ΠΑΛΗ

Υψηλό το επίπεδο στο Ακρόπολης

Υψηλό το επίπεδο στο Ακρόπολης
ΧΟΛΙΔΗΣ

Στο εφετινό διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης "Ακρόπολις", στη συγκεκριμένη γενιά των Ελλήνων παλαιστών αναφέρθηκε ο δύο φορές "χάλκινος" Ολυμπιονίκης, Μπάμπης Χολίδης

" Μετά από δύο χρόνια απουσίας από το αγωνιστικό πρόγραμα της ομοσπονδίας, θεωρώ ότι έγινε το καλύτερο Ακρόπολις που θα μπορούσε να γίνει. Ο συναγωνισμός ήταν πολύ καλός και αυτό που με ικανοποίησε ιδιαίτερα ήταν το πάθος που έδειξαν οι Έλληνες αθλητές. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε μια διοργάνωση που αποτελεί κόσμημα στο καλεντάρι της ομοσπονδίας και η οποία θα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία. Ευχαριστώ την ομοσπονδία για την τιμή που μου έκανε, να μου αφιερώσει το εφετινό τουρνουά Ακρόπολις", είπε ο Μπάμπης Χολίδης, που αναφέρθηκε και στη συγκεκριμένη "φουρνιά" των Ελλήνων παλαιστών.

" Το υλικό που υπάρχει είναι αξιολογότατο. Οι περισσότερες κατηγορίες, αν όχι όλες, είναι πλέον γεμάτες από καλούς αθλητές. Με ηθική στήριξη από τη διοίκηση της ομοσπονδίας, αλλά και γενικότερα από το χώρο της πάλης, μπορούμε να κάνουμε εκ νέου τη διαφορά στο διεθνές στερέωμα. Είμαι σημαντικό ένας προπονητής να έχει καλό υλικό στα χέρια του. Μπορεί να δουλέψει πάνω σε διαφορετικές βάσεις και να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό για τα πάντα".

Για το αν υπάρχει κάποιος αθλητής που να τον ξεχωρίζει είπε: " Δεν θέλω να μειώσω κάποιον αθλητή. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που ήδη λάμπουν διεθνώς. Ο Φώντας Κουτσιούμπας, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Θεόδωρος Τουνουσίδης είναι μερικοί μόνο από τους αθλητές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά".

Ο δύο φορές "χάλκινος" Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στη νυν διοίκηση της ΕΟΦΠ: " Είναι γεγονός ότι ο Τσαμεσίδης πασχίζει για να φέρει την πάλη στο σημείο που βρισκόταν πριν από χρόνια. Πιστεύω στις δυνατότητές του. Για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει, θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν και δεν πρέπει να φοβάται τίποτα απολύτως. Υπήρξε αθλητής της πάλης και γνωρίζει πολύ καλά ποιές είναι οι ανάγκες του αθλήματος. Σαν φίλαθλος πλέον, του συνιστώ να συνεχίσει να δουλεύει βάσει του πλάνου που έχει θέσει από την ημέρα που ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο".

Αναφορικά με την Ολυμπιακή πρόκριση εν όψει Πεκίνο 2008 τόνισε: " Τα παιδιά, για να πετύχουν το στόχο τους, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, χρειάζονται στήριξη. Οχι μόνο από τη διοίκηση της ομοσπονδίας, αλλά και από αυτούς που θεωρούν εαυτούς εργάτες της πάλης. Ο εργάτης φαίνεται μέσα στο ταπί. Εκεί κερδίζονται, αλλά και χάνονται οι αγώνες. Ολοι πρέπει να δέσουν το ζωνάρι τους, γιατί το διάστημα που απομένει είναι μικρό και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος".

Σχετικά με το εάν θα ασχοληθεί εκ νέου με την προπονητική απάντησε αρνητικά: " Θεωρώ πως όχι. Είμαι δίπλα στο άθλημα, όποτε και αν μου ζητηθεί. Ομως αυτή τη στιγμή έχω άλλες προτεραιότητες. Εχω αφιερωθεί στα κοινά της πόλης μου, τα Άνω Λιόσια".










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ