ΑΕΚ

Τι πιο ωραίο από το να κατακτάς ένα πρωτάθλημα και να λες ότι αυτή η ΑΕΚ είναι ακόμα στην αρχή

Τσούμπερ και Σιμάνσκι πανηγυρίζουν για το 2-1 της ΑΕΚ στο Βικελίδης
Τσούμπερ και Σιμάνσκι πανηγυρίζουν για το 2-1 της ΑΕΚ στο Βικελίδης EUROKINISSI

Η ΑΕΚ στέφεται πρωταθλήτρια μετά από πέντε χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξέρει όλα όσα δεν πρέπει να επαναλάβει από το κοντινό 2018.

Συνήθως αυτή είναι η προσέγγιση που κάνουμε όταν κάτι χάνεται στην τρίχα, ως η παρηγοριά στον άρρωστο. Αλήθεια θα ήταν βέβαια το να ισχυριστεί ο καθένας ότι η χρονιά για την ΑΕΚ έχει πολλά κέρδη, ακόμα κι αν δεν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πόσο πιο ωραίο όμως, είναι και αληθινό συνάμα, να το λες όταν τα έχεις καταφέρει. Να απολαμβάνεις τις στιγμές και μαζί να σκέφτεσαι ότι αυτή η ομαδάρα που φτιάχνει ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται ακόμα στην αφετηρία.

Πρωτάθλημα στην πρώτη σεζόν του στην Ευρώπη, με τις συγκυρίες πιο δύσκολες από κάθε προηγούμενη. Φέτος ήταν η πρώτη φορά, συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα.

Συνήθως είναι μία, κάποιες φορές δύο και πολύ σπάνια τρεις. Τέσσερις όμως ποτέ! Αυτή η συνθήκη για έναν νεοφερμένο προπονητή, δεν είναι "παίξε-γέλασε", αλλά γεγονός το οποίο ενισχύει το μέγεθος της τεράστιας επιτυχίας του.

Ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο και αυτό που τότε λέγαμε ήταν να δώσει ο Θεός και να μείνει στον πάγκο έως τον Γενάρη, διότι ακόμα κι αυτό θα συνιστούσε επιτυχία σε σχέση με όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια με τους προπονητές αυτής της ομάδας.

Εκείνος όχι απλώς έμεινε, αλλά οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου και τώρα βάζει πλώρη για το νταμπλ.

Δεδομένα αυτή τη φορά, η Ένωση δεν θα είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", όπως παρουσιάστηκε στον τελικό του 2018, μεθυσμένη τότε από την κατάκτηση του τίτλου.

Έχει κάποια χρωστούμενα να πληρώσει κι ο Αλμέιδα δεν θα αφήσει να περάσει αυτή η ευκαιρία δίχως να ετοιμάσει τους παίκτες του για ακόμα έναν πόλεμο.

Στόχος είναι η κατάκτηση και των δύο τίτλων, στο ξεκίνημα της διαδρομής του στην ΑΕΚ. Είναι ο άνθρωπος που ίσως καταφέρει να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία.

Αυτό για παράδειγμα είναι κάτι που ουδείς έβλεπε στον Μανόλο Χιμένεθ το 2018 και ας είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 στείρα χρόνια.

Δεν το πίστευε πρώτα από όλα ο ίδιος ο οργανισμός, γι' αυτό και δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν θα έχει βάρος που θα τη στοίχειωνε

Τώρα, πέρα από τη σιγουριά ότι η ΑΕΚ βρήκε επιτέλους το κατάλληλο πρόσωπο που θα την οδηγεί σε σπουδαίες στιγμές για χρόνια συνεχόμενα, υπάρχει και η τεχνογνωσία, καθώς όλοι μα όλοι όσοι εργάστηκαν κοντά στον προπονητή για να δημιουργηθεί αυτό το σύνολο παρουσιάζουν τη δική τους προσωπική βελτίωση, την εξέλιξη σε κάθε κομμάτι που ο καθένας ξεχωριστά έχει αναλάβει.

Υπάρχει επίσης, ένα καταπληκτικό γήπεδο το οποίο θα απογειώνει πάντοτε αυτή την ομάδα όταν θα είναι πραγματικά καλή, όπως τώρα.

Θα της δίνει το απαιτούμενο "boostάρισμα" για βραδιές ακόμα πιο σημαντικές, όπως αυτές οι ευρωπαϊκές που η ΑΕΚ έχει πλέον μπροστά της.

Ούσα πλέον πρωταθλήτρια, η Ένωση δεν έχει ούτε το άγχος, αλλά ούτε και την πίεση, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερη.

Λίγες είναι οι πινελιές που πρέπει να προσθέσει στον καμβά της, λίγες και ποιοτικές. Θα τις κάνει και θα προοδεύσει σε κομμάτια τα οποία φάνηκε ότι έχει τα όποια μικρά ελλείμματά της.

Θα ήταν άλλωστε εξωφρενικό να παρουσιαστεί πιο τέλεια από αυτό που εμφανίζεται φέτος με τη δουλειά ενός και μόνο καλοκαιριού, καθώς τον Γενάρη δεν έγινε απολύτως τίποτα πέραν της προσθήκης του κλεισμένου από το καλοκαίρι Φερνάντες.

Έχει βάλει πλέον τις απαραίτητες βάσεις για να απογειωθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα επαναλάβει τα λάθη του 2018 που ίσως αποτελούσαν και μια συνειδητή κατάσταση λόγω της μεγάλης προσπάθειας για το γήπεδο.

Πλέον τίποτα δεν μπορεί να της κόψει τον δρόμο προς την εκτόξευση κι αυτό το πρωτάθλημα την απαλλάσσει από την πίεση που θα είχε στην περίπτωση που το έκανε έχοντας παίξει τόσο καλά, συγκριτικά με τον βασικό διεκδικητή της.

Τα καλύτερα είναι μπροστά της κι όχι, αυτό δεν είναι κάποιο κλισέ, αλλά η πραγματικότητα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ