ΠΑΛΗ

Πάλη: Η Πρεβολαράκη στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Μαρία Πρεβολαράκη μετά τη νίκη στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα 53 κ.
Η Μαρία Πρεβολαράκη μετά τη νίκη στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα 53 κ. PRINT SCREEN

Η Μαρία Πρεβολαράκη νίκησε με 4-0 τη Λευκορωσίδα Σιντάκοβα και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πάλης στα 53κ. Το απόγευμα της Τρίτης (15/12) θα διεκδικήσει το χρυσό κόντρα στη Ροξάνα Ζάσινα από την Πολωνία.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πάλης 2020, που γίνεται στη Σερβία, βρίσκεται η Μαρία Πρεβολαράκη. Η "κυρία" της ελληνικής πάλης σήκωσε τη σημαία μας ψηλά και θα διεκδικήσει την Τρίτη (15/12) το χρυσό μετάλλιο στα 53 κιλά. Στα προημιτελικά η Πρεβολαράκη επικράτησε με 4-0 της Τουρκάλας Γετγκίλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τη Σιντάκοβα. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λευκορωσίδα, νίκησε με 4-0 κι έφτασε στον τελικό με αντίπαλο τη Ροξάνα Ζάσινα.

Ο τελικός κόντρα στην αθλήτρια από την Πολωνία θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης. Οι δύο αθλήτριες είχαν μοιραστεί τον Νοέμβριο, στο διεθνές τουρνουά της Πολωνίας, το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα τότε η Πρεβολαράκη την είχε κερδίσει με 3-0.

Η ψυχολογική φόρτιση της Πρεβολαράκη ήταν πριν τους αγώνες μεγάλη. Ο αδερφός της Γιώργος, λίγες ώρες πριν διαγνώστηκε με κορονοϊό, όπως και ο Γιώργος Πιλίδης, ενώ ο Μιχάλης Ιωσηφίδης τραυματίστηκε στα ρεπεσάζ.

Παρόλα αυτά η Πρεβολαράκη έμεινε συγκεντρωμένη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντίπαλές της και έφτασε πανηγυρικά στον τελικό. Ανεξάρτητα τι θα γίνει, η Μαρία έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο και ευχή όλων να φορέσει το χρυσό μετάλλιο.

Στην άλλη ελληνική συμμετοχή της ημέρας ο Μιχάλης Ιωσηφίδης στάθηκε άτυχος. Ο Ελληνας πρωταθλητής τραυματίστηκε στα πλευρά στο παιχνίδι με τον Ντζουζουπβέκοφ (Κιργιζία) και αποσύρθηκε. Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν 2-2. Ο Ιωσηφίδης είχε τραυματιστεί λίγο νωρίτερα. Εσφιξε τα δόντια, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 97κ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ