ΑΕΚ

Νίκες θέλει η ΑΕΚ και αυτές μαζεύει

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημαντικότητα της επικράτησης της ΑΕΚ στον Βόλο, ο οποίος έκανε μια ζημιά και ίσως προκαλέσει και άλλες στη συνέχεια.

Μετά την υπερπροσπάθεια της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ και με τόσες απώλειες μαζεμένες ξανά, με διαδοχικούς αγώνες να έρχονται καθώς για την ΑΕΚ δεν υπάρχει ρεπό μεσοβδόμαδα ούτε την εβδομάδα πριν το Πάσχα, για όλους στην ομάδα σημασία έχει να παίρνει τις νίκες και όχι να στέκεται πάνω από τις εμφανίσεις, καλές, μέτριες ή κακές.

Στο Βόλο, η Ένωση έπρεπε να προσαρμοστεί στην αλλαγή παιχνιδιού της τοπικής ομάδας σε σχέση με όσα εκείνη έκανε στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Έπαψε να είναι σύνολο που έπαιζε για τη χαρά του παιχνιδιού, έχοντας να αντιμετωπίσει αντιπάλους απέναντί στους οποίους εμφάνιζε υπεροχή. Τώρα, είναι τα playoffs. Πρέπει να προσαρμοστεί απέναντι σε καλύτερους, εφόσον θέλει να 'κλέψει' βαθμούς για να βγει Ευρώπη. Οπότε, λογικά και αναμενόμενα, το γύρισε το έργο...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα, ο Βόλος δείχνει σε όλους ότι αφήνει στην άκρη το χαρουμένο, ανοιχτό παιχνίδι του, μήπως και έχει κάποια τύχη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Κάθεται πίσω, μαρκάρει δυνατά, παίζει άμυνα, δεν τον ενδιαφέρει η επίθεση. Ως εκ τούτου, όποιος βρει γρήγορα το γκολ απέναντί του, θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Εκείνος που θα αργήσει, θα έχει πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός την πάτησε μέσα στην έδρα του, η ΑΕΚ όχι.

Τίποτα πιο σημαντικό από το να νικάς

Συνυπολογίζοντας όλα τα προαναφερθέντα, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό αυτή την περίοδο από το να νικάς. Ακόμα και όταν δεν είσαι τόσο καλός όσο σε προηγούμενα παιχνίδια, ακόμα και όταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού φαίνεται ότι σε κυριεύει ένα λογικό άγχος προκειμένου να μη γίνει το κακό. Το δημιουργικό άγχος, ωστόσο, είναι καλό και σε διατηρεί σε εγρήγορση. Η ΑΕΚ ήταν πολύ προσεχτική και κατάφερε αυτό το 1-0 από το 9', να το κλειδώσει δίχως ουδέποτε να απειληθεί.

Ο Αλμέιδα πήρε αποφάσεις για να κάνει εκτός των άλλων και ένα λογικό rotation, ώστε να αποφορτίσει ποδοσφαιριστές όπως ο Σιμάνσκι και ο Χατζισαφί, οι οποίοι πέραν της συνεχόμενης επιβάρυνσής τους κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, έδωσαν παιχνίδια και με τις εθνικές ομάδες τους. Όταν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πηγαίνεις στο παιχνίδι με το Βόλο έχοντας πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σου, είναι λογικό ότι θα υπάρξουν και ελλείμματα χημείας τα οποία ωστόσο δεν ήταν και ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να απειλήσουν την ΑΕΚ.

Βήμα-βήμα, αγώνα με τον αγώνα η ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι χτίστηκε από την αρχή έχοντας αφήσει πίσω της ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν τεσσάρων ετών, έφτασε στο σημείο να διεκδικεί το πρωτάθλημα στα ίσια. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από εκείνη από το να κοιτάζει παιχνίδι με παιχνίδι το πως θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μπορεί ακόμα και ισοβαθμία να αναδείξει εκείνον που θα κατακτήσει τον τίτλο. Οπότε και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει. Αυτό που σίγουρα δεν έχει νόημα είναι το να δίνεις σημασία στο αν το ποδόσφαιρό σου αυτή την περίοδο είναι τρομερό ή όχι, από τη στιγμή που αποδεικνύεται αποτελεσματικό. Νικάς, συνεχίζεις, παίρνεις το πρωτάθλημα. So Simple!

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ