OPINIONS

Όλοι ΟΑΚΑ, αξίζει η νέα ΑΕΚ μια ευκαιρία

Όλοι ΟΑΚΑ, αξίζει η νέα ΑΕΚ μια ευκαιρία
INTIME SPORTS

Συμφωνώ, όλοι έχουμε κουραστεί να κάνουμε υπομονή και να δίνουμε ευκαιρίες προσμένοντας σε κάτι καλό, σε μια ανάκαμψη, σε μια ένδειξη ότι υπάρχει ζωή στο βασίλειο της ΑΕΚ. Αλλά όσο περισσότερο μεμψιμοιρούμε, άλλο τόσο και διχαζόμαστε. Αυτή η ομάδα και θέλει και μπορεί...

Η τελευταία εβδομάδα ήταν ένα μάθημα προς όλους. Ενότητας και αλληλεγγύης. Η διοίκηση στάθηκε στο ύψος της και απάντησε στους διαιτητικούς αλαλαγμούς των μόνιμα ευνοούμενων. Θα προστατεύσει την ομάδα και δεν θα επιτρέψει να αντιμετωπιστεί όπως πέρυσι, σαν πρόβατο σε σφαγή.

Και αγωνιστικά όμως _ αυτό άλλωστε είναι εξίσου αν όχι πιο σημαντικό _ η ΑΕΚ αφυπνίστηκε. Προσπάθησε (κι εν πολλοίς κατάφερε) να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε όμορφα γκολ, έκανε τους φίλους της να χαμογελάσουν.

Αυτή η ομάδα δικαιούται μια ευκαιρία. Η σύνθεση των ανθρώπων που την εκπροσωπούν σε κάθε επίπεδο είναι πλέον συμπαγής. Υπάρχουν ρόλοι, ξεκάθαρες αρμοδιότητες και συνεργασία. Είχαμε μάθει αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια από τότε που ο νοικοκύρης (αλλά και υπερσυγκεντρωτικός) Ντέμης που τα είχε όλα στο κεφάλι του, αποφάσισε να απόσχει.


Έχει αδυναμίες, αλλά...

Έκτοτε δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Ο Σταύρος Αδαμίδης δεν είναι μεν πλούσιος αλλά είναι οργανωτικός, αποφασιστικός και τολμά να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι. Κι όταν ο διοικητικός ηγέτης μιας ομάδας έχει πυγμή, η αποφασιστικότητα και η πίστη μεταφέρονται σε όλα τα τμήματα.

Δεν θα ισχυριστώ ότι η ΑΕΚ δεν έχει αγωνιστικές αδυναμίες. Θα πετούσα στα σύννεφα αν πίστευα ότι η ομάδα αυτή μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του ’90. Απουσιάζουν πολλά ποιοτικά στοιχεία. Δεν λείπουν όμως η συνοχή και η ενότητα. Όλοι όσοι ανήκουν πλέον στην κιτρινόμαυρη οικογένεια δουλεύουν μαζί. Οι ατομισμοί και οι εγωκεντρισμοί εξοστρακίστηκαν.

Θα ήθελα να δω το ΟΑΚΑ πλημμυρισμένο από ΑΕΚτζήδες αύριο βράδυ. Στις 22.05 αρχίζει ο αγώνας και δεν θα είναι εύκολο για όσους εργάζονται την επόμενη μέρα. Αλλά όσοι έχουν αποφασίσει να μείνουν μακριά μόνο και μόνο επειδή έχουν απογοητευτεί από το πρόσφατο παρελθόν, ας το σκεφτούν ακόμα μια φορά κι ας δώσουν σε αυτήν την παρέα μια επιπλέον ευκαιρία.


Ισμαέλ Μπλάνκο για 11άδα

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, θα ήθελα να δω τον Μπλάνκο στην αρχική ενδεκάδα αύριο το βράδυ. Το αξίζει ο Ίσμαελ και πρέπει επιτέλους να πάρει 90λεπτα στα πόδια του, δεν θα βρει ρυθμό διαφορετικά. Και προσωπικά στεναχωριέμαι που δεν αποδέχεται την προσφορά της ΑΕΚ.

Δεν ξεχνώ ότι έχει σκοράρει 57 επίσημα γκολ σε 115 ματς με τη φανέλα της ομάδας. Ας μην είμαστε αγνώμονες, πριν από έναν χρόνο όλοι συμφωνούσαμε ότι επρόκειτο για το σπουδαιότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Κι εφόσον στηριχθεί αγωνιστικά, μπορεί να εξελιχθεί σε τέτοιο ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ