ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρίσκεται δύο βαθμούς από την κορυφή στο 50% αυτού που πραγματικά είναι

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ των ντέρμπι πού παραμένει αήττητη ακόμα και στα δύσκολα βράδια της.

Δεν είναι η εικόνα της αυτή που έχει συνηθίσει τους οπαδούς της, απέχει η ΑΕΚ σημαντικά από την ένταση και τις δυνάμεις που είχε. Μολαταύτα, μεταδίδει ακόμα μέσα και από τις χαμηλών ταχυτήτων σε σχέση με αυτό που πραγματικά μπορεί, καταστάσεις που βιώνει, αυτή την επιβλητική σιγουριά ότι είναι ικανή να πάρει περισσότερα πράγματα από ένα ματς, ακόμα και όταν δεν είναι καλή. Όπως και το να δώσει περισσότερα από αυτά που δικαιούται ο αντίπαλός της, ενώ είναι υπέρτερη.

Αυτό που πάνω από όλα κρατάει είναι ότι στέρησε από τον αντίπαλο την ευκαιρία να αποσπαστεί από εκείνη πέντε βαθμούς. Μιλάμε για τις δύο ομάδες που πέρυσι διεκδίκησαν το πρωτάθλημα έως το τέλος. Απο το 75' και μετά, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που θύμισε την περυσινή, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή μέσα στο παιχνίδι.

Εκείνη που δεν υπήρχε περίπτωση να παραδοθεί πριν το τελευταίο σφύριγμα, εκείνη που θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή με όλα τα δεδομένα εις βάρος της. Θέλετε επειδή και ο αντίπαλος προπονητής γύρισε τον Παναθηναϊκό πολύ πίσω; Ενδεχομένως και γι' αυτό, όμως είναι κάτι που δεν αποτελεί δικό της θέμα.

Η ΑΕΚ απείχε μία τρίχα από την ολική ανατροπή

Μία τρίχα απείχε η ΑΕΚ από μια ολική ανατροπή, ίσως ένα νικηφόρο υπέρ της αποτέλεσμα να μην ήταν το απολύτως δίκαιο στην τελική εκτίμηση και αποτίμηση του παιχνιδιού, από την άλλη όμως δεν θα συνιστούσε και κάτι το περίεργο. Ούτως ή άλλως, στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι ήταν εκείνη που δέχτηκε δεύτερο γκολ από στημένη φάση ξανά, να πας στιγμή μπορούσε να καθορίσει το ρυθμό έστω και ψάχνοντας μόνο τον Γκαρσία, ενώ ξεκάθαρα είχε τη διάθεση να επιτεθεί περισσότερο.

Προφανώς, επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι συνεχίζεται αυτό το απίθανο σερί στα ντέρμπι πρωταθλήματος που ξεκίνησε από την έναρξη των περυσινών playoffs και συνεχίζεται έως σήμερα. Ένα διάστημα σχεδόν 10 μηνών στη διάρκεια του οποίου η ΑΕΚ δεν έχει υποστεί ήττα από ομάδες του αποκαλούμενου big-5.

Όταν το καταφέρνει ακόμα και στις δύσκολες βραδιές της, αφενός κερδίζει εκείνη την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής της που είναι κύριο συστατικό του παιχνιδιού της, αφετέρου περνάει το μήνυμα στον αντίπαλο ότι θα πρέπει να τη φοβάται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε σε αυτό που ΑΡΚ τον υπέβαλε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και θα μπορούσε να το πληρώσει ακόμα πιο ακριβά.

Το ξεκάθαρο που προκύπτει απ' το παιχνίδι

Υπάρχει κάτι πολύ ξεκάθαρο το οποίο προκύπτει και μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν έχει ούτε τα τρεξίματα, ούτε τις εντάσεις, ούτε τη δυναμική στο παιχνίδι της, δηλαδή όλα αυτά τα γνωρίσματα που τη χαρακτήριζαν κατά τη διάρκεια της πορείας της στο Europa League, όπου απέναντι σε ομάδες μεγαθήρια σε σχέση με τα συνήθη μεγέθη τον ελληνικών, είχε πολύ μεγαλύτερα διαστήματα πιεστικού ποδοσφαίρου.

Όποιος θυμηθεί το παιχνίδι με τη Μπράιτον, αλλά καθ εκείνα απέναντι στην Μαρσέιγ και στον Άγιαξ, στην έδρα της, θα καταλάβει τι εννοώ. Ο προπονητής το βλέπει και το ξέρει πολύ καλά, γι' αυτό και διαχειρίζεται διαφορετικά της καταστάσεις.

Δεν πιέζει η ΑΕΚ με την ίδια ένταση για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως το έκανε παλαιότερα και αυτό έχει να κάνει με τη γνώση της κατάστασης των ποδοσφαιριστών της και το πώς ο κόουτς θα τους επαναφέρει σταδιακά σε αυτό που ήταν πριν. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα αναζητά επιστημονική βοήθεια και συζητά το πώς θα μπορέσει να ενισχυθεί σε σε αυτό το κομμάτι.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ