24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Είσαι για Άγιαξ και καλύτερος του Μπλιντ"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πώς ο Φαν Σιπ "έπεισε" τον Κώστα Σταφυλίδη να παίξει στόπερ, μετά την αντίδραση του Γιαννούλη να αγωνιστεί αμυντικός χαφ και την αμοιβαία αλλαγή σε τρεις θέσεις.

Μπορεί εκ του νικηφόρου αποτελέσματος ( νίκη με 2-1 αντί για 6-1) αλλά και της εντυπωσιακής/γεμάτης εμφάνισης, το πλάνο του Φαν Σιπ να δικαιώθηκε και να αποθεώθηκε αλλά λίγες ώρες πριν από τη "σέντρα" της αναμέτρησης στο άδειο ΟΑΚΑ, στο εσωτερικό της Εθνικής Ελλάδας με την ανακοίνωση της ενδεκάδας και των ρόλων/θέσεων προκλήθηκε μια μικρή... αναστάτωση.

Για την ακρίβεια η ενδεκάδα δεν άλλαξε, άλλαξαν αμοιβαία όμως, τρεις θέσεις. Αυτές των Γιαννούλη, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη.

Συγκεκριμένα, ο άσος του ΠΑΟΚ όταν ανακοινώθηκε πως θα αγωνιζόταν ως αμυντικός χαφ αντέδρασε λέγοντας πως και δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκεί αλλά και ότι δεν πίστευε κιόλας πως θα ανταπεξερχόταν ως αξονικός, στις απαιτήσεις δηλαδή του ρόλου ενός "κόφτη" (παρτενέρ του Γαλανόπουλου). Επέμενε, μάλιστα, και έτσι του "άλλαξαν" ρόλους με τους Σταφυλίδη - Κουρμπέλη.

Δηλαδή πήγαν τον Γιαννούλη στην κανονική του θέση (αριστερό μπακ) κι επανέφεραν τον Κουρμπέλη (στο αρχικό πλάνο ήταν στόπερ, παρτενέρ του Χατζηδιάκου) στα χαφ, εκεί που αγωνίστηκε και κόντρα στην Ιταλία. Μάλιστα, ο Κουρμπέλης "έδεσε" ιδανικά με τον Γαλανόπουλο, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, βγάζοντας αναπάντεχα και καλή χημεία.

Κατά συνέπεια αυτός που την "πλήρωσε" τελικά ήταν ο Σταφυλίδης, ο οποίος για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του χρίστηκε στόπερ σε αγώνα (πρώτη πριν από 7 με 8 χρόνια σε ματς του ΠΑΟΚ, όπως ο ίδιος θυμήθηκε στη σχετική συζήτηση που έγινε με το τεχνικό team).

Όπως μεταφέρθηκε στο 24ο Ευαγγέλιο και ο Σταφυλίδης αλά Γιαννούλης είχε αρχικά αντιρρήσεις/επιφυλάξεις, οπότε για να τον πείσει ο Φαν Σιπ χρειάστηκε να... επιστρατεύσει το παράδειγμα του συμπατριώτη του Ντάλεϊ Μπλιντ. Ο τελευταίος την φετινή σεζόν παίζει βασικά στόπερ στον Άγιαξ, παρότι στο παρελθόν άρχισε ως μπακ (κυρίως αριστερός) ενώ αγωνίστηκε και αμυντικός μέσος.

" Είσαι παίκτης για τον Άγιαξ και μπορείς να γίνεις καλύτερος του Μπλιντ..." φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός εκλέκτορας στο πολυσύνθετο αμυντικό της Χόφενχαϊμ.

Με επιχειρήματα μάλιστα πως σε σχέση με τον Μπλιντ, ο "Σταφ" και πιο aggressive είναι και πιο γρήγορος και με καλύτερο σουτ! Ανεξάρτητα από αυτά ο Σταφυλίδης έτσι κι αλλιώς έχει πάθος με την Εθνική Ελλάδας και έχει την νοοτροπία του "στρατιώτη" της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συγγνώμη Φαν Σιπ, σε αδικήσαμε
Βαγγέλης Παυλίδης: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο αστέρι της Εθνικής
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ