ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Πιλίδης στο SPORT24: "Μου αρέσει να χάνω προς το τέλος των αγώνων και να κάνω την ανατροπή"

Ο Γιώργος Πιλίδης σε φωτογράφιση για συνέντευξη στο SPORT24
Ο Γιώργος Πιλίδης σε φωτογράφιση για συνέντευξη στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Πιλίδης λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της πάλης μίλησε στο SPORT24 και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έφτασε στη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ αφιέρωσε το μετάλλιό του στο Ρολάν Μακρίδη που έφυγε πριν από ένα χρόνο.

Για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Πιλίδης επιβεβαίωσε τον τίτλο του χρυσού παιδιού της ελληνικής πάλης. Ο σπουδαίος παλαιστής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 65κ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Μάλιστα, η νίκη του απέναντι στον Ρώσο Αμπντουρακχαμάνοφ ήρθε στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα. Ο Γιώργος Πιλίδης μίλησε στο SPORT24 για τη νέα του επιτυχία, αλλά και τις δυσκολίες που πέρασε το τελευταίο διάστημα.

"Δίχως υπερβολή δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχω πετύχει και ότι έχω πάρει το χρυσό. Ήταν κάτι που το ήθελα και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε μου άρεσε" ήταν η πρώτη αντίδραση του Έλληνα παλαιστή.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που καταφέρνει να πάρει μία νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και στην περίπτωση του Γιώργου Πιλίδη ισχύει απόλυτα αυτό.

Το παιδί θαύμα της ελληνικής πάλης μας τόνισε για αυτό: "Όσο περίεργο και εάν ακούγεται μου αρέσει να χάνω προς το τέλος και να κάνω την ανατροπή. Είναι κάτι που μου ανεβάζει την αδρεναλίνη. Μπορείς να πεις ότι αυτό είναι και το σχέδιο μου".

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε εάν αυτό ήταν και το σχέδιο του στον τελικό: "Ναι, αυτό ήταν. Το ματς πήγε ακριβώς όπως το ήθελα και στο τέλος κατάφερα να πάρω τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο".

Έπρεπε να χάσω 3,5 κιλά σε λίγες ώρες και έτρεχα στους διαδρόμους

Πάντως για τον Γιώργο Πιλίδη τα πράγματα δεν πήγαν στο τουρνουά όπως θα ήθελε: "Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πρωτάθλημα ξεκίνησε λίγο στραβά για εμένα. Άλλαξε το πρόγραμμα των αγώνων. Ήξερα ότι αγωνιζόμουν Σάββατο και τελικά ήμουν την Παρασκευή. Έτσι, είχα λίγες ώρες μπροστά μου για να χάσω 3,5 κιλά και να μπορέσω να αγωνιστώ. Αυτό που έκανε τα πράγματα χειρότερα ήταν ότι δεν είχα καν κάποιο γυμναστήριο. Γι' αυτό αναγκάστηκα να τρέχω στους διαδρόμους του ξενοδοχείου μέχρι να τα χάσω".

Γενικότερα, το χρυσό μετάλλιο ήταν το ιδανικό φινάλε για μία χρονιά με πολλά προβλήματα για τον Έλληνα παλαιστή. Οι τραυματισμοί τον έφεραν να παλεύει μέχρι τελευταία στιγμή για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ και στο Τόκιο αντιμετώπισε νέο πρόβλημα.

Ο Γιώργος Πιλίδης με το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων
Ο Γιώργος Πιλίδης με το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Σίγουρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα μέχρι τώρα στη σεζόν. Για αυτό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το μόνο που ήθελα ήταν να αποθεραπευτώ και να δώσω απαντήσεις. Να αποδείξω τι μπορώ να κάνω και ότι όσα έγιναν στο Τόκιο ήταν απλά μια παρένθεση. Πιστεύω ότι αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτό" τόνισε ο Γιώργος Πιλίδης.

Η χαρά του για το χρυσό φάνηκε τόσο αμέσως μετά τον τελικό, όσο και πάνω στο βάθρο. Εκείνος όμως είχε ακόμα ένα έξτρα κίνητρο για αυτό το μετάλλιο και φάνηκε στην αφιέρωση που έκανε μέσα από το SPORT24: "Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το χρυσό στον πρώην προπονητή μου, Ρολάν Μακρίδη, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου ένα χρόνο και με βοήθησε στην πορεία μου. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τη Stoiximan που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στο πλευρό μου και στα εύκολα και στα δύσκολα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΩΡΙΚΑΣ ΠΙΛΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ