ΑΕΚ

Στο ποδόσφαιρο της ΑΕΚ παίρνει αποτέλεσμα και ο αντίπαλος

Ο Γιόνσον απογοητευμένος στη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΑΕΚ
Ο Γιόνσον απογοητευμένος στη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη δεύτερη σερί αποτυχημένη προσπάθεια της ΑΕΚ να μπει επικεφαλής στα playoffs και γιατί αυτό δεν πρέπει να την ενοχλεί.

Πολύ δύσκολο το φινάλε του αγώνα για την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Όλοι όσοι μιλούσαν για μία εύκολη επικράτηση είδαν έναν αντίπαλο να παίζει τα πάντα μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μπράβο στον Άρη.

Στην ειλικρίνεια πατώντας πάντα, αυτοί οι δύο βαθμοί πολύ δύσκολα θα καλυφθούν στην πορεία. Εκεί που θα ήταν το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ξανά, μπαίνει εκ νέου σε μία διαδικασία κυνηγώντας το. Το παθαίνει γιατί στο ποδόσφαιρο της, επιπλέον υπάρχουν και φάσεις που ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις. Από το πουθενά στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο αντίπαλος μπορεί να βρει ένα γκολ από πέναλτι. Συνέβη, προχωράς και κοιτάς την επόμενη ημέρα.

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα η οποία δεν σηκώνει ιδιαίτερη κριτική στην τακτική της. Παίζει ένα ποδόσφαιρο πολύ όμορφο και πολύ απαιτητικό. Το οποίο έχει πολύ μεγάλες αρετές αλλά και μειονεκτήματα. Ένα ποδόσφαιρο που μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, οποιαδήποτε στιγμή, ομολογουμένως όμως είναι αυτό το οποίο αρέσει να το βλέπει και φίλος και ο αντίπαλος. Αλλά μπορεί να του δώσει και την ευκαιρία να απαντήσει, ανά πάσα στιγμή.

Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, αυτή η ισοπαλία που πήρε ο Άρης στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, την ΑΕΚ μπορεί να την κάνει πιο δυνατή. Αρκεί εκείνη να το συνεχίσει από εκεί που το άφησε πέρυσι, πηγαίνοντας μέχρι το τέλος με τη δική της νοοτροπία, με το δικό της ποδόσφαιρο. Αυτό που μόνο εκείνη μπορεί να παρουσιάσει σήμερα στην εγχώρια λίγκα και ας μην της βγαίνει πάντα στο καλύτερο που θα μπορούσε να είναι για εκείνη.

Μπαίνει λοιπόν τώρα στη διαδικασία των playoffs ως outsider. Κάτι που της συνέβηκε πέρυσι, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητο ότι θα της βγει σε κακό. Έχει όμως τον προπονητή, τη νοοτροπία και το υλικό για να κάνει το back to back.

Πολύ δύσκολα μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα από τα χέρια αυτής της ΑΕΚ. Αυτοκτονεί και επανέρχεται, τα καταφέρνει σε δυσκολίες ακόμα και όταν αδικεί τον εαυτό της. Μπαίνει στην τελική ευθεία με όλες τις δυνάμεις της ενεργές. Η απάντηση απέναντι όλους είναι μία: ελάτε να της το πάρετε!

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ