STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιο στην OPAP Arena και πρώτο το τριφύλλι, χαμός για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιο στην OPAP Arena και πρώτο το τριφύλλι, χαμός για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς
INTIME

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στην OPAP Arena στην πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League. Οι πράσινοι παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και διατηρήσαν τη διαφορά στους δύο από την Ένωση, όμως τους πλησίασαν περισσότερο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες φωνάζουν για τις αποφάσεις του διαιτητή, ενώ οι πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση στο ημίχρονο.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κόλλησαν στο "μηδέν" στο ντέρμπι με το οποίο έκλεισε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Τα xgoals και οι τελικές στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Τα xgoals και οι τελικές στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

Στο φινάλε έγιναν όλα όσα δεν έγιναν την υπόλοιπη διάρκεια του ματς. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσοκάι στο 90+8' για σκληρό μαρκάρισμα στον Πινέδα, με τον Νταμπάνοβιτς να τον αποβάλλει αφού είδε τη φάση στο VAR. Στο 90+10' ο Νταμπάνοβιτς σφύριξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο, το οποίο όμως πήρε πίσω δίνοντας επιθετικό φάουλ, χωρίς να τσεκάρει τη φάση στο "on-field review".

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε λίγες καλές φάσεις, με την Ένωση να ήταν εκείνη που είχε σε γενικές γραμμές περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και τις περισσότερες τελικές, δίχως όμως να μπορέσει να παραβιάσει κάποια φορά την εστία του Μπρινιόλι, ο οποίος επενέβη όταν χρειάστηκε. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με σπουδαία τριπλή ευκαιρία στο 46', όμως ο Αθανασιάδης και η "αστοχία" του Τσέριν κράτησαν το μηδέν.

Αυτή είναι η πρώτη ισοπαλία στην OPAP Arena. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει την Ένωση στο νέο της σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και την ολοκλήρωση της πρεμιέρας των playoffs της Stoiximan Super League, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας και διατήρησε το +2 από την ΑΕΚ που είναι δεύτερη. Η διαφορά είναι ότι τους πλησίασαν ο Ολυμπιακός που έχει 59 και ο ΠΑΟΚ που έχει 57.

Διαμαρτυρίες για τον διαιτητή

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στο ημίχρονο του ντέρμπι. Οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για τρεις φάσεις. Στο 32' για αποβολή του Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Χουάνκαρ, με τον διαιτητή να σφυρίζει μόνο το φάουλ.

Τέσσερα λεπτά μετά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ.

Η τρίτη φάση ήταν για χέρι του Άμραμπατ, στο 43ο λεπτό, ζητώντας για δεύτερη φορά την αποβολή του Μαροκινού μεσοεπιθετικού της Ένωσης.

Στη φάση του 90+10' στην οποία ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αραούχο στον Παλάσιος, η Ένωση διαμαρτυρήθηκε ότι ο Μαυροβούνιος άλλαξε απόφαση χωρίς να πάει στο VAR, ενώ ο Παναθηναϊκός φωνάζει ότι δεν έδωσε επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα, πριν από το μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο.

Το ματς

Λίγες αξιοσημείωτες φάσεις συνέβησαν στο πρώτο μέρος του αθηναϊκού ντέρμπι. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο κατοχής της μπάλας και τις περισσότερες τελικές.

Η πρώτη τελική στο ματς ήταν από πλευράς ΑΕΚ στο 16'. Ο Αραούχο βρήκε λίγο κενό χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Μπρινιόλι.

Η δεύτερη φορά που απείλησε η ΑΕΚ ήταν στο 24'. Ο Άμραμπατ μπήκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, είχε επιλογές για να πασάρει, αλλά προτίμησε να εκτελέσει ο ίδιος, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η σέντρα-σουτ που επιχείρησε πέντε λεπτά μετά.

Στο 41ο λεπτό ο Μαντσίνι με έξυπνη εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη, ωστόσο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η σημαντικότερη στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν στο 43', όταν ο Ρότα με εντυπωσιακό σλάλομ μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά φουριόζες. Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μια σπουδαία τριπλή ευκαιρία. Ο Αθανασιάδης σταμάτησε τα δύο σουτ των Μαντσίνι και Ιωαννίδη, ενώ ο Τσέριν που έκανε το σουτ μετά τις δύο επεμβάσεις του Αθανασιάδη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε με δύο τελικές προσπάθειες του Γιόνσον. Αρχικά στο 47ο λεπτό ο Δανός μέσος κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του κατελήξε λίγο άουτ.

Σταδιακά οι δύο ομάδες άρχισαν να ισορροπούν και να "καταλαγιάζει" ο φρενήρης ρυθμός που υπήρχε στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν ξανά στο 59ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, όμως ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε σε μεγάλο βαθμό. Ο Μήτογλου απείλησε με δύο κεφαλιές στο 73' και το 75', όμως πέρασαν άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 82ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα προσπάθησαν να βρουν το γκολ μέχρι και το φινάλε του ματς με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιο στην OPAP Arena και πρώτο το τριφύλλι, χαμός για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς
SPORT24

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70' Σιντιμπέ), Μουκουντί (81' λ. τρ. Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70' Μάνταλος), Άμραμπατ (46' Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70' Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (87' Τσοκάι), Τσέριν (65' Μπερνάρ), Μαντσίνι (65' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ