OPINIONS

Πόσα μαθαίνεις σε 5 ½ μήνες...

Πόσα μαθαίνεις σε 5 ½ μήνες...
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την (τρομερή) διαπίστωση του Βιντιάδη ύστερα από 5 ½ προσπαθειών να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΑΕΚ. Δεν φτάνουν τα 8-10 εκατ. ευρώ για την επένδυση, οπότε "περιμένετε άλλες 30 ημέρες". Ο Λίνεν και η κατάληψη!

Όλη την καλή πίστη και υπομονή του κόσμου να έχεις, κάποια στιγμή αδυνατείς να ακολουθήσεις τις προθέσεις σου. Και ομολογώ ότι μόλις μερικές ημέρες μετά την έκδοση δελτίου Τύπου το οποίο αναφερόταν σε στρατηγικές συμφωνίες με κινεζικές επιχειρήσεις (εμπλέκοντας εντός του συγκεκριμένου κειμένου και την ΑΕΚ) περίμενα να διαβάσω κάτι διαφορετικό από τον Δημήτρη Βιντιάδη από αυτό το ξερό "θα χρειαστώ ακόμα 30 ημέρες".

Η διαπίστωση πάλι ότι δεν αρκούν τα 8-10 εκατ. ευρώ που είχε αρχικώς υπολογίσει ως το ποσό με το οποίο η ΑΕΚ θα έβγαινε από το τέλμα, σπάει όλα τα κοντέρ του κακού timing. Αλήθεια, τούτο έγινε αντιληπτό ύστερα από 5 ½ μήνες ερευνών και προσπαθειών; Διότι αν πράγματι ο Δημήτρης Βιντιάδης χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, νομίζω ότι η εμπλοκή του στην κιτρινόμαυρη εταιρεία θα συντελεστεί όταν ο άνθρωπος θα έχει μάθει να ταξιδεύει στο φεγγάρι με... ποδήλατο!

Κρίμα για τον κόσμο στο πέταλο, γι αυτούς τους (καλώς εννοούμενους) "παλαβούς" που τρέχουν παντού για να στηρίξουν την ΑΕΚ από το υστέρημα τους και να της δώσουν φτερά με τη φωνή τους. Τους ξενερώνει η ομάδα, τους δίνει και μια κατραπακιά ο επίδοξος επενδυτής... Αυτοί θα συνεχίσουν όμως, διότι την πραγματική αγάπη δεν την λυγίζουν οι επενδυτικές φούσκες (εάν κι εφόσον εξελιχθεί σε τέτοια και η περίπτωση Βιντιάδη). Η ομάδα είναι αυτή που δεν ξέρω πόσο θα αντέξει μέσα στην απληρωσιά και στην ανέχεια.

Άσε μας Χριστιανέ μου...

Μέσα σε όλα έχεις και τον Λίνεν να κρύβεται κάτω από τα μπατζάκια του Δημητρέλου για να μην βγει στη φόρα θέμα αλλαγής προπονητή (το οποίο να ξέρετε, ήδη υπάρχει) εκθειάζοντας τη δουλειά και την ανιδιοτέλεια του (οι οποίες δεν αμφισβητούνται, όμως τι σχέση έχουν με τον αγώνα δεν μπορώ να κατανοήσω).

Η κατάληψη στα Σπάτα του φταίει του Γερμανού επειδή δεν πηγαίνουν οι υπάλληλοι να δουλέψουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αντίκτυπο έχει στην προπόνηση το να μην βρίσκονται στα γραφεία τους ο υπεύθυνος εισιτηρίων, η γραμματέας του προέδρου και ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ... Όταν το μαθαίνουν ο Γκερέιρο και ο Κορδέρο δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, σέρνονται...

Μα κοροϊδευόμαστε; Δεν θα κάτσω να απαριθμήσω τις εκτός λογικής επιλογές του στον καταρτισμό της ενδεκάδας, ούτε το ότι στους 11 αγώνες πρωταθλήματος που βρίσκεται στον πάγκο της, η ΑΕΚ δεν έχει παρουσιάσει τίποτα που να παραπέμπει σε ποδοσφαιρικό σχέδιο ή έστω έναν κανονικό κορμό παικτών που να παίζουν συνέχεια μαζί.

Αυτή που με θλίβει είναι η ευκολία του Γερμανού να βρίσκει δικαιολογίες και ακόμα περισσότερο το να επιρρίπτει όλη την ευθύνη μετά από κάθε ήττα στους ποδοσφαιριστές του, για τους οποίους ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι έχουν δυνατότητες περιορισμένες. Δεν είναι δίκαιο αυτό, πως να το κάνουμε; Δεν ευθύνονται ούτε οι υπάλληλοι στα Σπάτα, ούτε τα κιλά του Φουρτάδο που τη μία ημέρα είναι ανεπιθύμητος και την επόμενη κάθεται στον πάγκο ως μία εναλλακτική επιλογή εις βάρος άλλων που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα. Εσύ φταις που τον εμπιστεύεσαι ακόμα ή τον χρησιμοποιείς σε θέση που δεν είχε παίξει ποτέ στη ζωή του.

Συμφωνούμε όλοι στο ότι ο Λίνεν δεν φέρει ευθύνη γι αυτό το κατασκεύασμα που ονομάζεται «ρόστερ ΑΕΚ». Άλλοι το έχουν δημιουργήσει, σουλατσάροντας μάλιστα αμέριμνοι στο ΟΑΚΑ και κάνοντας δημόσιες σχέσεις, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν μούτρα ούτε απέξω να περάσουν. Ωστόσο οφείλει και ο Γερμανός να μαζευτεί, να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να καταλάβει επιτέλους ότι η παρτίδα είναι πολύ κοντά στο να χαθεί. Λύσεις περιμένουμε από εκείνον, όχι χαριεντίσματα με την εξέδρα και φθηνές δικαιολογίες.

ΥΓ. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη επί της Ξάνθης. Αυτό είναι πραγματικά το ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΑΚΟ ματς του εφετινού πρωταθλήματος. Είναι παιχνίδι "Do or Die", ελληνιστί "ή το κάνεις, ή πεθαίνεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ