ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα περιμένει να έρθουν στην ΑΕΚ συγκεκριμένοι παίκτες

Ο Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία
Ο Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις μεταγραφικές επιθυμίες του Ματίας Αλμέιδα και τη συμβολή του για την πραγματοποίηση τους.

Μεταγραφές ζήτησε ο Ματίας Αλμέιδα και σε αυτούς τους ρυθμούς κινείται πλέον η ΑΕΚ. Το αν θα είναι μία η προσθήκη, ή περισσότερες, θα εξαρτηθεί από τη δυσκολία των περιπτώσεων.

Σαφώς και από την οικονομική αποφασιστικότητά της Ένωσης, καθώς αυτή την περίοδο σχεδόν αντενδείκνυται προς ενίσχυση η πιάτσα των ελεύθερων. Εκτός αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ήταν σε ομάδα, έπαιζε σε αυτήν κι απλώς βρέθηκε εκτός για άλλους λόγους. Κάπως έτσι είχαμε βρει τον Βράνιες για παράδειγμα.

Ο Αλμέιδα εκπτώσεις στη δουλειά και στη φιλοσοφία του δεν θα κάνει

Ο προπονητής χρειάζεται παίκτες που να έχουν αγωνιστικό ρυθμό, ειδάλλως δεν προκύπτει λόγος μεταγραφής. Η ΑΕΚ έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα τραυματισμών και είναι προφανές ότι με τους ρυθμούς δουλειάς που ακολουθούνται, θα συνεχίσει να βγάζει τέτοιου είδους προβλήματα και στη συνέχεια.

Ο Αλμέιδα εκπτώσεις στη δουλειά και στη φιλοσοφία του δεν θα κάνει, οπότε οι επιπλέον λύσεις σχετίζονται με το σήμερα, όχι με το αύριο. Οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν αμέσως.

Τα χαρακτηριστικά θα διαδραματίσουν τον πρωτεύοντα ρόλο. Τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και αυτές τις μέρες, προτάθηκαν -και θα προτείνονται- παίκτες με πολύ καλά βιογραφικά, για όλες τις θέσεις της ενδεκάδας. Ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία, με γεμάτες σεζόν και αρκετά χρόνια καλής μπάλας μπροστά τους.

Μετά από ενδελεχή παρακολούθηση, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών κόπηκε. Όχι επειδή ο Αλμέιδα είναι κάνας περίεργος, αλλά διότι δεν θα χαλάσει το group που έχει φτιάξει και δεν θα παρεκκλίνει των αντιλήψεων του, λόγω μιας περιέργειας για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν έλεγε ναι σε έναν εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστή, δίχως να είναι βέβαιος ότι θα ταιριάξει απόλυτα στο σχέδιό του.

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τη δουλειά που γινόταν μέχρι πρότινος

Εδώ ακριβώς εντοπίζεται η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τη δουλειά που γινόταν μέχρι πρότινος. Στην ΑΕΚ έρχονταν και καλοί ποδοσφαιριστές, ποιος μπορεί για παράδειγμα να πει ότι δεν συνοδεύονταν από ελκυστικές περγαμηνές ο Τάνκοβιτς, ο Μισελέν, ο Ολιβέιρα, ο Τσούμπερ, Κρστίτσιτς, ο εν ενεργεία διεθνής τότε με την εθνική Ρουμανίας Νεντελτσεάρου και κάμποσοι ακόμα; Το πρόβλημα ήταν εύκολο να το εντοπίσεις, στο λάθος σκεπτικό.

Το καλοκαίρι του 2021 η ΑΕΚ πήρε περισσότερους μία ντουζίνα παίκτες, δίχως υπαρκτό ποδοσφαιρικό σχέδιο για το πώς αυτοί θα εναρμονιστούν μεταξύ τους. Κι όταν ξεκινούσε η σεζόν, άνθρωποί της πίστευαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το είδαμε το αποτέλεσμα...

Η παρουσία του Αλμέιδα αποκλείει το ενδεχόμενο σπασμωδικών επιλογών και μη εξηγήσιμων ποδοσφαιρικά αποφάσεων. Ήδη, το πως έχει ταιριάξει αυτή η παρέα μέσα στο γήπεδο, αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχεια.

Ασφαλώς και όλο το επιτελείο συνέβαλε σημαντικά στο να έρθουν οι καλοί ποδοσφαιριστές που έχουν προστεθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ, όμως την τελική επιλογή την έκανε ο ίδιος ο προπονητής, έχοντας κοψει άλλους 80.

Ας μην το ξεχνάμε και αυτό. Το να ξεχωρίζεις την ήρα από το στάρι είναι εξίσου σημαντικό, μάλλον και περισσότερο, από το να προτείνεις όποιον παίκτη επειδή απλά θεωρείς ότι είναι καλός. Η διαλογή είναι που έχει τη σημασία και όχι η ποσότητα.

Θέλει καλούς αθλητές και χαρακτήρες φιλόδοξους

Ο Αλμέιδα, λοιπόν, γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει ενόψει του ερχόμενου Γενάρη. Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καλούς αθλητές και χαρακτήρες φιλόδοξους. Ποδοσφαιριστές θα έρθουν και θα κουμπώσουν γρήγορα με την ομάδα γιατί ο ίδιος ο κόουτς θα έχει διακρίνει πριν εισηγηθεί την απόκτηση τους, ότι το ρίσκο θα είναι ελάχιστο.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για μια μεταγραφή, μπορείς όμως να είσαι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που αληθινά έχεις στο μυαλό σου ότι θα βοηθήσει την ομάδα.

Ο Αργεντινός είναι προπονητής ο οποίος θα προτιμήσει να μην έρθει κανείς από το να αποκτηθεί κάποιος για τον οποίο θα έχει αμφιβολίες. Και αυτό, επιτέλους, δεν είναι κάτι που λέγεται απλά για να λέγεται, όπως παλαιότερα. Έχει ισχύ και δείχνει την πραγματική ουσία της δουλειάς του Πελάδο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ