STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΑΕΚ 3-3: Επτάψυχοι οι Θεσσαλονικείς πήραν την ισοπαλία στο 97' και έριξαν την Ένωση από την κορυφή

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΚ για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" | Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΚ για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" | Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης αποδείχθηκε επτάψυχος απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+7', με την ΑΕΚ να τερματίζει δεύτερη στην κανονική διάρκεια. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 15' και οι Φετφατζίδης και Σαβέριο έφεραν τούμπα το ματς. Βίντα και Πόνσε ανέκτησαν το προβάδισμα για την Ένωση με 3-2, αλλά ο Μορόν στο 97' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Συγκλονιστικό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης με Άρη και ΑΕΚ να είναι ισόπαλοι 3-3 στο φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ανατροπή στην ανατροπή (3-2), αλλά ο Μορόν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+7' έφερε το ματς στα ίσια, κάνοντας το 3-3.

Άρης - ΑΕΚ 3-3: Επτάψυχοι οι Θεσσαλονικείς πήραν την ισοπαλία στο 97' και έριξαν την Ένωση από την κορυφή
Οι τελικές και τα Expected Goals στο Άρης - ΑΕΚ

Η Ένωση σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη, όμως ο Άρης κατάφερε να φέρει προσωρινά τούμπα το ματς σε κρίσιμα κομμάτια του αγώνα, αλλά και να πάρει τον βαθμό στο φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 15ο λεπτό. Ο Άμραμπατ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μοντόγια και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Κουέστα. Ο Άρης απάντησε στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Ανσαριφάρντ βρήκε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στην περιοχή, αυτός απέφυγε τον Στάνκοβιτς και από πλάγια θέση σκόραρε.

Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League
Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε την ανατροπή στο 49ο λεπτό. Ο Μορόν τροφοδότησε τον Σαβέριο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ και ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε στην πρώτη του προσπάθεια, αλλά όχι και στη δεύτερη.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση με τον Βίντα στο 55ο λεπτό. Μετά από μια ασθενή επέμβαση του Κουέστα σε σουτ του Γιόνσον, ο Κροάτης στόπερ με σουτ από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ολική ανατροπή για την Ένωση έγινε στο 67'. Ο Πόνσε με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από γέμισμα του Ελίασον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 86ο λεπτό για μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μορόν. Ο VAR κάλεσε τον Σιδηρόπουλο να δει τη φάση και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση. Στις καθυστερήσεις όμως το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης για χέρι του Βίντα μετά από κεφαλιά - απομάκρυνσης του Γιόνσον, δεν το πήρε πίσω ο Σιδηρόπουλος. Ο Μορόν ευστόχησε και έκανε το 3-3.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έπεσε δεύτερη, έχοντας 59 βαθμούς ενώ ο Άρης παρέμεινε πέμπτος έχοντας 42.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με επτά αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρει παίκτες ενόψει του ημιτελικού με τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης την Τετάρτη. Ο Έλληνας τεχνικός κράτησε στο αρχικό σχήμα τους Κουέστα, Μπράμπετς, Μοντόγια και Ζουλ.

Αλλαγές έκανε και ο Ματίας Αλμέιδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, συνολικά έξι. Ο Στάνκοβιτς παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο αρχικό σχήμα παρέμειναν οι Βίντα, Χατζισαφί και οι Άμραμπατ και Ελίασον στις δύο πτέρυγες.

Ο Φετφατζίδης "απάντησε" στον Άμραμπατ λίγο πριν από την εκπνοή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς στην προσπάθειά της να επιβληθεί του Άρη. Η Ένωση απείλησε πρώτη στο έξι με την κεφαλιά του Κάλενς από κοντά, την οποία εξουδετέρωσε ο Κουέστα. Στο 13' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το πέναλτι και ο Άμραμπατ ευστόχησε.

Οι Θεσσαλονικείς στην αρχή ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Η πρώτη τους απειλή ήταν στο 24' όταν ο Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή ταλαιπώρησε τον Βίντα, έκανε ένα επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα, αλλά η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με την τελική γραμμή. Ο Ρότα στο 32' ανάγκασε τον Κουέστα να επέμβει, ενώ είχε εξαιρετική αντίδραση και στο σουτ του Λιούμπιτσιτς στο 41'.

Ο Φετφατζίδης σκόραρε στο 43', αλλά ήταν οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά όμως έφυγε από κανονική θέση και με ωραία ενέργεια έφερε το ματς στα ίσια, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο Μορόν από την άσπρη βούλα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις

Ο Άρης στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ με τον Κίκε Σαβέριο. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση καθώς ισοφάρισε με τον Βίντα στο 55ο λεπτό.

Η Ένωση πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερη για να πετύχει το τρίτο γκολ. Ο Λιούμπιτσιτς στο 57' γύρισε ωραία το κορμί του μέσα από την περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 67' βρήκε το γκολ με τον Πόνσε, μετά από ωραία σέντρα του Ελίασον.

Ο Τσούμπερ στο 75ο λεπτό έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά στο σκορ με πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε. Στο 86' ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μορόν, αλλά το πήρε πίσω μέσω VAR. Στις καθυστερήσεις όμως βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με το πέναλτι του Μορόν.

Άρης - ΑΕΚ 3-3: Επτάψυχοι οι Θεσσαλονικείς πήραν την ισοπαλία στο 97' και έριξαν την Ένωση από την κορυφή
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο (46' Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Φατόρε, Ζουλ (68' Βέλεθ), Βερστράτε, Φετφατζίδης (68' Ρουπ), Σαβέριο, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ), Ανσαριφάρντ (46' Μορόν).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος (63' Τσούμπερ), Λιούμπιτσιτς (63' Πινέδα), Άμραμπατ (63' Πισάρο), Ελίασον (72' Σιμάνσκι), Πόνσε (72' Πόνσε).

Δείτε την Game Night

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ