωνιστική.

Πλην του Έλληνα άσου η Μπογκόρια παρέταξε στην πρεμιέρα τον Πολωνό Ντάνιελ Γκόρακ και τον Ιάπωνα Μασάκι Γιοσίντα. Οι δυο τους διαμόρφωσαν το 2-0 με νίκες απέναντι στον Ούγγρο αμυντικό Άνταμ Πατάντιους και τον Πολωνό Μάρεκ Μπαντόβσκι αντίστοιχα για να έρθει αμέσως μετά ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο απλό ανδρών από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2013 και να πετύχει την καθοριστική νίκη.

Ο Ντεσάι είναι πολύ αξιόλογος δεξιόχειρας επιθετικός, όμως δεν αποδίδει τόσο καλά απέναντι στην άμυνα. Την ίδια ώρα ο Γκιώνης ήταν σταθερός στις κομμένες μπάλες, παράλληλα πήγε καλά και στην επίθεση κι έτσι έφτασε στην επικράτηση με 3-1 (11-7, 11-9, 8-11, 11-2). Να θυμίσουμε ότι ο Ντεσάι είχε αποκλείσει φέτος τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στον προκριματικό γύρο του γερμανικού World Tour με 4-2 σετ.

Η Μπίτζοζ έχει έδρα σε πόλη, που βρίσκεται τρεις ώρες μακριά από το Γκρότζισκ. Ο αγώνας δεν κατέστη δυνατό τελικά να μεταδοθεί από το ίντερνετ, πάντως καταγράφηκε από τηλεοπτικές κάμερες. Όπως ενημερώθηκαν οι ομάδες η αναμέτρηση καλύφθηκε από πολωνικό κανάλι, θα προβληθούν σε μαγνητοσκόπηση εκτεταμένα στιγμιότυπα περίπου μίας ώρας και αυτό θα γίνει και σε πολλούς ακόμα αγώνες του πρωταθλήματος.

«Ήμουν έτοιμος και εξακολουθώ μετά το Ρίο να αισθάνομαι πολύ καλά. Βλέπω ότι μου έχει βγει η προετοιμασία και με έχει κρατήσει το πρόγραμμα της φυσικής κατάστασης. Ήμουν σταθερός και ο Ινδός δεν ήταν τόσο αποδοτικός απέναντι σε άμυνα», δήλωσε για τον πρώτο του αγώνα με τη φανέλα της Μπογκόρια ο Γκιώνης κι ακολούθως είχε να πει ενδιαφέροντα πράγματα αναφορικά με τις εντυπώσεις του σε αυτό το ξεκίνημα: «Παίξαμε σε μικρή αίθουσα κατ’ αρχήν κι επικρατούσε πολλή ζέστη γιατί γενικά είναι υψηλές οι θερμοκρασίες για τη χώρα. Σήμερα είχε 30 βαθμούς. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα.

Ήταν ενθουσιώδη και τους άρεσαν πολύ 2-3 θεαματικά ράλι που έπαιξα. Το πρωτάθλημα δεν έχει την αύρα της Μπουντεσλίγκα, αλλά είναι πολύ οργανωμένο κι έχει καλές συνθήκες, ενώ βρίσκω πολύ ζεστό και το κλίμα στην ομάδα σε αυτές τις λίγες ημέρες που είμαι εδώ μαζί με τα άλλα παιδιά. Κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θέλω να το πω, είναι ότι στα παιχνίδια υπάρχουν ball boys. Δεν μάζευαν οι αθλητές τα μπαλάκια, αλλά τα παιδιά και αυτό βοηθούσε στο να έχει ροή το παιχνίδι. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο αυτό, γίνεται σε ελάχιστες χώρες».

Ο αγώνας είχε κανονικά παρουσίαση των δύο ομάδων με τον Γκιώνη να εισπράττει θερμό χειροκρότημα. Κάτι ακόμα αξιοσημείωτο έχει να κάνει με τον τρόπο διεξαγωγής του κάθε αγώνα στο πρωτάθλημα. Τα πρώτα τρία επί μέρους παιχνίδια γίνονται με το κλασικό σύστημα του «καλύτερου των 5 σετ». Αν όμως, δεν λήξει ο ομαδικός αγώνας και πάει στο 2-1, τότε το επόμενο ματς ή και το 5ο στη σειρά, αν χρειαστεί, διεξάγεται με το σύστημα του «καλύτερου των 3 σετ»!

Αυτό φυσικά σπανίως γίνεται στην επιτραπέζια αντισφαίριση από τότε που το κάθε σετ τελειώνει στους 11 πόντους, πάντως οι ομοσπονδίες έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν διάφορα συστήματα στα πρωταθλήματά τους. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό εφαρμόζεται για τηλεοπτικούς λόγους ώστε να τελειώνουν οι αγώνες πιο γρήγορα. Το επόμενο ματς είναι στις 15 του μήνα και η Μπογκόρια, που έχει μεγάλο ρόστερ, θα χρησιμοποιήσει κι άλλον Ιάπωνα, αυτή τη φορά τον Τσαν Καζουχίρο.

Στη Γαλλία είχε χτες αγωνιστική δραστηριότητα μόνο η Αζέν από τις ομάδες της Pro A και της Pro B, που έχουν Έλληνα αθλητή στη σύνθεσή τους. Οι υπόλοιπες παίζουν το Σαββατοκύριακο για τη 2η αγωνιστική. Η Αζέν αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Ναντ και γνώρισε την πρώτη ήττα της με 3-1. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος έζησε νέα εμπειρία ύστερα από την πετυχημένη περσινή συμμετοχή του στην 3η κατηγορία (National 1). Ο Τάσος Ρηνιώτης έπαιξε δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα.

Οι δύο πρωταθλητές μας είχαν παρουσία στα τρία από τα τέσσερα επί μέρους ματς και παρά τα αρνητικά αποτελέσματα έκαναν αξιόλογη προσπάθεια σε πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Ρηνιώτης μπήκε πρώτος στον αγωνιστικό χώρο και κάμφθηκε από τον πολύπειρο Ρουμάνο Βασίλε Καλούς με 3-1 σετ. Μαζί με τον Κωνσταντινόπουλο έπαιξαν αργότερα στο διπλό και λύγισαν με 3-1 σετ. Στο 4ο παιχνίδι της σειράς αγωνίστηκε ο Κωνσταντινόπουλος κι έχασε 3-2 σετ σε ντέρμπι με τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ (7-11 το 5ο σετ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ