ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Νέοι αντίπαλοι για την Εθνική

Νέοι αντίπαλοι για την Εθνική

Νέους αντιπαλους θα έχει η Εθνική ομάδα των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ που θα διεξαχθεί στο Τόκιο, αφού ακύρωσαν τη συμμετοχή τους Χιλή και Βενεζουέλα. Το Περού και το Ουζμπεκιστάν στη θέση τους.

Απρόοπτη εξέλιξη έφερε αλλαγή στους αντιπάλους της εθνικής μας ομάδας των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο! Μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης (Δευτέρα 28/04) η Χιλή και η Βενεζουέλα, που επίσης είχαν κληρωθεί στο γκρουπ Η της 2ης κατηγορίας (Second Division), ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω διαφόρων προβλημάτων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) δεν έχει δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, όμως στη σελίδα με τα γκρουπ της πρώτης φάσης αντικατέστησε τη Χιλή και τη Βενεζουέλα με το Περού και το Ουζμπεκιστάν. Οι δύο νέοι αντίπαλοι προέρχονται από την 3η κατηγορία του θεσμού, προήχθησαν στη 2η ακριβώς λόγω της ξαφνικής αποχώρησης των δύο χωρών και θεωρητικά αυτό σημαίνει μικρότερος βαθμός δυσκολίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η κλήρωση της πρώτης φάσης έγινε τον περασμένο μήνα και είχε φέρει την Ελλάδα στο 4ο γκρουπ της Second Division (8ο της διοργάνωσης) μαζί με τη Βραζιλία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Χιλή και τη Βενεζουέλα. Στον πίνακα με τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των χωρών, η Χιλή και η Βενεζουέλα δεν είχαν δηλώσει ονόματα μέχρι και τις τελευταίες ημέρες κι εσχάτως έγινε γνωστό ότι απέσυραν τη συμμετοχή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγκάστηκαν να το κάνουν εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους. Η Χιλή χτυπήθηκε μέσα στον Απρίλιο από ισχυρό σεισμό στην πόλη Ικίκε κι από καταστροφική πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο και είχαν και τα δύο νεκρούς, τραυματίες και ζημιές. Η Βενεζουέλα περνάει περίοδο κρίσης και ταλανίζεται από κοινωνικές αναταραχές.

Συνεπώς το πρόγραμμα των αγώνων της εθνικής γυναικών στο γκρουπ Η διαμορφώνεται ως εξής:

28/04, 12:30 Ελλάδας (19:30 Ιαπωνίας): Βραζιλία-Ελλάδα

29/04, 06:00 (13:00): Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν

29/04, 12:30 (19:30): Σουηδία-Ελλάδα

30/04, 03:00 (10:00): Ελλάδα-Περού

01/05, 09:30 (16:30): Σλοβενία-Ελλάδα

Οι εθνικές μας ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία τους σε εντατικούς ρυθμούς στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή η αποστολή θ’ αναχωρήσει για την ιαπωνική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα από αύριο, θα φύγει για το Τόκιο ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης, ο οποίος θα δουλέψει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ως ένας από τους διευθυντές αθλήματος της I.T.T.F. (competition manager).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ