ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Sport24.gr

Η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Sport24.gr

Για δύο ώρες ο Αντώνης Νικοπολίδης (με χορηγό το ΟΤΕ 11888) πρόλαβε να γίνει... worldwide trending topic στο Twitter και να απαντήσει δεκάδες ερωτήσεις των αναγνωστών του Sport24.gr για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εθνική κι όχι μόνο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, που δεν συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις, τα είπε... έξω από τα δόντια και δεν δίστασε να δώσει τη δική του εκδοχή ακόμη και σε δύσκολα σχόλια.

Τη συνέντευξη συντόνισε ο Γιάννης Λαμπίρης και την "έτρεξαν" οι Γρηγόρης Μπάτης και Γιώργος Μαρκόπουλος.

Χιλιάδες αναγνώστες, εκατοντάδες ερωτήσεις, μια ολόκληρη δημοσιογραφική ομάδα και... ο Αντώνης Νικοπολίδης. Αυτά χρειάζονται για να γίνει κάποιος worldwide trending topic στο Twitter (@sport24) και μάλιστα στην 4η θέση.

Η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Sport24.gr

Ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας κάθισε δύο ώρες μαζί με τον Γιάννη Λαμπίρη, τον Γρηγόρη Μπάτη και τον Γιώργο Μαρκόπουλο και απάντησε σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορούσε. Σίγουρα, δεν γινόταν όλες, αφού και στο live αλλά και στο Twitter (@sport24) ο κόσμος βομβάρδιζε με οτιδήποτε σκεφτόταν.

Ο Νικοπολίδης, πάντως, ήταν παραπάνω ανοιχτός και από όσο συνήθιζε στην καριέρα του. Ίσως, τώρα που έχει κρεμάσει τα γάντια του να είναι περισσότερο χαλαρός και κάπως έτσι να εξηγείται ότι μίλησε για τα πάντα. Για τον Ολυμπιακό και την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του, για το πώς του έχει μείνει στο μυαλό ο Παναθηναϊκός, για τον Ριβάλντο, για διαιτητικές αδικίες, αλλά ακόμη και για τις διακοπές του ή τις μουσικές προτιμήσεις του.

Αναλυτικά οι κυριότερες δηλώσεις του Νικοπολίδη:

Για το πως βλέπει φέτος τον Ολυμπιακό: "Όσον αφορά το πρωτάθλημα, αν και δεν είναι εύκολο να το πεις, είναι το μεγάλο φαβορί. Για διάφορους λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε, τους ξέρουμε όλοι. Το μεγάλο στοίχημα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και η συνολική του παρουσία είναι αυτή που μετράει και όχι αν περάσει".

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Κάθε άλλο παρά εύκολος είναι ο όμιλος. Η Ντόρτμουντ που βγήκε τελευταία ήταν η χειρότερη ομάδα που μπορούσε να τύχει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διακριθεί. Και όταν λέμε διακριθεί, εννοούμε να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ".

Για τον διάδοχό του στα καρέ του Ολυμπιακού Φράνκο Κοστάνσο: "Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει πείσει με την απόδοσή του. Είναι όμως αρχή και δεν πρέπει να τον κρίνουμε τόσο γρήγορα. Θα περιμένουμε όλοι στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας και ελπίζουμε πως θα είναι αυτός που πραγματικά πρέπει, αυτός που επέλεξε ο Ολυμπιακός για τα επόμενα χρόνια".

Για τη μεταγραφή του Ζάν Μακούν: "Αναμφίβολα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ήταν ένας παίκτης που ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη και είναι παίκτης με υψηλή ποιότητα".

Για τα στημένα παιχνίδια: "Για τα στημένα παιχνίδια Οι ποδοσφαιριστές όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο είναι κι αυτοί θύματα, όλης αυτής της κατάστασης. Και δεν μιλάω γι' αυτούς που έχουν παίξει και έχουν αποκομίσει κέρδη, αλλά γι' αυτούς που παίζουν για 800 ευρώ, σπάνε τα πόδια τους και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει η αυριανή μέρα. Εσύ ίσως έχεις μια εικόνα διαφορετική, όμως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο αυτοί που αγωνίζονται στην Superleague, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό ή στην ΑΕΚ. Υπάρχουν και οι άλλοι που είναι θύματα και πολλές φορές μπλέκονται σε καταστάσεις που ούτε αυτοί οι ίδιοι μπορούν να τις ελέγξουν. Όσον αφορά εμένα, ποτέ σ' όλη μου την καριέρα δεν έχει πέσει τίποτα στην αντίληψή μου".

Η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Sport24.gr

Για το περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης": "Είναι σαφέστατο ότι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε. Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Για το μόνο που δεν αισθάνομαι άνετα όμως είναι που μπήκαν οι οπαδοί μέσα στο γήπεδο και τα όσα ακολούθησαν".

Για την περιβόητη μεταπήδησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό: "Το έχω πει και άλλες φορές. Ο Παναθηναϊκός ήταν το σχολείο μου. Έμαθα τι σημαίνει επαγγελματισμός, πίεση, ευθύνη. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, όταν πλέον καταλαβαίνεις πως μια ομάδα δεν σε θέλει για "χ, ψ" λόγους, τότε αποφασίζεις να κάνεις το επόμενο βήμα".

Για τη "γενιά της Ριζούπολης": "Ήταν πιστεύω μια φιλοσοφία που είχε ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να βγάλει παίκτες από την ακαδημία. Εκείνα τα χρόνια ανέβηκαν πάρα πολλά παιδιά και δημιουργήθηκε ένας κορμός παικτών, πάνω στον οποίον στηρίχτηκαν οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αλλά και της εθνικής ομάδας".

Η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Sport24.gr

Για το Euro του 2004: "Φυσικά αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα και θα ήταν πολύ σημαντικό αν απ' όλη αυτή την επιτυχία καταφέρναμε και αλλάζαμε την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επτά χρόνια μετά, φτάσαμε στο κατώτερο σημείο που θα μπορούσαμε".

Για το μέλλον της Εθνικής ομάδας: "Αυτός που πρέπει να ηγηθεί αυτή της ομάδας, πρέπει να είναι από τους παλιούς και μιλάω για τον Κατσουράνη. Πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα και να την οδηγήσει στα τελικά του Euro 2012".

Για τους προπονητές που ξεχώρισε στη καριέρα του: "Θα είναι άδικο να αναφέρω μόνο έναν, γιατί υπήρχαν και στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟ πάρα πολύ καλοί προπονητές. Στον Παναθηναϊκό θα έλεγα τον Ίβιτσα Όσιμ, γιατί ο τρόπος που προπονούσε ήταν κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Στον Ολυμπιακό για τον ίδιο ακριβώς λόγο, θα έλεγα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τα όσα είδα στην προπόνηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τα είχα δει με τους άλλους προπονητές στον Ολυμπιακό. Χωρίς να σημαίνει πως ήταν χειρότεροι ή κακοί οι υπόλοιποι".

Η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Sport24.gr

Για τη δουλειά που έκανε με τον Αλέκο Ράντο τα τελευταία χρόνια: "Και βέβαια είναι πολύ καλός προπονητής τερματοφυλάκων και είναι ο βασικός λόγος που τα τελευταία χρόνια βρισκόμουν σε καλή κατάσταση παρά την ηλικία μου. Με πολλή προπόνηση και δουλειά".

Για τους συμπαίκτες που ξεχώρισε στην καριέρα του: " Σίγουρα θα ήταν άδικο για όλους τους συμπαίκτες που είχα αυτά τα χρόνια σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όμως επειδή πρέπει να απαντήσω... Σίγουρα ο Βαζέχα ήταν ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή πολύ μεγάλο και το ίδιο ακριβώς ήταν και ο Τζόλε στον Ολυμπιακό. Μεγάλος ποδοσφαιριστής και μεγάλη προσωπικότητα".

Για το ποιον επιθετικό φοβόταν: "Από επιθετικούς, αυτός που πίστευα πως θα σκοράρει από οποιαδήποτε σημείο ήταν ο Ραούλ. Έχουμε παίξει και αντίπαλοι, αλλά και όταν τον παρακολουθώ στην τηλεόραση πιστεύω πως θα σκοράρει από παντού. Μιλάμε για τον Ραούλ της Σάλκε".

Για τα πρότυπά στη ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία: "Όταν ξεκίνησα το πρότυπό μου ήταν ο Νίκος Σαργκάνης, ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας εκείνη την εποχή. Αυτή την στιγμή, ο καλύτερος τερματοφύλακας είναι ο Κασίγιας, για τους λόγους που εξήγησα νωρίτερα. Στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα χρονιά, γιατί μιλάμε για νέους τερματοφύλακες σε πολλές ομάδες".

Για το αν θα ασχοληθεί με την προπονητική: "Εφόσον θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική, το μοναδικό πράγμα που μ' ενδιαφέρει είναι η προπονητική τα επόμενα χρόνια . Αν έχω την αξία και μπορώ να αναλάβω τον Ολυμπιακό θα το κάνω".

Για το αν μπορεί να κατακτήσει μια ελληνική ομάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο: "Φαντάζει δύσκολο και ακατόρθωτο ειδικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια καλή προοπτική. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι το μοναδικό σε μια ιδανική χρονιά για μια ομάδα να φτάσει και να το κατακτήσει. Για το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν το συζητάμε".

Για το θέμα του ντόπινγκ στον αθλητισμό: "Πραγματικότητα, σίγουρα. Μην κρυβόμαστε. Δυστυχώς. Πιστεύω όμως πως γενικότερα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα λιγότερα κρούσματα, μιας και οι έλεγχοι είναι περισσότεροι και οι αθλητές κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο μια χρονιά, αλλά και τα λεφτά που έχουν πάρει".

Για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Για μένα για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκινήσουμε από τις βάσεις του και η βάση του ποδοσφαίρου είναι τα γήπεδα. Η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινάει με την δημιουργία γηπέδων όπως το Καραϊσκάκης. Γι αυτό η πολιτεία πρέπει να είναι κοντά και να βοηθήσει και Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να φτιάξουν γήπεδα".

Το twitter ήταν ένα Μέσο που βοήθησε πολύ και εσάς στο να θέσετε τις ερωτήσεις σας στον Αντώνη Νικοπολίδη. Ακολουθήστε το twitter του Sport24.gr και μάθετε πρώτοι, όλες τις αθλητικές ειδήσεις!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ