OPINIONS

Τα κέρδη της ΑΕΚ στο Σίδνεϊ

Τα κέρδη της ΑΕΚ στο Σίδνεϊ
INTIME SPORTS

Πάει καιρός που οι φίλοι της ΑΕΚ έβρισκαν (συνεχόμενες κι όχι περιστασιακές) αφορμές για να χαμογελούν. Μίζερες καταστάσεις, άνευ λόγου και αιτίας διχασμοί στην εξέδρα, καισαρικές και α-μέτοχες διοικήσεις, φθόνος, ίντριγκα, καχυποψία.

Υπάρχουν ακόμα (ευτυχώς λίγοι απέμειναν) βέβαια άνθρωποι κακόπιστοι, φύσει και θέσει έτοιμοι να στάξουν δηλητήριο σε πληγές που ημέρα με την ημέρα κλείνουν και τις οποίες προσπαθούν να διατηρήσουν ανοιχτές.

Η ουσία είναι ότι οι συντριπτικά περισσότεροι πλέον, διακρίνουν, αναγνωρίζουν, διαπιστώνουν και πάνω από όλα χαίρονται για την αλλαγή… Στις συμπεριφορές, στην αγωνιστικότητα, στην ευελιξία, στη συσπείρωση, στο αποτέλεσμα.

Ναι, η ΑΕΚ αλλάζει. Κι αυτό πολλούς ενοχλεί. Διότι αλλάζει με ανθρώπους (στη διοίκηση, στο προπονητικό επιτελείο αλλά και στο ρόστερ) που αποκαθηλώθηκαν και χαρακτηρίστηκαν (ή χαρακτηρίζονται ακόμα) άχρηστοι, παρωχημένοι, αποτυχημένοι.

Κάποιοι έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά τους, κάποιοι άλλοι προτού καν μας δείξουν τι μπορούν να πετύχουν. Όλοι τους στην πυρά επειδή σταμάτησαν τα χατίρια κι έκαναν το «κλειστό αεκτζήδικο κλαμπ» προσιτό σε όλους.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να επιστρέψει από την Αυστραλία κουβαλώντας στις αποσκευές της έναν «σκασμό» από οφέλη. Τα οποία θα αποτελέσουν την παρακαταθήκη για μια σεζόν διαφορετικής από τις προηγούμενες, μια χρονιά ομοιογένειας και δημιουργίας. Ας δούμε παρέα τι φέρνει μαζί της πίσω στην πατρίδα:

- Πίστη: στις δυνατότητές της, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η ομάδα έδειξε ότι αποκτά χημεία, ότι βρίσκει αυτοματισμούς, ότι δουλεύει σωστά. Οι ποδοσφαιριστές διαπιστώνουν ότι μπορούν πολλά περισσότερα από ό,τι πέρυσι και δεν φοβούνται να στοχεύσουν ψηλά. Όχι απλά λέγοντας, αλλά και πιστεύοντάς το!

- Χαρά: για το παιχνίδι που παίζουν, για τη συνύπαρξή τους, για την παρέα που έχουν δημιουργήσει. Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις τον ποδοσφαιριστή (Σκόκο) που πέρυσι έλεγε ότι δεν προοδεύει στην ΑΕΚ, να νιώθει πλέον απελευθερωμένος και να γίνεται (επιτέλους) μέλος του συνόλου.

- Συνεργασία: όλοι για έναν κι ένας για όλους. Έτσι αισθάνονται, έτσι πράττουν, έτσι λειτουργούν πλέον. Μαζί πανηγυρίζουν και μαζί τσακώνονται. Μαζί νικούν και μαζί χάνουν. Μαζί μπαίνουν στο γήπεδο και μαζί αγκαλιασμένοι αποχωρούν από αυτό.

- Ασφάλεια: η διοίκηση είναι δίπλα τους, το αποδεικνύει εμπράκτως και σπεύδει να τους βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν. Ο προπονητής άφησε κι εκείνος κατά μέρος τις δικές του ιδιοτροπίες και τους «αγκάλιασε» για να τους φέρει κοντά του. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι ξανά.

- Σεβασμός: στη δουλειά τους, στον κόσμο και πάνω από όλα στη φανέλα που φορούν. Όσοι δεν άξιζαν ποτέ να μπουν μέσα σε αυτήν και έβαζαν το μίζερο εγώ τους πάνω από την ΑΕΚ, ευτυχώς αποτελούν παρελθόν. Όσοι παρέμειναν δείχνουν ότι έχουν συνειδητοποιήσει. Το που βρίσκονται και το τι πρέπει να κάνουν γι αυτό.

Ναι, η ΑΕΚ αλλάζει και θα φορεθεί πολύ τη νέα σεζόν. Αξίζει την στήριξη και τον καλό λόγο, όχι μόνο για τα θετικά αποτελέσματα που θα έρθουν αλλά πάνω από όλα για τη διάθεση, το σεβασμό και την ειλικρινή πλέον προσπάθεια όσων δουλεύουν γι αυτήν.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, πάνω από τους (απαιτητούς) τίτλους και τις (απαραίτητες) νίκες εκτιμούν τον κόπο, τη θέληση, την επιθυμία και την προσπάθεια. Ποτέ δεν θα ζητήσουν περισσότερα από αυτά που κάποιος μπορεί να προσφέρει αρκεί να πολεμά. Κι όταν διαπιστώνουν ότι δεν τους κοροϊδεύουν σε όλα αυτά, τότε είναι ικανοποιημένοι. Είναι τόσο απλό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ