FINAL FOUR 2024

Ο Αταμάν, ο Καλαϊτζάκης και το πιπέρι στο στόμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Αταμάν, ο Καλαϊτζάκης και το πιπέρι στο στόμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει το… πραξικόπημα του για να εκθρονίσει τη Ρεάλ και ο Βασίλης Σκουντής απομονώνει κάποιες ξεχωριστές στιγμές από τους πανηγυρισμούς της Παρασκευής και τις δηλώσεις του Σαββάτου.

Με το που ήχησε η κόρνα της λήξης του χθεσινού ημιτελικού και οι Πράσινοι ρούφαγαν το νέκταρ της λύτρωσης και συνάμα σήκωναν το λάβαρο του αλυτρωτισμού τους, το μάτι μου έπεσε ασυναίσθητα στο courtside…

Εκεί λοιπόν είδα μια σκηνή που μού έκανε κλικ και απ΄ ό,τι αποδείχθηκε είχε μπόλικο ζουμί…

Είδα λοιπόν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ανοίγει την αγκαλιά του μέσα στην οποία έσφιξε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη…

Τον Παναγιώτη, το διευκρινίζω αυτό, διότι φαντάζομαι ότι ο Greek Freak μπορεί να ξεχωρίζει τους δίδυμους και ήξερε ότι ο λεγάμενος δεν ήταν ο Γιώργος με τον οποίο άνοιξε παρτίδες το φθινόπωρο του 2021, όταν τον υποδέχθηκε και τον έστερξε στους Μπακς.

Η γνωστή ατάκα του Σπανούλη

Καθόμουν πολύ μακριά για να στήσω αυτί και να ακούσω τι διημείφθη ανάμεσα τους, αλλά έψαξα, ρώτησα, έμαθα και… αισχύνομαι να το γράψω!

Στο λόγο της τιμής μου ντρέπομαι να αναφέρω επακριβώς την ατάκα του Γιάννη, αλλά είναι αυτή που χρησιμοποιεί πολύ συχνά και την έχει καταστήσει σήμα κατατεθέν του ο Βασίλης Σπανούλης, οπότε ας πάει και το παλιάμπελο!

Την ώρα λοιπόν που ο Αντετοκούνμπο αγκάλιαζε τον Καλαϊτζάκη τού είπε "Μπράβο ρε ψ@@@α"!

Επειδή και οι δυο είναι μεγάλα παιδιά, ο Πάνος δεν κοκκίνισε, αλλά έβαλε τα γέλια και στο καπάκι άκουσε τον Γιάννη να του λέει άλλες δυο κουβέντες που για τους Πράσινους αποτελούν το σύνθημα ενόψει του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης…

"Η δουλειά δεν τελείωσε. Οne more"!

Ο ξεμαρμαρωμένος βασιλιάς και το σόου του Αταμάν

Αυτό το "ακόμα ένα" ακούγεται πλέον στη διαπασών στους κόλπους του Παναθηναϊκού και τον οιστρηλατεί στην επιχείρηση του να εκθρονίσει τη "Βασίλισσα" και να αποδείξει (μετά από 13 χρόνια στα οποία έμεινε έκπτωτος) ότι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς ζει…

Ξεμαρμαρώνεται, ζει και μπορεί να ξαναβασιλέψει, άλλωστε σε αυτή την πόλη πριν από 15 χρόνια έραψε το πέμπτο αστέρι στην πλουμιστή στολή του και, όπως το απαιτεί το βερολινέζικο έθιμο, περπάτησε καμαρωτός στον δρόμο υπό τας φιλύρας, που καταλήγει στην πύλη του Βρανδεμβούργου!

Όπως και την Πέμπτη, παρομοίως και η σημερινή συνέντευξη Τύπου των δυο φιναλίστ είχε το χάζι της και μάλιστα σε μπόλικες δόσεις, με τον αγλαό Εργκίν Αταμάν που μάλιστα συνοδευόταν από τον γιο του να κλέβει την παράσταση με τις ατάκες, τις αντιδράσεις και τη γλώσσα του στόματος, αλλά και του σώματος του!

Τον προβοκάρισα κι εγώ λίγο με αφορμή το γεγονός ότι εκ δεξιών του εκτός από τον Τσους Ματέο καθόταν και ο Ντζάναν Μούσα (με τον οποίο νταραβερίστηκε τη σεζόν 2020-21 στην Εφές), αλλά προφανώς τον Αταμάν δεν χρειάζεται να τον τσιγκλήσει κάποιος για να πάει η γλώσσα του ροδάνι.

Η προφητεία του Γιαννακόπουλου

Λίγο νωρίτερα βεβαίως ο χαρίεις προπονητής του Παναθηναϊκού είχε κληθεί να σχολιάσει μια προφητική δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η οποία κατά τα δυο τέταρτα της έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα και μένει να φανεί τι θα απογίνει με τα υπόλοιπα δύο σκέλη της…

Στις 9 του περασμένου Ιανουαρίου, μετά την εμφατική και ιστορική εκτός έδρας νίκη επί της υπερασπιζόμενης τα σκήπτρα της Ρεάλ, ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ έγραψε ότι αυτό το ματς αποτελούσε το trailer του τελικού στο Βερολίνο, όπου, λέει, ο Παναθηναϊκός θα νικήσει με 91-90 με ένα buzzer beater του Σλούκα και μάλιστα τότε μαρτύρησε και ποιο πούρο θα καπνίσει εκείνο το βράδυ.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η μοναδική απόπειρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μαντέψει τα μελλούμενα, διότι ακολούθησε και μία δεύτερη, ακόμη πιο αναλυτική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του τελικού…

Το σενάριο της τελευταίας φάσης

Στις 25 Μαρτίου λοιπόν υπήρξε πολύ πιο παραστατικός, περιγραφικός και αποκαλυπτικός, διανέμοντας άλλους δυο ρόλους στην αναπαράσταση του φινάλε του τελικού: προτού, λέει, το μπουμπουνίσει ο Σλούκας, θα έχουν κάνει την μεν επαναφορά της μπάλας ο Τζέριαν Γκραντ, το δε σκριν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Δυο μήνες αργότερα επήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να υποβληθούν αυτές οι δυο προφητικές δηλώσεις του στη βάσανο της πραγματικότητας και προφανώς ο Αταμάν πετάει τη σκούφια του για να τις δει να βγαίνουν αληθινές.

Το όνειρο του Αταμάν και η γκάφα του Λάσο

Ο Τούρκος προπονητής είναι δεδηλωμένος και φανατικός φίλαθλος της Γαλατασαράι, αλλά σήμερα όταν τον ρώτησα σχετικά παραδέχθηκε ότι "από μικρό παιδί παρακολουθούσα τη Ρεάλ που είναι ο πιο ένδοξος σύλλογος του κόσμου και ονειρευόμουν κάποια στιγμή να βρεθώ αντίπαλος της".

Βεβαίως ο Αταμάν δεν θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με τους Μαδριλένους σε έναν τελικό της EuroLeague: αυτό είχε συμβεί και στις 22 Μαΐου του 2022 στο Βελιγράδι με την Εφές να ρίχνει στο κανναβάτσο τη Ρεάλ με 58-57 σε ένα άγριο και αδυσώπητο θρίλερ που θα στοιχειώνει για πάντα τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος είχε στο πλάι του τον Τσους Ματέο…

Ο λόγος;

Η επιλογή του να παίξει καθαρή άμυνα (προσδοκώντας ένα κλέψιμο από τον Ανταμ Χάνγκα) αντί να ζητήσει από τους παίκτες του να κάνουν φάουλ στην τελευταία φάση της συγκλονιστικής αναμέτρησης.

Η μπύρα του Ματέο και η σαμπάνια στην κούπα

Προϊούσης της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο Ματέο είπε ότι του αρέσει πολύ η μπύρα και αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ, διότι προχθές τον βράδυ τον είδα σε ένα γνωστό εστιατόριο του Βερολίνου παρέα με τους συνεργάτες του να πίνουν (όχι ένα ποτήρι, αλλά) ολόκληρο το βαρέλι!

Αστειεύομαι, δεν μέθυσε κιόλας ο άνθρωπος ο οποίος παρεμπιπτόντως μού είναι παρά πολύ συμπαθής…

Όσο ωραία κι αν είναιόμως η μπύρα υπάρχει ένα καλύτερο ποτό που ταιριάζει στην περίσταση και θα θελήσουν να το κατεβάσουν μονορούφι αύριο ο Αταμάν και ο Ματέο…

Η σαμπάνια μέσα από την κούπα!

Ο δρόμος για το Βερολίνο είχε πάθος, όνειρα και μοναδικές συγκινήσεις για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Και τώρα είναι ανοικτός και γράφει το όνομά του. Καλή επιτυχία στο Final-4! Πάμε στοίχημα. Μέγας χορηγός ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR.

18+ 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS FINAL FOUR 2024 EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ