OPINIONS

Ο Λύμπε, ο Τράι και τα αποδυτήρια

Ο Λύμπε, ο Τράι και τα αποδυτήρια
INTIME SPORTS

Τα ευκόλως εννοούμενα (πρέπει να) παραλείπονται… Δεν περίμενε άλλωστε κανείς από τον Τραϊανό Δέλλα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο να δηλώσουν ότι επέστρεψαν στην ΑΕΚ για να (επι)βάλουν τάξη στο περυσινό «φρενοκομείο» των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων.

Εκ του αντιθέτου έπραξαν απολύτως ορθά με όσα είπαν, ο πρώτος κατά την επισημοποίηση της επιστροφής του και ο δεύτερος με την κυριακάτικη συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής».

Για να παίξουν μπάλα επέστρεψαν, για να καταστήσουν την ΑΕΚ και πάλι πρωταγωνίστρια, όπως το 2008 όταν τους «έκλεψαν» τον τίτλο στα χαρτιά. Διότι εντός των γηπέδων, οι πραγματικοί νικητές ήταν εκείνοι.

Αν μπορούν ο 35αρης «Λύμπε» και ο 34αρης «Τράι» να κάνουν τη διαφορά ακόμα και τώρα; Εσείς δηλαδή τι πιστεύετε; Ότι η αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους δεν αρκεί (και με το παραπάνω) για την ελληνική Σούπερ Λίγκα; Κρατήστε μικρό καλάθι γιατί μπορεί να εκτεθείτε…

Τα αποδυτήρια

Στο θέμα μας όμως… Αμφότεροι επέστρεψαν στην ΑΕΚ για να παίξουν μπάλα και να πρωταγωνιστήσουν. Δεν ήλθαν πίσω για να γίνουν οι «ρουφιάνοι» της διοίκησης όπως κάποιοι άφησαν αν εννοηθεί. Γι αυτό έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Συμπαίκτες είναι, όχι μπαμπούλες.

Φίλοι θα γίνουν με τα άλλα παιδιά και θα παλέψουν για έναν κοινό στόχο, δεν θα καθίσουν να τους μάθουν τα αυτονόητα: ότι δηλαδή πρέπει να σέβονται τους θεσμούς και όσα εκπροσωπεί η φανέλα που φορούν.

Με την οποία δυστυχώς αγωνίστηκαν και παίκτες που την ρεζίλεψαν, ποδοσφαιριστές με χαμηλή ποιότητα όχι μόνο αγωνιστική αλλά και… εγκεφαλική. Παικτάκια της σειράς που δεν κατάλαβαν ποτέ τη σημασία του να παίζεις στην ΑΕΚ.

Να ήταν πέρυσι εδώ…

Είναι αλλιώς να μπαίνεις στα αποδυτήρια χωρίς να σέβεσαι, να λες και να κάνεις ότι σου καπνίσει, να ασχημονείς, να χαβαλεδιάζεις σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα, να κοροϊδεύεις συμπαίκτες και προπονητές, να φωνάζεις και να βρίζεις.

Όταν όμως πρέπει να μπεις σε αυτά μετά την προπόνηση γνωρίζοντας ότι εκεί θα είναι ο Δέλλας, ο Λύμπε και ο Καφές (ο άνθρωπος που προσπαθούσε μόνος πέρυσι να διαφυλάξει τις ισορροπίες) οφείλεις να δείχνεις σεβασμό. Διότι αυτοί είναι οι πρώτοι που θα σεβαστούν εσένα και ασφαλώς περισσότερο τη φανέλα που φορούν και όσα αυτή πρεσβεύει.

Η παιδική χαρά που έστησαν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ ποδοσφαιριστές που θέλουν να αποκαλούνται επαγγελματίες (ευτυχώς η γάγγραινα απομακρύνεται όσο προχωράμε προς την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας) διαλύθηκε.

Όποιος θέλει κούνιες και τραμπάλα ας ψάξει σε άλλο στέκι. Δεν χρειάζεται να πουν πολλά ο Λυμπε και ο Δέλλας. Όποιοι απομείνουν θα καταλάβουν από μόνοι τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ