OPINIONS

Ο Βίντι, ο Λύμπε και ο Δέλλας

Ο Βίντι, ο Λύμπε και ο Δέλλας
Δέλλας Λυμπερόπουλος INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ιδανικό σενάριο της επόμενης κιτρινόμαυρης ημέρας. Διοίκηση με πλάνο και ενεργοποίηση των δύο ανθρώπων που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά της με σωστή δουλειά και σοβαρότητα.

Ας πιάσουμε το αισιόδοξο σενάριο, ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια. Ότι ο Δημήτρης Βιντιάδης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, έτοιμος για το δυναμικό μπάσιμό του.

Ότι θα κάνει την κίνησή του όταν θα είναι απόλυτα βέβαιος για τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να βγει η σεζόν δίχως προβλήματα και μετά να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο του το οποίο ο ίδιος και το περιβάλλον του ισχυρίζονται ότι μοιάζει πολύ με εκείνο του 2004.

Στην προσπάθειά του οφείλει να εμπιστευθεί ανθρώπους που αγαπούν την ΑΕΚ, με καθαρά μυαλά που θα τον βοηθήσουν να βλέπει και ο ίδιος ως λιγότερο πολύπλοκες καταστάσεις όπως εκείνες που ενδεχομένως τον οδηγήσουν σε αποφάσεις εγωιστικές και απόλυτα λανθασμένες, όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Προκαλώντας πρόβλημα και στον ίδιο αλλά και στην ομάδα. Οφείλει να είναι οικουμενικός, να απαρνηθεί τον υπερσυγκεντρωτισμό και να μοιράσει αρμοδιότητες ευθύνης σε ανθρώπους άξιους και δοκιμασμένους.

Ποιος μπορεί αλήθεια να φέρει αντίρρηση ότι τέτοιοι είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τραϊανός Δέλλας; Δύο άνθρωποι που πάντοτε βάζουν πλάτη στα δύσκολα, που ξέρουν να ισορροπούν καταστάσεις και να δίνουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Δύο πρώην ποδοσφαιριστές που ουδέποτε σχολιάστηκαν αρνητικά από τον Τύπο και τους συμπαίκτες τους καθώς δεν υπήρξε φορά που να προκάλεσαν πρόβλημα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Και αναφερόμαστε σε καριέρες ετών, όχι σε φιγούρες περαστικές.

Ανακοίνωση Νίκου Λυμπερόπουλου

Το έρεισμα και η εμπιστοσύνη

Εκτός του ότι διαθέτουν λαϊκό έρεισμα, πράγμα σπάνιο για την εποχή μας και ενώ οι περισσότερες ενωσίτικες φιγούρες δεν μπορούν πλέον να συσπειρώσουν, έχουν και τεράστια επιθυμία να προσφέρουν σε νέα πόστα. Ο Δέλλας, από την ημέρα που αποφάσισε και εκείνος να ολοκληρώσει την καριέρα του, φαντάζει ως ο επόμενος ιδανικός προπονητής για την ομάδα, ενώ ο Λυμπερόπουλος θα ήταν η τέλεια επιλογή ως τεχνικός διευθυντής. Όσοι τον γνωρίζουν άλλωστε, έχουν να λένε για το ποδοσφαιρικό μάτι του που σπάνια λαθεύει…

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει σήμερα σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η πολύπαθη διοικητικά ΑΕΚ το ερχόμενο καλοκαίρι.Ωστόσο το πλέον προφανές είναι ότι εφόσον η ΑΕΚ εξασφαλίσει την εταιρική (αλλά και αγωνιστική μέσω της παραμονής στην κατηγορία) βιωσιμότητά της, θα πρέπει να ξεχάσει τις αλόγιστες σπατάλες, τα « δεν πληρώνω» και τα υπερβολικά συμβόλαια και (σύμφωνα με τις επιταγές του Financial Fair Play) να εφαρμόσει (στις πράξεις και όχι στα λόγια πια) ένα πλάνο οικονομικής λιτότητας και αξιοποίησης νεαρών γηγενών ποδοσφαιριστών.

Το έγγραφο από τα Σκόπια εστάλη και ο δρόμος για να οριστεί νέα δικάσιμος για τον Μάκη Ψωμιάδη πλησιάζει

Είναι πλέον μονόδρομος για την ΑΕΚ η απαράβατη τήρηση αυτού του σχεδίου και πάνω σε αυτόν τον άξονα θα κινηθεί οποιοσδήποτε αναλάβει την ευθύνη να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα της. Απαραίτητη είναι επίσης η ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν τιμήσει τη φανέλα της και έχουν δείξει πίστη και αφοσίωση στις δύσκολες στιγμές, όπως επί παραδείγματι ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος οι οποίοι το ερχόμενο καλοκαίρι, ευχής έργο θα ήταν και… ΑΕΚ υπαρχούσης ασφαλώς, το να πείθονταν να βοηθήσουν την Ένωση από νέα πόστα και με διαφορετικές προοπτικές. Σε μία υγιή και σοβαρή ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ