ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν δάγκωνες τη γλώσσα σου, ρε Γιώργο

Ο Γιώργος Πρίντεζης απογοητευμένος στον αγώνα Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός την σεζόν 2020/21
Ο Γιώργος Πρίντεζης απογοητευμένος στον αγώνα Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε στο Κάουνας και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στο déjà vu από το ΣΕΦ και στην κουβέντα του Πρίντεζη.

Δεν δάγκωνε καλύτερα τη γλώσσα του ο Πρίντεζης, προχθές... Το εννοώ αυτό, διότι την παραμονή του αγώνα με τη Ζαλγκίρις, λες και εκείνη τη στιγμή χάιδευε τη γυάλινη σφαίρα του και προφήτευε τα μελλούμενα, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια, όποτε παίζουμε με τη Ζαλγκίρις, αδικούμε τους εαυτούς μας και θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει αύριο».

Χθες (22/1) να δεις πόσο αδικήσατε τους εαυτούς σας, Γιώργο μου! Στο μεταξύ, τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, περισσότερο από κάθε άλλον, ο Ολυμπιακός αδίκησε τον ίδιο τον Πρίντεζη, που είχε καταλυτική συμμετοχή στα δρώμενα, αλλά εντέλει την είδε προς θλίψιν του, να πηγαίνει στο βρόντο...

Να εξηγήσω αυτό που έγραψα για τον Συριανό φόργουορντ...

Τον Απρίλιο του 2018 που οι Πειραιώτες βρέθηκαν κατάφατσα με τη Ζαλγκίρις πέντε φορές μέσα σε είκοσι ημέρες, ο Πρίντεζης ήταν να τον κλαιν’ οι ρέγκες: όχι από πλευράς απόδοσης, αλλά επειδή υπέφερε με τους κάλους που είχε βγάλει στα πόδια του και σε εκείνη τη σειρά των play offs η οποία εκτυλίχθηκε στο καπάκι μετά τον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα στην κανονική περίοδο, σερνόταν πάνω στο παρκέ σαν τον Ελ Σιντ!

Τότε οι λεγάμενοι νίκησαν τον Ολυμπιακό τέσσερις φορές μέσα σε ένα εικοσαήμερο και πέντε σε έξι αγώνες της σεζόν που χαντάκωσε την προσδοκία του να προκριθεί στο Final Four του Βελιγραδίου.

Εντέλει η Ζαλγκίρις είναι ο δαίμονας τον οποίο δεν μπορεί να ξορκίσει: το λένε και τα χαρτιά μου αυτό, καθόσον οι Λιθουανοί τρέχουν ένα σερί 6-0 στο Κάουνας και τον έχουν νικήσει σε δέκα από τα τελευταία 13 ματς, όπου κι αν έπαιξαν...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ

Καθήμενος στον πάγκο του Ολυμπιακού πριν από 15 χρόνια, ο Πίνι Γκέρσον είχε πει μια σοφή κουβέντα, που βεβαίως δεν ήταν δική του, αλλά ισχύει διαχρονικώς...

Ο έξυπνος, λέει, βρίσκει κάθε φορά ένα καινούργιο λάθος για να κάνει. Ο βλάκας κάνει πάντοτε το ίδιο!

Την περασμένη Παρασκευή ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε το ίδιο, ούτε κάποιο άλλο λάθος στη Λυών και πήρε το αίμα του πίσω από τη Βιλερμπάν...

Χθες το βράδυ όμως ξανάπεσε στα σκληρά, έστω κι αν άνοιξε μεγάλη κουβέντα σχετικά με την τελευταία φάση, το πώς έκλεψε την μπάλα ο Γουόκαπ από τον Σλούκα και ποια φωνή ακούστηκε από τον πάγκο...

Στο τέλος της ημέρας, είτε βγει η Ευρωλίγκα (όπως το είχε πράξει με το φάουλ του Βεζένκοφ στον Τζίπσερ στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάγερν), είτε ποιήσει την νήσσαν, ως γνωστόν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου!

Πάει να πει, και χαμένος και γ@@@ος, άλλωστε, όπως έλεγε ο συχωρεμένος ο Νίκος ο Βαφάκης στο Παγκράτι, ο πρώτος είναι χειρότερος από τον δεύτερο!

Άλωνε κιόλας την ίδια στιγμή η Φενέρμπαχτσε τη Μόσχα και ο Ολυμπιακός από εκεί που θα κατσικωνόταν στην οκτάδα, έχει ανεπιθύμητη παρέα με το ίδιο ρεκόρ, μάλιστα τους μεν Τούρκους θα τους υποδεχθεί στο ΣΕΦ, τους δε έτερους συγκαθήμενους του (Μπασκόνια, Βαλένθια) θα τους αντιμετωπίσει εκτός έδρας...

ΟΙ ΕΠΤΑΜΙΣΙ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΟΥΚΟΥ

Εκτός, εκεί όπου σε έντεκα αγώνες μετρά... επτάμισι νίκες και πέντε ήττες!

Δεν τα χω χαμένα, απλώς με τον τρόπο που εξελίχθηκε το χθεσινό ματς αυτό το 81-79 μου μοιάζει με μισή νίκη και με διπλή ήττα!

Υπάρχει και άλλη μια εκδοχή, μια διαφορετική ανάγνωση στο ρεκόρ του Ολυμπιακού: επτά νίκες, τρεις ήττες και ένα αδιανόητο χαρακίρι, λες και ζήλεψε τη δόξα των Γιαπωνέζων σαμουράι που παίρνουν ένα σπαθί και το μπήγουν στα σπλάχνα τους, στην ιεροτελεστία του σεπούκου!

Στην πραγματικότητα –και για να μη χαθεί ο λογαριασμός-αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι 11-10: 7-4 μακριά από το σπίτι του, με επόμενο σταθμό (την Τρίτη) το Μιλάνο και 4-6 στο ΣΕΦ, όπου την ερχόμενη Πέμπτη θα υποδεχθεί τον... ακατονόμαστο (ως δήμιο του στο σερί της Ζαλγκίρις) Σάρας και στις 5 Φεβρουαρίου τον Παναθηναϊκό.

Σε πλείστα όσα ματς εφέτος ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ έξυπνος, αλλά στα δυο με τη Ζαλγκίρις φέρθηκε βλακωδώς!

Χθες λοιπόν επιβεβαίωσε άθελα του εκείνο το τσιτάτο που επικαλέσθηκε κάποτε ο Γκέρσον, διότι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, έκανε το ίδιο λάθος, με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο χρονικό σημείο και με το ίδιο (άσχημο) αποτέλεσμα...

Μόνο ο ίδιος παίκτης δεν ήταν!

Την 1η του περασμένου Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, η Ζαλγκίρις (που παρεμπιπτόντως στην εκκίνηση της διοργάνωσης είχε μεγάλο σουξέ μακριά από το Κάουνας και έμελλε να το ξαναβρεί στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό) του έκλεψε την μπουκιά από το στόμα με κανονικό ριφιφί!

Όπως και χθες άλλωστε...

ΤΟ DÉJÀ VU ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Τότε οι Κόκκινοι είχαν προηγηθεί (στην τέταρτη περίοδο) με 58-47, αλλά από εκεί και πέρα τα έκαναν μούσκεμα και είδαν τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις να βάζει 2/2 βολές, στα τρία δευτερόλεπτα, από το φάουλ του Βασίλη Σπανούλη και να βάζει τη σφραγίδα του στη μεγάλη απόδραση των Λιθουανών από το ΣΕΦ.

Άθελα του ο Σπανούλης βρέθηκε μπλεγμένος και στη χθεσινή μοιραία φάση, κυνηγώντας επί ματαίω τον Τόμας Γουόκαπ που ενώ παραπάταγε, μετά το κλέψιμο, πάνω στην πρεμούρα του να προλάβει το χρονόμετρο, έβαλε το λέι απ και έριξε τέζα τον Ολυμπιακό.

Εδώ βεβαίως τίθενται και άλλα ζητήματα και δεν εννοώ μονάχα το πρότερο χαμένο λέι απ του Σακιέλ ΜακΚίσικ, που (εάν ήταν εύστοχο) θα επέτρεπε στον Ολυμπιακό να βρεθεί στο +9...

Με το «what if», άλλωστε, δεν βγαίνει συμπέρασμα, το ‘πε τραγουδιστά αυτό και ο συχωρεμένος ο Τζίμης Πανούσης...

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν, θα ήτανε πατίνι!

Αναφέρομαι σε άλλες σκηνές από το ματς, που μάλιστα δεν ήταν προσωρινές, αλλά παγιώθηκαν: στο πάρτι που έκανε ο Ζοφρέ Λοβέρνι στη ρακέτα, στο πώς οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού (βλέπε Μπόλντουιν, Ρούμπιτ) χρησιμοποιούν στο κίνητρο τους, αλλά και στο debate το οποίο τείνει να παγιωθεί σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του Σλούκα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό με τον Καλάθη!

Τις προάλλες στο ΣΕΦ με το (αγωνιστικό) bullying που δέχθηκε μέσα στο μποτιλιάρισμα των αθλητικών κορμιών της Βιλερμπάν, ο Σαλονικιός γκαρντ υπέφερε τα πάνδεινα και έμεινε άπραγος, αλλά πήρε το αίμα του πίσω στο Astroballe.

ΤΟ ΡΕΤΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΡΕΣΤΟΣ

Χθες κάποια στιγμή φαινόταν...ρετάλι από την κούραση και την πίεση που ασκούνταν πάνω του, μάλιστα ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου (στη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης) απαριθμούσε τα λεπτά συμμετοχής του στα τελευταία ματς...

Ο Μπαρτζώκας τον απέσυρε πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, με το σκορ στο 70-70 και έβαλε τον Σπανούλη...

Τον επανέφερε 69 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (79-79) βγάζοντας τον Πρίντεζη...

Στο αμέσως επόμενο κλικ ο δόλιος ο Σλούκας είδε τον Γουόκαπ να του αρπάζει την μπάλα και όταν γύρισε το βλέμμα του προς τα πίσω, ο Τεξανός γκαρντ πανηγύριζε για το νικητήριο καλάθι.

Τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα της λήξης η μεν Ζαλγκίρις ολοκλήρωνε την αντίδραση της με ένα σερί 9-0, ο δε Ολυμπιακός (μετά το δια χειρός Σπανούλη τρίποντο για το 72-79) έμενε ρέστος από πόντους επί τρία λεπτά και 11 δευτερόλεπτα!

Λένε πως δυο πράγματα δεν γυρίζουν πίσω: οι σφαίρες που ρίχτηκαν και τα λόγια που ειπώθηκαν...

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι ν’ αποδείξει πως σε αντίθεση με δαύτα, μπορούν να γυρίσουν πίσω οι νίκες που χάθηκαν...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ