ΑΕΚ

Ο Αραούχο είναι ο αρχηγός που αξίζει στην ΑΕΚ

Ο Αραούχο είναι ο αρχηγός που αξίζει στην ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και εστιάζει στη συνολικά παραδειγματική παρουσία του Σέρχιο Αραούχο.

Τα γκολ είναι η τροφή του επιθετικού. Και της ομάδας επίσης καθώς αυτά περιμένει για να πάρει νίκες. Ωστόσο, ο Σέρχιο Αραούχο, ένας φορ με σταθερά 11-12 γκολ στην καριέρα του ανά σεζόν, αν και ξεκίνησε στη Λαμία με δύο τέρματα -γεγονός το οποίο δημιουργεί προσδοκίες για να ξεπεράσει το σύνηθες ταβάνι του- έχει κάνει πολλά περισσότερα για να τον μνημονεύουμε.

Αρχηγός με τα όλα του

Το πρώτο από όλα είναι ότι ξέρει να υποστηρίζει μέσα στο γήπεδο αυτό που φορά στο μπράτσο του. Είναι αρχηγός με τα όλα του, μαχητής, πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους, ηγέτης και ακούραστος εργάτης ταυτόχρονα για την ομάδα.

Είναι αυτός που θα αναγνωρίσουν οι συμπαίκτες ως σημαιοφόρο τους και στον οποίον θα υποκλιθούν οι αντίπαλοι για την κλάση, αλλά και την αθλητική ποιότητά του. Είναι ομολογουμένως ο άνθρωπος που θα έπρεπε να φορά το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ στην επόμενη μέρα της. Και αυτό συμβαίνει!

Ήταν ασφαλώς και ο πρωταγωνιστής στην επικράτηση επί της Λαμίας σκοράροντας τα δύο πρώτα τέρματα για την Ένωση. Παιχνίδι στο οποίο πρώτα από όλα κατακτήθηκε το μεγάλο ζητούμενο σε κάθε πρεμιέρα πρωταθλήματος, το οποίο είναι η νίκη, αλλά και επίσης δημιουργήθηκε μία πρώτη εντύπωση ότι η ΑΕΚ βαδίζει σε ένα νορμάλ ποδοσφαιρικό μονοπάτι, με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της και σαφώς πολύ λιγότερη αφέλεια σε σχέση με αυτή που τη χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνοι, δεν σκότωσε το θηρίο καθώς απέναντί της είχε μία ομάδα με επτά απουσίες παικτών που θα μπορούσαν όλοι τους να είναι βασικοί. Όμως και η ΑΕΚ δεν θα είναι η ίδια όταν θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές της, είχε δύο νέα αποκτήματα εκτός ομάδας και δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι συνήθως οι κακοτοπιές συμβαίνουν σε τέτοιες χαλαρές αγωνιστικές υποθέσεις, εκεί δηλαδή που δεν το περιμένεις.

Ακούσαμε τον Αλμέιδα να αποχωρεί ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία της ομάδας για το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται, οπότε αυτό που στην πορεία περιμένουμε είναι η διαρκής βελτίωση πάνω στις ποδοσφαιρικές αρχές που προσπαθεί να εφαρμόσει.

Χωρίς νεύρα και άγχος

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν να υπηρετήσουν επακριβώς το πλάνο, το οποίο ασφαλώς θα μπορούσε να στραβώσει αν η Λαμία είχε ευστοχήσει στο πέναλτι.

Ακόμα και σε εκείνο το σημείο όμως, δεν διαπιστώθηκαν νεύρα και άγχος αλλά μία σιγουριά ότι η ομάδα θα πατήσει καλά στον αγωνιστικό χώρο και θα βρει τον τρόπο για να πάρει αυτό που θέλει από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Είναι και αυτή μία σημείωση που ίσως αυτή τη στιγμή ακούγεται ως φυσιολογική, όμως αυτά ακριβώς είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια με την ΑΕΚ: τα φυσιολογικά!

Πείθει ότι θα γίνει μια καλή ομάδα

Εν κατακλείδι ο στόχος επετεύχθη και τώρα η Ένωση μετράει αντίστροφα για να μάθει αν σε μερικές ημέρες από σήμερα θα υποδεχθεί το Βόλο στο νέο γήπεδο της. Έχοντας ήδη τους τρεις πρώτους απαραίτητους βαθμούς στο σακούλι της και δημιουργήσει τις πιο ιδανικές προϋποθέσεις για να πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη εγκαινιάζοντας ιδανικά το ιστορικό γεγονός.

Έρχονται σπουδαίες, μοναδικές, αληθινά ανεπανάληπτες στιγμές για όλους όσοι θα βρεθούν εκεί. Το πιο ευχάριστο όλων όμως, είναι ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα πείθει πως μπορεί να γίνει στην πορεία μια καλή ομάδα, ένα σύνολο που θα συγκινεί τον κόσμο της και θα διεκδικεί τίτλους ξανά. Οι προϋποθέσεις δεδομένα υπάρχουν...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ