ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εκδίκηση της γυφτιάς

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -
EUROLEAGUE 2022-2023 / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός άλωσε μέσα σε 48 ώρες δυο ισπανικά κάστρα και ο Βασίλης Σκουντής καταπιάνεται με το 4-0 της Ελλάδας απέναντι στους ακατονόμαστους και με το χάζι που έχει η Βιτόρια…

Αυτό είναι που λέμε, η εκδίκηση της γυφτιάς! Σύμφωνοι, τους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς δεν τους ανταμώσαμε τον περασμένο μήνα ούτε στο Μιλάνο, ούτε στο Βερολίνο και δεν μας άνοιξαν καινούργιες πληγές.

Ούτως ή άλλως μας φτάνουν οι παλιές που μένουν κιόλας ανεπούλωτες και όποτε τις θυμάμαι με κυριεύει μια… ψυχολογία, όπως έλεγε και ο συχωρεμένος ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Αυτή η υπόθεση βεβαίως αφορά την Εθνική ομάδα, αλλά αίφνης, εκεί που τους χρωστούσαμε, τους πήραμε και το βόδι! Το εννοώ αυτό, διότι, όντως μέσα σε 72 ώρες, τους κάναμε τα μούτρα κρέας!

Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί αυτό, αλλά είναι πλέον γεγονός: σε τέσσερις αγώνες τριών διαφορετικών ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, προέκυψε σκορ 4-0!

Το Περιστέρι και ο Προμηθέας

Την αρχή έκανε την Τρίτη το Περιστέρι που έριξε στο κανναβάτσο την υπερασπιζόμενη τα σκήπτρα της στο Basketball Champions League και αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα, Τενερίφη με σκορ 88-81. Την Τετάρτη πήρε τη σκυτάλη ο Προμηθέας, ο οποίος στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του ΕuroCup νίκησε τους έτερους Καππαδόκες από τα Κανάρια νησιά (Γκραν Κανάρια) με 93-72.

Το νταμπλ του Ολυμπιακού

Στο καπάκι πήρε τη σκυτάλη ο Ολυμπιακός, ο οποίος άλωσε τη Μαδρίτη με 89-87 και με την κεκτημένη από τη νίκη-statement επί των δεκάκις πρωταθλητών Ευρώπης, χθες το βράδυ έμεινε όρθιος και στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια την οποία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της (92-97) στη EuroLeague.

Τέσσερα στα τέσσερα, λοιπόν, ε αυτό διάβολε είναι απ’ τ’ άγραφα!

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού ταιριάζει κιόλας εκείνο το τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν που λέει "Fist we take Manhattan, then we take Berlin", απλώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας το παραποίησε κατά τι…

"First we take Madrid, then we take Vitoria" και η ζωή συνεχίζεται…

Για τον Ολυμπιακό η ζωή που συνεχίζεται είναι ωραία, και το 4-0 σημαίνει πολλά και τίποτε: καμιά ομάδα δεν προκρίθηκε στο Final 4 με τέσσερις νίκες, αλλά, διάβολε, αυτή η πρώιμη προέλαση κάτι δείχνει και κάτι σημαίνει…

Η αλήθεια και το… iso!

Δεν προσημειώνει ασφαλώς ούτε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ούτε την πρόκριση στο Final 4, ούτε την κατάκτηση του τίτλου, η αλήθεια να λέγεται…

Στον αντίποδα όμως αναδεικνύει τη δυναμική, την αξία, την κλάση, τον χαρακτήρα και τις λοιπές πιστοποιημένες αρετές των Πειραιωτών.

Είναι contenders, όπως λένε και οι Αμερικανοί και μάλιστα με iso!

Θα ηττηθούν κάποια στιγμή, αυτό είναι αναπόφευκτο και βέβαιο, καθόσον στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης καμιά ομάδα και ποτέ δεν τελείωσε την κανονική περίοδο με 34-0!

Παρεμπιπτόντως η Μπαρτσελόνα η οποία τον έριξε στο κανναβάτσο στον τελικό του Final 4 του 2010 στο Παρίσι, εκείνη τη σεζόν είχε τερματίσει πρώτη στην Α’ φάση με 10-0, που το επέκτεινε σε 11-0, προτού γνωρίσει την πρώτη ήττα της στο Βελιγράδι με 67-66 από την Παρτίζαν στην παράταση.

Στη σειρά των playoffs κόντρα στη Ρεάλ (3-1) οι Καταλανοί γνώρισαν άλλη μια ήττα και εντέλει επέστρεψαν μετά από επτά χρόνια στο θρόνο με ρεκόρ 20-2!

Επικηρυγμένος στην Ισπανία

Α, για να μην το ξεχάσω, αν και εν υπήρχε περίπτωση να διαλάθει της επισήμανσης μου: προτού αλώσει τη Μαδρίτη και τη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός (με το καλημέρα κιόλας) είχε γκρεμίσει το καταλανικό κάστρο νικώντας την Μπαρτσελόνα με 80-70 και πλέον είναι σεσημασμένος και επικηρυγμένος καθ’ άπασαν την ισπανικήν επικράτειαν.

Τού μένει βεβαίως άλλη μια αποστολή για να πετύχει ένα μοναδικό καρέ κα αυτό θα το σημαδέψει ακριβώς σε τέσσερις μήνες από τώρα: στις 24 Φεβρουαρίου, όταν μετά τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη και τη Βιτόρια θα ολοκληρώσει την εκμάθηση της ισπανικής άνευ διδασκάλου στη Βαλένθια!

Ο ΠΑΟΚ, οι γυναίκες και το τρίποντο του Γιουλ

Με τους λεγάμενους βεβαίως έχουμε μπόλικους λογαριασμούς στην εφετινή σεζόν (καθόσον ακολουθούν οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την Ουνικάχα στη Μάλαγα στις 2 Νοεμβρίου και των γυναικών του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια στις 21 Δεκεμβρίου στο Νέο Φάληρο) αλλά το 4-0 αυτής τη εβδομάδας δεν είναι ούτε λίγο, ούτε μικρό, ούτε ευκαταφρόνητο.

Είχε προηγηθεί η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ με 71-68, ας όψεται εκείνο το τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ και πλέον το τρέχον ρεκόρ μας με τους… ακατονόμαστους στην εφετινή σεζόν είναι 4-1 και η καταμέτρησης συνεχίζεται…

Ο Βεζένκοβ, ο Ντουράντ, ο Σλούκας και ο Ίρβινγκ

Είχε το χάζι του ο χθεσινός αγώνας του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, διότι παρακολουθώντας τον νόμιζα ότι δεν διεξαγόταν στη Fernando Buesa Arena, αλλά στο Barclays Center του Μπρούκλιν!

Ο λόγος; Το παρκέ είναι βαμμένο με γκρι χρώμα, όπως και εκείνο στο γήπεδο των Νετς! Ε, λογικό είναι σε αυτό το περιβάλλον να νιώσει ο Σάσα Βεζένκοβ σαν τον Κέβιν Ντουράντ και ο Κώστας Σλούκας σαν τον Καϊρί Iρβινγκ!

Το χρώμα στο παρκέ της έδρας της Μπασκόνια άλλαξε, σε αντίθεση με την… καρακάξα που δεν το κουνάει ρούπι από το συνηθισμένο στασίδι της.

Τη γνωστή - άγνωστη, αλλά πάντως μη εξαιρετέα οπαδό της βασικής ομάδας, εννοώ, η οποία εδώ και χρόνια κάθεται κοντά στις θέσεις των σχολιαστών της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και δεν σταματά να φωνάζει…

Σκάσε μωρή καρακάξα!

Επειδή μάλιστα έχει, τσιριχτή, διαπεραστική και εκνευριστική φωνή, σου προκαλεί πονοκέφαλο και σε κάνει να θέλεις να βάλεις ωτασπίδες! Ή να κάνεις κάτι πιο απλό, εάν είσαι εκεί… Να την πνίξεις!

Έχω πολλά χρόνια να μεταδώσω αγώνα εκεί, αλλά όποτε την ακούω από την τηλεόραση αντιδρώ πάντοτε με την ίδια έκφραση ….

"Σκάσε μωρή καρακάξα"!

Το κακό είναι ότι θα μού τρυπήσει τα αυτιά και αύριο το βράδυ που θα μεταδώσω ένα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος το οποίο διεξάγεται στο ίδιο γήπεδο…

Και ποιοι παίζουν, λέτε;

Η Μπασκόνια και η Ρεάλ, τουτέστιν τα δυο θύματα του Ολυμπιακού στην τουρνέ αυτής της εβδομάδας στην Ισπανία.

Κανονικά αυτή τη μετάδοση έπρεπε να την κάνει ο… Γιώργος Μπαρτζώκας που τις ξέρει σαν τη δική του και τις περιποιήθηκε κιόλας δεόντως την Τετάρτη και την Παρασκευή, αλλά εκείνη τη στιγμή πως θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τον δευτεριάτικο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη.

Σπολλάτη του!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ