OPINIONS

Το ήρεμο καλοκαίρι της ΑΕΚ

Το ήρεμο καλοκαίρι της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Θυμάμαι τα περυσινά και ανατριχιάζω… Κροίσοι από την Κύπρο που δεν εμφανίστηκαν ποτέ και υπόνοιες ότι η ΑΕΚ κόντεψε να μπλέξει με απατεώνες παράνομου τζόγου.

Το σίριαλ με τον (θείο Μπομπ) Κοζώνη το οποίο λίγο έλειψε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό του FBI στο Σικάγο.

Η διαρροή των email με τα ξεκαρδιστικά «dear all» του Θανόπουλου και οι επιστολές προς τους μετόχους γραμμένες σε greeklish.

Το «δεν υπάρχει μία για μεταγραφές» που μετά έγινε «πουλάμε τον Κυριάκο και φέρνουμε οκτώ νέους παίκτες απάνω στην τούρλα του Αυγούστου».

Ο εξορισμός του Τζιμπούρ που πλήρωσε τις δικές του αντιδραστικές συμπεριφορές και τα συσσωρευμένα νεύρα του Μπάγεβιτς.

Τα φέρνω όλα αυτά στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι πώς ήταν δυνατόν μετά να έχουμε απαιτήσεις; Η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς, απαξιωμένη διοικητικά από εξαφανισμένους α-μέτοχους και εξευτελισμένη από μια σειρά ακατανόητων και ερασιτεχνικών χειρισμών.

Και εμείς ζητούσαμε να πάρει το πρωτάθλημα;

Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είναι διαφορετικό

Από τα λίγα που έχω καταλάβει ως σήμερα για τον Σταύρο Αδαμίδη είναι ότι τις γκάφες του Θανόπουλου δεν θα τις διαπράξει. Φαίνεται πολύ πιο καπάτσος και αποφασιστικός, ξέρει να ακούει άρα και να αλλάζει γνώμη όταν πείθεται ότι πρόκειται για το σωστό.

Για το ποιο ήταν ακριβώς το σχέδιό του την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ δεν παίρνω όρκο _ πάντως διαπιστώνω ότι εκείνοι που επιθυμούσαν διακαώς την αποπομπή του Μπάγεβιτς, τώρα τον αποκαλούν ψεύτη, υποκριτή και δειλό επειδή δεν τους έκανε το χατίρι! _ αλλά έχω την καλή πίστη ότι θα κάνει τις σωστές επιλογές.

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται λοιπόν, η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια ευκαιρία να ανακάμψει τούτο το καλοκαίρι.

Με τον Ολυμπιακό σε πρωτοφανή κρίση από την οποία ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα οδηγηθεί, τον Παναθηναϊκό σε νέα φάση πολυμετοχικής διαμάχης και τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει τον προπονητή που τον νοικοκύρεψε και τον έκανε να παίζει περισσότερο από όσο πραγματικά μπορούσε, ένα καλά δομημένο σχέδιο είναι ικανό να οδηγήσει στην ανατροπή.

Αρκεί βέβαια να επικρατήσουν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ομόνοια, ομοψυχία και ειλικρινής συνεργασία διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος. Η έλλειψη συνεννόησης ήταν το αβάσταχτο πρόβλημα της ΑΕΚ τη σεζόν που πέρασε, μεγαλύτερο και από την αδυναμία της διοίκησης να ανταποκριθεί για μεγάλο διάστημα στις πληρωμές των παικτών.

Λιτά και προσεχτικά

Η ΠΑΕ θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα εφόσον απαλλαγεί από συμβόλαια παικτών που δεν της προσέφεραν και κάτι το ουσιώδες (π.χ. δεν είναι δυνατόν να ξοδεύονται 340.000 ευρώ το χρόνο για τον Ζεράλδο Άλβες όταν ο Μανωλάς παίρνει μόλις 50.000) και κάνει σωστές και μελετημένες μεταγραφές.

Αν μάλιστα πετύχει μέσα στο Μάιο να συμφωνήσει με τον ελεύθερο Ζεοβάνι, να πείσει τον Λυμπερόπουλο να επιστρέψει, να κρατήσει τον Νέμεθ και να προσθέσει στο ρόστερ της τον Πατσέσκο, θα έχει ήδη πλάσει έναν ιδιαίτερα ικανό μεσοεπιθετικό κορμό.

Κρατώντας και τον Μπλάνκο _ παρεμπιπτόντως είχαμε και νέα διαμαρτυρία του ατζέντη του για ένα συμβόλαιο που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι! _ ή αντικαθιστώντας τον με έναν αποδεδειγμένα (βάσει στατιστικών επιδόσεων ανά σεζόν) ικανό σκόρερ, θα έχει ολοκληρώσει πριν ακόμα μπει ο Ιούνιος τον καταρτισμό της επιθετικής γραμμής της.

Και τότε θα προχωρήσει για να λύσει άλλα πιο σημαντικά προβλήματα, αυτά της μεσαίας γραμμής όπου είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές κλάσης για τον άξονα.

Για τον Τζιμπούρ και τον Σκόκο δεν βλέπω φως. Με στεναχωρεί μόνο η περίπτωση του πρώτου γιατί είναι επιθετικός πολύ υψηλού επιπέδου. Για τον (κουραστικό) Αργεντινό το έχω ξαναπεί: αν δεν θέλει αυτός μία, η ΑΕΚ δεν πρέπει να θέλει 100.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ