ΠΑΛΗ

Πάλη: Χρυσός στο Παγκόσμιο Νέων ο Πιλίδης στην κατηγορία των 65κ της ελευθέρας

Πάλη: Χρυσός στο Παγκόσμιο Νέων ο Πιλίδης στην κατηγορία των 65κ της ελευθέρας
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Πιλίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, αφού επικράτησε στον τελικό των 65κ. τον Ρώσο Αμπντουρακχαμάνοφ.

Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης χτύπησε ξανά! Ο Γιώργος Πιλίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η πορεία του ξεκίνησε στον προκριματικό γύρο όπου αντιμετώπισε τον Αμανζόλοφ. Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 4-2 του Καζακου με τους καθοριστικούς πόντους να έρχονται δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Στη φάση των 16 το εμπόδιο του Ινδού Παρβίντερ δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την πορεία του Πιλίδη, ο οποίος επικράτησε με 4-1.

Στα προημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής χρειάστηκε πάλι ανατροπή στα τελευταία δευτερόλπετα. Οχτω δεύτερα πριν το τέλος ο Πιλίδης πήρε δύο σημεία και υπερτέρησε στην ισοπαλία με τον Μαργκαριαν. Το τελικό 2-2 με τον Αρμένιο αθλητή ήταν αρκετό ώστε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον Τούρκο Ακαρ και επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση 9-3 και προκρίθηκε στον τελικό. Στον αγώνα του κόντρα στον Ρώσο Αμπντουρακχαμάνοφ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0, όμως αμέσως ο αντίπαλός του απάντησε αμέσως.

Ο Ρώσος κατάφερε να προηγηθεί με 3-2 και να φέρει τον τελικό στα μέτρα του, αλλά στο τέλος μίλησε η μεγάλη κλάση του Γιώργου Πιλίδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής με τρομερή ενέργεια στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα κατάφερε να πάρει δύο πόντους και με 4-3 να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ