ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μοιάζει να είναι η πνευματικά πιο ασταθής ομάδα για τον τίτλο

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που μπήκε στη διαδικασία για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έχοντας μία εικόνα κάπως μακρινή από αυτή που την έφερε ως εδώ.

Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν ακριβώς ο θάνατος και η ζωή της, η ΑΕΚ έμοιαζε να είναι τόσο πελαγωμένη όσο ουδέποτε υπήρξε στη διάρκεια της σεζόν. Δεν έκανε χθες ένα κακό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό ώστε να αισθάνεται πώς ήταν μακριά από τη νίκη, ούτε όμως είχε την απόδοση που θα μπορούσε να της τη δώσει.

Στην περίοδο που όλα θα κριθούν σε λεπτομέρειες, η Ένωση μοιάζει να μπαίνει στο γήπεδο πιο μπερδεμένη πνευματικά από τους άλλους που διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Ξεκάθαρα κλονίστηκε η ψυχολογία της μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου, όχι επειδή συνέβη από τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά διότι για πρώτη φορά κατάλαβε ότι μπορεί να χάσει και μέσα στο γήπεδο της. Κάτι που δεδομένα κουβάλησε και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα να παρατάξει την ομάδα με το σχήμα που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, είχε τη λογική της επιβράβευσης για την εικόνα της σ' εκείνο το παιχνίδι ασχέτως, με το τελικό αποτέλεσμα.

Για να το αποφασίσει ο προπονητής προφανώς και είχε μείνει ικανοποιημένος από όσα είχε δει. Το παιχνίδι δεν τον δικαίωσε αν και πάλι στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τις πολλές στιγμές για να πετύχει το γκολ και την πιο κλασική ευκαιρία με το κακό τελείωμα του Ρότα.

Η απουσία του Λιβάι Γκαρσία, είναι ομολογουμένως τέτοια που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πληγή που δεν επουλώνεται μέσα από αλχημείες. Είναι και κάπου άξιο απορίας γιατί ο προπονητής δεν επιλέγει το μοναδικό καθαρό φορ που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας, δίχως αυτό κατ' ανάγκη να σημαίνει ότι ο Φαν Βέερτ θα ήταν η απάντηση σε όλα τα προβλήματα.

Σίγουρα πάντως ο Τσούμπερ δεν κατάφερε στιγμή να γίνει απειλητικός απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε τόσο κλειστά, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο το οποίο δεν επιτρέπει και πολλά.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ στο γκολ είναι εμφανές όταν δεν έχει τον πρώτο σκόρερ της. Όχι μόνο για τα τέρματα που εκείνος θα μπορούσε να έχει πετύχει αλλά και για όλες τις προϋποθέσεις που είναι ικανός με το πληθωρικό παιχνίδι να δημιουργεί για όσους κινούνται γύρω του.

Αυτή ήταν ξεκάθαρα η αχίλλειος πτέρνα της στα τελευταία δύο παιχνίδια που δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της, αυτή ίσως αποδειχθεί και η απάντηση στα επόμενα εννέα ματς που απομένουν για την κούρσα του πρωταθλήματος, εφόσον εκείνος επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν.

Όμως, πρωτίστως, το ζήτημά της μοιάζει να είναι ψυχολογικό. Είναι ομάδα η οποία έχει χάσει βαθμούς που θα μπορούσε να είχε πάρει κόντρα στους άλλους διεκδικητές και ταυτόχρονα εκείνη που καλείται να κάνει περισσότερες νίκες απέναντι τους ώστε να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι εμφανές επίσης ότι της λείπει η φρεσκάδα που είχε στη διάρκεια του πρωταθλήματος για να υπηρετήσει το ίδιο αποτελεσματικά αυτό το ποδόσφαιρο υψηλής πίεσης που απαιτεί ο Ματίας Αλμέιδα.

Συμπερασματικά, τίποτα δεν έχει χαθεί άλλωστε η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που επέστρεψε από το -8 για να μπει στα playoffs διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Όμως πλέον έχει δύο εβδομάδες μπροστά της για να εμφανιστεί στην Τούμπα με τρόπο πειστικό ότι μπορεί να φέρει τη δουλειά στα μέτρα της. Δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κάτι οφείλει και εκείνη να δείξει.

Δείτε τη Game Night για την πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ