OPINIONS

Η νίκη της ΑΕΚ, η χαρά του Μπάγεβιτς

Η νίκη της ΑΕΚ, η χαρά του Μπάγεβιτς

Τελικά η μεγάλη προσπάθεια να διχαστεί ο κόσμος της ΑΕΚ από τα αρμόδια «κέντρα Τύπου» δεν πέτυχε. Το «10 γελάνε και 20 κλαίνε όταν η ομάδα νικάει» (στα δημοσιογραφικά έδρανα μόνο ευτυχώς, διότι στις εξέδρες η συντριπτική πλειοψηφία το χαιρόταν το χθεσινό) που είχε πει κάποτε ο Μπάγεβιτς δεν απείχε εν τέλει και πολύ από την πραγματικότητα.

Αρκούσε να δει κανείς απόψε τα στεναχωρημένα πρόσωπα εκείνων που (λένε ότι) είναι ΑΕΚ αλλά ήθελαν να χάσει η ομάδα μόνο και μόνο για να φύγει ο προπονητής. Δεν τους έκατσε όμως να διχάσουν τον κόσμο, ούτε αυτή τη φορά…

Αυτή η προσπάθεια που έγινε τεχνηέντως, με τρόπο κατευθυνόμενο και φαιδρό, έπεσε στο κενό. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, όχι για τον Μπάγεβιτς. Πενήντα άτομα (όλα κι όλα) καλούσαν τον προπονητή να φύγει τη στιγμή που η ομάδα προσπαθούσε να κερδίσει τον αντίπαλο που το 2008 της είχε στερήσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Αυτός τους ενδιέφερε, σάμπως για τον αγώνα ήλθαν στο γήπεδο;

Ευτυχώς η μεγάλη μάζα της Ορίτζιναλ, οι 2.500 υγειώς σκεπτόμενοι στο πέταλο, είχαν τον κοινό νου να μην ασχοληθούν με μικρότητες και εμετικές παρελθοντολογίες.

Διακυβεύονταν πολλά το βράδυ της Τετάρτης, όποιος μπορούσε να το καταλάβει πόσα θα έχανε η ομάδα με μια πιθανή ήττα, ήλθε στο γήπεδο με διάθεση να βοηθήσει, όχι να εναντιωθεί ή να διχαστεί. Απλώς άφησαν τους 50 να πουν τα δικά τους και δεν συντάχθηκαν μαζί τους ούτε στιγμή.

Ώρα να γίνει προγραμματισμός

Κέρδισε μια μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ μέσα από αυτή τη νίκη. Να κάνει επιτέλους σωστό προγραμματισμό, με ξεκάθαρες ειλικρινείς κουβέντες μεταξύ εκείνων που θα αποφασίσουν. Δίχως ίντριγκες και περιθωριοποιώντας εκείνες τις φωνές που σώνει και καλά προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους παίκτες και να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με τον προπονητή.

Τυχαία πιστεύετε ο Μπλάνκο τον τελευταίο καιρό κάνει λόγο για τεταμένες σχέσεις με τον Μπάγεβιτς; Δασκαλεμένος είναι, ότι δήθεν ο προπονητής τον «έδωσε» στον Τύπο για τα νυχτοπερπατήματά του. Λες και δεν υπάρχουν άλλα μάτια να τον δουν, λες και υπάρχει κατάσκόπος που τον ακολουθεί κατά πόδας τις νύχτες.

Ο Αργετινός _ που αναμφίβολα είναι φιλότιμος όταν παίζει και προσπαθεί για την ομάδα εν αντιθέσει με πολλούς φίλους του _ θύμωσε όταν έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και ξέχασε ότι πριν από ένα μήνα έλεγε με απίστευτη πειθώ ότι «ο Μπάγεβιτς δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο με τις συνθήκες που δούλεψε φέτος».

Ή όταν έλεγε επίσης ότι «υπάρχουν συμπαίκτες μου που δεν κάνουν αυτά που ζητά ο προπονητής. Δεν είμαστε όμως μικρά παιδιά, είμαστε επαγγελματίες». Αυτά έλεγε κύριοι ο Μπλάνκο πριν από ένα μήνα. Αλλά τελευταία το γύρισε κι αυτός το τροπάριο.

Ακούστε λίγο και τους Έλληνες…

Ίσως φανώ αιρετικός, όμως τέτοιους ποδοσφαιριστές που αλλάζουν απόψεις από τη μια μέρα στην άλλη ανάλογα με το τι τους συμφέρει, δεν τους έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Αν δεχθούμε ότι ο Μπάγεβιτς διχάζει (που σε ένα βαθμό άθελά του ή μη, όντως το κάνει) άλλο τόσο διχάζουν τα αποδυτήρια και 5-6 ξένοι παίκτες. Καλό είναι λοιπόν να ακούγεται και η άποψη των Ελλήνων για το τι συμβαίνει εντός των αποδυτηρίων.

Επικοινώνησα με κάποιους εξ αυτών για να έχω και την άλλη άποψη. Και αυτό που μου είπαν (με μια φωνή πραγματικά) ήταν ότι «με μια ενδεκάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο για να φάει το χορτάρι και όχι με παίκτες που επιλέγουν ματς και υποτιμούν την ομάδα που τους δίνει ψωμί, η ΑΕΚ μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Αρκεί να αφήσουν τον Μπάγεβιτς να δουλέψει όπως ξέρει και να τον στηρίξουν πραγματικά ως διοίκηση».

Καληνύχτα και καλή τύχη λοιπόν!

Υ.Γ. Εύγε στους 2.500 Οριτζιναλίστες στο πέταλο που δεν ασχολήθηκαν με τον προπονητή και τους 50 που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα. Κι εκείνοι ενδεχομένως δεν γουστάρουν τον Μπάγεβιτς, ασχολήθηκαν όμως με την ΑΕΚ και μόνο! Αυτή πρέπει να είναι η Ορίτζιναλ!

Υ.Γ 1. Είναι τυχαίο που ο Μανωλάς έτρεξε στον Μπάγεβιτς όταν έβαλε την πρώτη γκολάρα της κιτρινόμαυρης καριέρας του;

Υ.Γ. 2 Μήπως κάτι ανάλογο θα έκαναν ο Γεωργέας, ο Καφές, ο Γκέντσογλου, ο Αραμπατζής, ο Καράμπελας, ο Λαγός, ο Μάκος, Κουτρομάνος; Λεώ… Μήπως;

Υ.Γ. 3 Θα ήθελε ο κύριος Σκόκο να μας ενημερώσει για το πως συμπέρανε ότι ο Μπάγεβιτς ήθελε να τον διώξει; Ή μάλλον, ποιοι δημοσιογράφοι-φίλοι των (πολλών) ατζέντηδών του, του έβαλαν (με εντελώς στρεβλό τρόπο) τέτοιες ιδέες στο μυαλό;

Υ.Γ. 4 Θα ήθελε να μας πει ο (καταπληκτικός απόψε) κύριος Σάχα γιατί πριν από κάποιους μήνες έλεγε σε συνέντευξή του ότι ο Μπάγεβιτς έχει δίκιο για απαράδεκτες συμπεριφορές συμπαικτών του (Εντίνιο, Τζιμπούρ, Σκόκο);

Εύγε του λοιπόν που στο ματς αυτό έστειλε το σωστό μήνυμα στον Σκόκο λέγοντας «ότι κι αν είχε ο Νάτσο, πάνω από όλους είναι η ομάδα». Τέτοιους χαρακτήρες, ναι τους χρειαζόμαστε!

Οι υπόλοιποι απαντήσεις βρείτε και δώστε κύριοι, όχι ρηξικέλευθες κολοτούμπες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ