ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ζωή του όλη είναι μια ζαριά: Παναθηναϊκέ καν’ το όπως το 2012

Η ζωή του όλη είναι μια ζαριά: Παναθηναϊκέ καν’ το όπως το 2012

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε για τέταρτη φορά σε πέντε αγώνες από τη Μακαμπί και ο Βασίλης Σκουντής αναρωτιέται εάν θα επαναληφθεί με ακρίβεια η ιστορία του 2012...

Kαι εγένετο το 1-2, λοιπόν....

Ο Παναθηναϊκός νεκραναστήθηκε και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη που θα του έδινε το προβάδισμα στη σειρά και θα του πρόσφερε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, αλλά τζίφος...

Ο Λορέντσο Μπράουν έβαλε τις δυο βολές έστω κι αν ευστόχησε άθελα του στη δεύτερη, στο αμέσως επόμενο κλικ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Κέντρικ Ναν και η ζωή συνεχίζεται μεθαύριο στο ίδιο γήπεδο...

Συνεχίζεται η ζωή, όντως, αλλά ενώ οι Πράσινοι παίζουν πλέον τα ρέστα τους σε αυτή την παρτίδα οι Ισραηλινοί απέκτησαν το προνόμιο των δυο matchballs με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Τα κακά και τα πιο κακά νέα

Υπάρχουν κακά και πιο κακά νέα σε αυτή την υπόθεση...

  • Πρώτον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω στη σειρά...

  • Δεύτερον, έχει απολέσει το πλεονέκτηματης έδρας το οποίο με τόσο μόχθο κατέκτησε, αλλά το είδε να γλιστράει από τα χέρια του στον πρώτο αγώνα.

  • Τρίτον, έχει ηττηθεί στα τέσσερα από τα πέντε μεταξύ τους ματς στην εφετινή σεζόν...

  • Το τέταρτο κακό είναι το χειρότερο: όπως εξελίσσεται η κατάσταση έχει δώσει στους αντιπάλους του defacto το δικαίωμα να πιστεύουν ότι τον έχουν!

Τον έχουν πράγματι σε αυτή τη σειρά των πέντε αγώνων, αλλά όπως δεν υπάρχει κανένα κακό που δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, παρομοίως δεν υπάρχει και κανένα καλό, που να μην μπορεί να γίνει καλύτερο...

Απλώς το χθεσινό καλό διήρκεσε λίγο και αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την εντέλει αναπόδραστη μοίρα του Παναθηναϊκού.

Η ζωή του όλη σε μια ζαριά

Την Πέμπτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να παίξει τα ρέστα του: η ζωή του όλη κρέμεται από μια ζαριά που του είχε βγει σε μια ακριβώς ίδια κατάσταση πριν από 12 χρόνια, στη σειρά που τον οδήγησε στην τελευταία και έκτοτε στοιχειωμένη συμμετοχή του σε Final Four!

Τη σεζόν 2011-12 οι Πράσινοι προηγήθηκαν με 1-0, οι Ισραηλινοί απάντησαν με break στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο Τελ Αβίβ, αλλά πίσω είχε η αχλάδα την ουρά!

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στο Game 4, άλωσε το Γιαντ Ελιάου με 78-69 και έφερε πίσω τη σειρά για να επιβληθεί στον δραματικό πέμπτο αγώνα στο ΟΑΚΑ με 86-85 και να βγάλει in extremis το εισιτήριο για το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Μαρξιστές υποστηρίζουν πως όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται, καταλήγει σε φάρσα ή σε τραγωδία, αλλά προφανώς ο Αταμάν και οι παίκτες του διαφωνούν με αυτό το τσιτάτο.

Έχει λερωμένη τη φωλιά του

Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά και νιώθει την πλάτη του να γρατζουνιέται πάνω στον τοίχο: το ματς της Πέμπτης αποτελεί την επιτομή του "no tomorrow game" και σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2012, έχει λερωμένη τη φωλιά του σ αυτά που οι Αμερικανοί αποκαλούν "elimination games"...

Για την ακρίβεια του πράγματος μετρούν εννέα ήττες σε τέτοια ματς που έκριναν το δικαίωμα στη ζωή, αλλά κατέληξαν σε ήττα και αποκλεισμό, είτε επρόκειτο για Game 3, είτε για Game 4, είτε για Game 5…

Το 1997 του έφραξε τον δρόμο ο Ολυμπιακός, το 2006 η Ταού, το 2013 η Μπαρτσελόνα, το 2014 η ΤΣΣΚΑ, το 2015 πάλι η ΤΣΣΚΑ, το 2016 πάλι η Ταού, το 2017 η Φενέρ, το 2018 και το 2019 η Ρεάλ...

Ο νόμος του Μέρφι

Σήμερα στο Βελιγράδι επιβεβαιώθηκε ο νόμος του Μέρφι που ορίζει πως εάν είναι κάτι να πάει στραβά, θα πάει στραβά δεν πα’ να χτυπιέσαι ανάποδα!

  • Μόλις 43 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα ο Εργκίν Αταμάν απέσυρε τον Μάριους Γκριγκόνις, φουρκισμένος επειδή ο Λιθουανός "έφαγε" πέντε μαζεμένους πόντους από τον Μπόνζι Κόλσον.

  • Στα τέλη της πρώτης περιόδου ο Κέντρικ Ναν έγινε αλλαγή και πάνω στην τσατίλα του πέταξε ένα μπουκάλι πάνω στο παρκέ.

  • Η Μακάμπι χτύπαγε τον Παναθηναϊκό πότε με τους ψηλούς της και πότε με τον Λορέντσο Μπράουν ο οποίος, ελλείψει κιόλας του Γουέιντ Μπόλντγουιν καλείται να συσκευάσει δυο παίκτες σε έναν.

  • Οι Πράσινοι βρέθηκαν από την αρχή στη δυσάρεστη θέση του κυνηγού και σαν να μην έφτανε αυτό υπολείπονταν κατά 18 πόντους (57-39) έξι λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου και η κλινική εικόνα τους δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την προσδόκιμη ανάκαμψη.

Οι παγίδες στον Ναν και ο... στραγγισμένος Σλούκας

  • Ο Κέντρικ Ναν εγκλωβιζόταν συχνά στις παγίδες των Ισραηλινών, ο Ματίας Λεσόρ άργησε να πάρει μπροστά και η Μακαμπί παρουσίαζε ένα εντυπωσιακό ratio με 12 ασίστ και μόλις δυο λάθη, ενώ σούταρε με ποσοστό ευστοχίας 70% στα δίποντα και τιμωρούσε τις εκάστοτε κακές επιστροφές των Πράσινων.

  • Και το σπουδαιότερο: ο Κώστας Σλούκας φαινόταν... στραγγισμένος μετά το κρεσέντο της περασμένης Πέμπτης και δεν είχε φροντίσει να αφήσει κάβα με αποτέλεσμα να βγάλει όλο το ματς χωρίς να το...ματώσει, αλλά και χωρίς να εκτελεί (0/3 σουτ)

Μέσα σε αυτή τη νεφοσκεπή ατμόσφαιρα ο Παναθηναϊκός έχασε από πολύ νωρίς τον αγωνιστικό μπούσουλα του και στις δυο πλευρές του γηπέδου και έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, αλλά ποτέ μην πεις ποτέ!

Ξαφνικά το μοτίβο διαφοροποιήθηκε και από εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε καθηλωθεί σε ρόλο κομπάρσου, βρήκε τα πατήματα που αναζητούσε επί ματαίω επί 30 λεπτά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Το έναυσμα του Ιωάννη

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε συνέχεια εκ του προηγουμένου έβαλε μεγάλα σουτ, ο Ματίας Λεσόρ αφυπνίσθηκε και ο Κέντρικ Ναν το πήρε προσωπικά και άρχισε να φορτώνει σκορ, αντεπεξερχόμενος τα τρικ του Οντεντ Κάτας, μηδέ της συνηθισμένης και παραδοσιακής (για τη Μακάμπι) ζώνης προσαρμογής.

Από το -18 οι Πράσινοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 83-83 στη φάση που ο Λεσόρ αστόχησε στη δεύτερη βολή, ο Γάλλος έχασε το επίδικο τζάμπολ (για το οποίο οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να τους δοθεί η μπάλα) από τον Τζος Νίμπο, ο Τζέριαν Γκραντ έκανε το μοιραίο φάουλ στον Μπράουν , αυτόςέβαλε 2/2 βολές για το 85-83 και ο Ναν που εξαπέλυσε το ύστατο σουτ είδε την μπάλα να φεύγει και να πέφτει στα νερά του Σάβα!

Δυο νίκες θέλει πάλι!

Στο τέλος της βραδιάς ο Παναθηναϊκός έχασε τη δεύτερη μάχη, αλλά, ως γνωστόν, σε σειρές best-of-five καμιά ομάδα δεν αποκλείσθηκε με δυο ήττες!

Στο κάτω κάτω της γραφής δυο νίκες χρειαζόταν πριν από τον τρίτο αγώνα, δυο του χρειάζονται και τώρα!

Ο πόλεμος συνεχίζεται στο μέτωπο του Βελιγραδίου και το Game 4 είναι το κρισιμότερο ματς μέχρι το μεθεπόμενο: απλώς για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει μεθεπόμενο ματς, εάν δεν μείνει ζωντανός στο επόμενο!

Στο επόμενο το οποίο παρεμπιπτόντως διεξάγεται τη Μεγάλη Πέμπτη, προτού δηλαδή ακουσθεί στις εκκλησίες το εγκώμιο "Η ζωή εν τάφω"!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ