ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράσινος Survivor με Μπέικον όπως Αντετοκούνμπο

Ο Ντουέιν Μπέικον
Ο Ντουέιν Μπέικον INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη απανωτή νίκη τους και ο Βασίλης Σκουντής επισημαίνει ότι αφού έμαθε να παίζει και να νικά, σήμερα έμαθε και να επιβιώνει…

Μετά από κάθε μια από τις προηγούμενες τρεις νίκες του Παναθηναϊκού έγραφα εδώ ότι κάτι επί πλέον μάθαινε…

Αφού λοιπόν έμαθε να παίζει και έμαθε να νικά, απόψε (απέδειξε περίτρανα) ότι έμαθε και να επιβιώνει!

Να επιβιώνει και συνάμα να επιβεβαιώνει ότι στη δική του περίπτωση –και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει επί ματαίω από το 2013 στους… Σίξερς, το μότο "Trust the process" έχει νόημα και προοπτική!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκκινώντας από το 2-6 και αφού βρέθηκαν στα έγκατα της κατάταξης οι Πράσινοι έφτασαν στο 6-6 και επιφυλάσσονται δια τα περαιτέρω, που τους έλειψαν κιόλας τις προηγούμενες δυο σεζόν…

Όντως σήμερα ο Παναθηναϊκός έμαθε (και) να επιβιώνει μέσα στα κάθε λογής adversities, όπως λένε στα χωριά του Ντουέιν Μπέικον και του Πάρις Λι.

Οι κακοτεχνίες και η λύτρωση

Διαλέγω αυτούς τους δυο διότι υπήρξαν οι αδιαφιλονίκητοι πρωταγωνιστές της ανάκαμψης, της επιστροφής από το -15 και εντέλει της λύτρωσης που κουκούλωσε κιόλας όλες τις κακοτεχνίες οι οποίες είχαν προηγηθεί και μάλιστα σωρηδόν απέναντι στους ουραγούς της διοργάνωσης…

Μέσα σε αυτά τα 45 λεπτά ο Παναθηναϊκός εκπαιδεύθηκε ταχύρρυθμα και πήρε το δίπλωμα του Survivor, την ώρα που σε ένα από τα τελευταία πλάνα της τηλεοπτικής μετάδοσης ο Ετορε Μεσίνα ήταν στ’ αλήθεια να τον ‘κλαιν οι ρέγκες!

Οι κακοτεχνίες στις οποίες αναφέρθηκα προηγουμένως ήσαν όντως πολλές και αδικαιολόγητες σε σχέση τόσο με το momentum που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο Παναθηναϊκός, όσο και με τα… χάλια του αντιπάλου του!

Στην πραγματικότητα οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν ό,τι απαγορευόταν δια ροπάλου και έστρωσαν μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον το κόκκινο χαλί για να σουλατσάρουν οι Λομβαρδοί.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Πρώτον, η χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης (με μέσο όρο 67.7 πόντους) σκόραρε 42 πόντους στο πρώτο ημίχρονο…

Τα χαμένα ριμπάουντ και η στατικότητα

Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός ενώ θα έπρεπε να θωρακίσει τη ρακέτα του, να πιέσει, να ανεβάσει την ένταση, να βγάλει ενέργεια και να κάνει παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, εγκλωβίσθηκε στο 5 εναντίον 5, χάρισε πλείστες όσες δεύτερες κατοχές στους αντιπάλους του και αντί να τρέξει, υπήρξε στατικός και ανήμπορος να δημιουργήσει σωστές αποστάσεις και να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα…

Τρίτον, απόντος του Νέιτ Γουόλτερς που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη του, δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό που τον βόλευε και δεν διάβαζε σωστά τις καταστάσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανισορροπία που τον έβλαψε στην άμυνα…

Οι κοροϊδίστικοι πόντοι και το… κανονάκι

Τέταρτον, δέχθηκε κοροϊδίστικους πόντους στον επίλογο τόσο του πρώτου ημιχρόνου με τις 3/3 βολές που χάρισε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στον Μπίλι Μπάρον, όσο και της τρίτης περιόδου με το καλάθι του Κάιλ Χάινς.

Αλλά σε πείσμα όλων αυτών, υπήρχε ζωή στον πράσινο πλανήτη!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το 10-0 που έτρεξε ο Παναθηναϊκός για να μετατρέψει το 42-57 σε 52-57 τού έδωσε ένα επί πλέον κανονάκι: τουτέστιν την ευκαιρία να σταθεί ξανά στα πόδια του και να πιστέψει ότι μπορούσε να ρίξει στο κανναβάτσο μια ομάδα που ούτως ή άλλως με τη μέχρι τώρα πορεία της δεν θέλγει για τις αντοχές της ούτε φημίζεται για τις αντιστάσεις της.

Ο Μπέικον και ο Αντετοκούνμπο

Νωρίτερα ο Ντουέιν Μπέικον αυτοτιμωρήθηκε και αυτομαστιγώθηκε κιόλας: ζήτησε αλλαγή μετά από δυο μαζεμένα λάθη και όταν ξαναγύρισε και μάλιστα χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ, βάδισε στα χνάρια του Αντετοκούνμπο, ενώ ο Ντέγιαν Ράντονιτς υποδύθηκε τον Μάικ Μπουντενχόλζερ!

Το εννοώ αυτό διότι χθες το βράδυ, όταν στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης των Μπακς με τους Κινγκς, ο Γιάννης χρεώθηκε με το πέμπτο φάουλ, οι κάμερες τον έπιασαν να γνέφει προς τον προπονητή του για να μην κάνει καμιά κουτουράδα και τον αποσύρει στον πάγκο!

Παρομοίως και ο Μπέικον έμεινε να φυλάει τις Θερμοπύλες και όλα τα υπόλοιπα είναι Ιστορία!

Την Ιστορία την έγραψε ως επί το πλείστον ο Μπέικον που με τις σπεσιαλιτέ του στο ένα εναντίον ενός, στις φάσεις απομόνωσης (iso) και στο midrange βροντοφώναξε το δικό του "refuse to lose".

Ο πρώην παίκτης της Μονακό μείωσε με τρίποντο σε 70-72, ενώ στην παράταση έβαλε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά (μετά το πρώιμο 6-4) στη θέση του οδηγού με 76-74, στο καπάκι ξανασκόραρε για το 78-75 και λίγο αργότερα κλείδωσε τη νίκη με ένα διθυραμβικό τρίποντο για το 83-75.

Το σαμιαμίδι με την αλογοουρά

Ενστασις κύριε πρόεδρε!

Αστειεύομαι, αλλά μπορεί και όχι, διότι δίπλα του υπήρχε ένα μακρυμάλλικο σαμιαμίδι που όσο μπόι του λείπει, τόση θέληση, τόση άγνοια κινδύνου και τόση ανδρεία μοστράρει με το ορμητικό παιχνίδι του.

Ο Πάρις Λι όφειλε και στο τέλος της ημέρας κατάφερε να γίνει δυσδιάστατος: δυο παίκτες (ο απών Νέιτ Γουότερς και ο απατός του) σε συσκευασία ενός!

Άμα τη αφίξει του στο ΟΑΚΑ, (είναι ολοφάνερο πως) ο Μπέικον άλλαξε δραματικά το status του Παναθηναϊκού και από επίφοβο κομπάρσο τριετούς θητείας τον μεταμόρφωσε σε contender.

Αλλά αυτός ο… μισή μερίδα άνθρωπος με την αλογοουρά είναι όντως από άλλο ανέκδοτο και χθες το απέδειξε πολλάκις και κατ’ επανάληψιν, χωρίς να ορρωδεί προ ουδενός!

Ήρωας κατά λάθος; Πριτς!

Οκτώμισι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο πρώην (Μονακό) και νυν (Παναθηναϊκός) συνεταίρος του Μπέικον έγινε ένας ήρωας κατά λάθος!

Κατά λάθος έγραψα;

Πριτς!

Αυτό το οποίο όλοι βλέπαμε να εξελίσσεται σε λάθος, ο ίδιος (με την εκ των ων ουκ άνευ συνέργεια του Γιώργου Παπαγιάννη που γράπωσε την μπάλα στο alley-oop και την κάρφωσε) το μετέτρεψε σε ένα ποίημα!

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να καθαρίσει την μπουγάδα στην κανονική διάρκεια, καθώς μετά το επιθετικό φάουλ του Λουαού Καμπαρό βρήκε μια τελευταία ευκαιρία, αλλά το σουτ που μπουμπούνισε ο Μπέικον απέβη άκαρπο για να ακολουθήσει η διθυραμβική επικράτηση στην παράταση.

Βγάζει τσάρκα το παρελθόν του

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα οι Πράσινοι τρέχουν πλέον ένα σερί 4-0, βρίσκονται σε τροχιά οκτάδας (που τα προηγούμενα δυο χρόνια την μπάνιζαν με τα κιάλια από την εσχατιά της κατάταξης) και δικαιούνται να ονειρεύονται…

Δικαιούνται επίσης να αναβιώνουν εικόνες που ήταν σφαλισμένες και κλειδαμπαρωμένες στα σεντούκια της ένδοξης ιστορίας τους και τις τελευταίες μέρες τις ξέθαψαν και στις ξαναβγάζουν τσάρκα!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ