STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Ακάθεκτη η Ένωση με ζωγραφιά Πινέδα

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Ακάθεκτη η Ένωση με ζωγραφιά Πινέδα
Ο Πινέδα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Βόλο INTIME

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά στο Πανθεσσαλικό, καθώς νίκησε τον Βόλο 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ορμπελίν Πινέδα στο ένατο λεπτό. Η Ένωση ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει.

Η ΑΕΚ πέρασε από το κιτρινόμαυρο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 1-0 του Βόλου και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στα playoffs της Stoiximan Super League.

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Ακάθεκτη η Ένωση με ζωγραφιά Πινέδα
SPORT24

Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε ο Ορμπελίν Πινέδα στο ένατο λεπτό. Οι κιτρινόμαυροι έκλεψαν ψηλά την μπάλα και ο Γκαρσία έστρωσε στον Μεξικανό στο ημικύκλιο της περιοχής, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Η Ένωση σε γενικές γραμμές επέβαλε τον ρυθμό της στο παιχνίδι και παρότι δεν έγινε αρκετά απειλητική στο ματς, πήρε εύκολα το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά ο Βόλος δεν έκανε καμία τελική στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Αθανασιάδης ήλεγξε τις προσπάθειες των Κάτσε και Ντέλετιτς. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γαλανόπουλου στο 85', ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι και το ματς συνεχίστηκε.

Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 66 βαθμούς, ανέβηκε μόνη πρώτη στην πρώτη θέση και περιμένει. Ο Βόλος από την άλλη παραμένει έκτος με 40 βαθμούς.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Η Ένωση δεν δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ, καθώς στην πρώτη της τελική στο 9' με τον Πινέδα πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε μετά το γκολ που πέτυχε ο Πινέδα με την Ένωση να έχει την μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο ο Βόλος αμύνθηκε εξαιρετικά και περιόρισε τις τελικές προσπάθειες της Ένωσης. Στο 26' ο Βίντα με κεφαλιά δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν που μπλόκαρε εύκολα, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 33' πέρασε άουτ. Ο Βόλος από την άλλη δεν είχε κάποια τελική στο πρώτο μέρος και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, ωστόσο η προσπάθεια του Γκαρσία στο 47' μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Ο Βόλος έκανε την πρώτη του τελική στο 51ο λεπτό με την κεφαλιά του Κάτσε στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης. Ο Αθανασιάδης ήλεγχε την πορεία της μπάλας και την μπλόκαρε εύκολα.

Στο 57ο λεπτό ο Πινέδα λίγο έλειψε να σκοράρει από το σημείο που πέτυχε το γκολ στο πρώτο μέρος. Ο Γκαρσία του έστρωσε την μπάλα στο ημικύκλιο, ο Μεξικανός έκανε το σουτ, όμως ο Σιέλης του έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Ο Βόλος προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 64ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Ντέλετιτς. Ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Γκαρσία έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 69'. Ο Λούνα έκανε ολέθριο λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Κλέιμαν. Ο 25χρονος φορ έκλεψε την μπάλα και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών με τον κίπερ του Βόλου εξουδετερωμένο.

Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Τσούμπερ και ο Ελβετός μέσος είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει με ωραία σουτ εκτός περιοχής στο 82' και το 86', ωστόσο κανένα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Βόλος δεν είχε κάποια τελική, αλλά στο 85' ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γαλανόπουλου, δίχως αποτέλεσμα.

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Ακάθεκτη η Ένωση με ζωγραφιά Πινέδα
SPORT24

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (89' Μεταξάς), Γκάγκι, Ντέλετιτς (88' Μεσκίδα), Ταχάτος (46' Μπαριέντος), Κάτσε (81' Καρτάλης), Οζέγκοβιτς (42' λ. τρ. Πιρές).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Βίντα, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Ελίασον (90+3' Σιμάνσκι), Γκαρσία (75' Τσούμπερ), Αραούχο (84' Φερνάντες).

Δείτε τη Game Night για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ