ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήρε όλα όσα έχανε σε άλλες σεζόν

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την μη διαπραγματεύσιμη νοοτροπία της ΑΕΚ που την οδήγησε στη νίκη του Ολυμπιακού.

Πάγωσαν όλοι πριν από την έναρξη του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, μαθαίνοντας ότι δεν θα υπάρχει κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης. Με όλα όσα έχουν συμβεί πριν καιρό με τον αναπληρωματικά γκολκίπερ της ΑΕΚ, που πλέον (και ίσως για καιρό) θα είναι ο βασικός, ήταν απολύτως φυσιολογικό. Αφύσικη και θαυμαστή ήταν η ετοιμότητα του να αντεπεξέλθει.

Δεν υπάρχει λόγος να θυμίζουμε τα τότε συμβάντα, όσο το να εξύμνουμε τα τωρινά επιτεύγματα του Αθανασιάδη ο οποίος με τις αποκρούσεις του κράτησε την εστία του ανέπαφη σε στιγμές δύσκολες. Φαίνεται ότι η μοίρα θέλει εκείνον πρωταθλητή με την ΑΕΚ, όπως πέρυσι. Αυτό ήταν το πρώτο μικρό θαύμα της βραδιάς. Θα είναι από μόνη της μία ιστορία για βιβλίο αν καταφέρει ο ίδιος να τη διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της βραδιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει να κάνει με τη νοοτροπία που πλέον αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει. Η οποία εν τέλει την βοήθησε να κερδίσει κάτι περισσότερο απ' αυτό που ενδεχομένως βάσει της εικόνας της δικαιούτο.

Κάτι που συνήθως εκείνη το έχανε με τον ίδιο ή με παρόμοιο τρόπο. Με το να είναι δηλαδή καλύτερη από τους αντιπάλους της και ειδικά από τον Ολυμπιακό, φεύγοντας στο τέλος από το γήπεδο στεναχωρημένη. Μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον 10 ματς τέτοιου χαρακτήρα που στο τέλος εκείνη ήταν η χαμένη της βραδιάς.

Ακόμα και σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήταν όσο καλή θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι, η ομάδα αυτή αποφάσισε να μην κοιτάξει πίσω αλλά μόνο μπροστά. Να μην συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε σοβαρή απειλή να χάσει το παιχνίδι, αλλά αντιθέτως να παίξει για να το κερδίσει. Η σκέψη και ιδέα του προπονητή της για την ισοπαλία είναι δημοσίως εκπεφρασμένη. Τη βαριέται...

Πράγματι η ΑΕΚ για ένα σημαντικό διάστημα στα τελευταία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, διέσχιζε ένα μονοπάτι πάνω από γκρεμό. Όσο προχωρούσε, θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να γυρίσει προς τα πίσω. Όταν έφτασε στη μέση, συνέχισε να βαδίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα εμπρός.

Ή θα έπεφτε, ή θα έφτανε στον προορισμό της, μέση λύση δεν φαινόταν να υπάρχει. Κι αν τελικά μία τέτοια προέκυπτε, θα συνέβαινε από συγκυρίες.

Το ίδιο ακριβώς θα πράξει απέναντι στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Τετάρτη, το ίδιο και κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή. Είναι μία ομάδα καθοδηγούμενη από έναν άνθρωπο που ξέρει να παίζει μόνο για τη νίκη.

Αυτός είναι ο δρόμος της και έτσι θα πορευτεί μέχρι το τέλος. Πολλές φορές έχουμε συζητήσει για το αν ο Αλμέιδα θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρό του, άρα καθιστά ανώφελο το να κουβεντιάζουμε οτιδήποτε άλλο πλέον.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Παντελή Διαμαντόπουλο αναλύουν τα σπουδαία ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ενώ οι Βαγγέλης Αρναούτογλου και Μάνος Ναβροζίδης μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την OPAP Arena.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ