ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει ποιοτική διαφορά με την Αντβέρπ και πρέπει να την εκμεταλλευτεί

CHAMPIONS LEAGUE /  -
CHAMPIONS LEAGUE / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ευκαιρία που η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε στο Βέλγιο και την αποτελεσματικότητα που καλείται να βρει στη ρεβάνς για να προκριθεί.

Η ΑΕΚ δεν έπαθε το κακό από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δηλαδή από μια ομάδα σημαντικά καλύτερη και πιο ποιοτική με τη μπάλα στα πόδια σε σχέση με την Αντβέρπ, το έπαθε όμως σε πρώτη φάση από την πρωταθλήτρια Βελγίου, η οποία είχε την αποτελεσματικότητα που δεν είχαν οι κιτρινόμαυροι.

Δύο φάσεις όλες κι όλες έκαναν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι, όμως μόλις στην πρώτη τους καθαρή ευκαιρία κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γιάνσεν χρειάστηκε μόνο μία περίπτωση με την μπάλα απέναντι στον Αθανασιάδη για να βρει δίχτυα, την ώρα που ο Λιβάι Γκαρσία σπαταλούσε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, έχοντας στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι να αντικατασταθεί, τέσσερις στιγμές για να βρει δίχτυα, οι δύο εκ των οποίων ήταν κλασικές ευκαιρίες.

Με μία πρώτη, γρήγορη ανάγνωση, η Ένωση πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της στην επίθεση και την αδράνειά της στην περίπτωση που οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σε σετ παιχνίδι και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, δηλαδή όχι με επίθεση σε ανοιχτό χώρο που είναι και το φόρτε της.

Όμως παρά το γεγονός ότι Ο Γκαρσία ήταν και πάλι άστοχος -όπως και στα δύο παιχνίδια με τους Κροάτες- η απώλειά του κόστισε πολύ στην ομάδα καθώς ήταν φανερό ότι η αντίπαλη άμυνα δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει και με εκείνον στην κορυφή της επίθεσης όλοι γύρω του πατούσαν περισσότερο την αντίπαλη περιοχή γιατί έβρισκαν τους χώρους για να το κάνουν.

Όχι ασφαλώς ότι ο Πόνσε δεν προσπάθησε, αλλά η διαφορά ήταν εμφανής η διαφορά καθώς ο Αργεντινός έμοιαζε πολύ περισσότερο ξεκομμένος από το παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με αυτό που εκείνη παρουσιάζει όταν ο Γκαρσία βρίσκεται στο γήπεδο.

Ένας φορ του κουτιού που περιμένει να τροφοδοτηθεί και δεν μπορεί να έχει την ίδια συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία, τουλάχιστον όχι τώρα που είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής σε ένα στυλ ποδοσφαίρου το οποίο πρέπει να διαβάσει πολύ καλά ώστε να γίνει ουσιώδες κομμάτι του.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτή η ήττα αδικεί την ΑΕΚ βάσει της εικόνας της και των ευκαιριών που δημιούργησε, όμως επί της ουσίας το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο αγωνιζόταν για 40 λεπτά με παίκτη παραπάνω, ήταν μία συνθήκη που δεν εκμεταλλεύτηκε. Το ένα γκολ που της έλειψε για να πάει το παιχνίδι στην ισοπαλία δεν ήρθε ποτέ καθώς οι Βέλγοι έδειξαν πολύ συμπαγείς αμυντικά απέναντι σε όλους τους τρόπους με τους οποίους η Ένωση προσπάθησε να απειλήσει.

Πλέον έχει ένα βουνό να ανέβει καθώς το να πετύχει τη νίκη με δύο τέρματα διαφορά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά αλλά και ταυτόχρονα να αναπτύσσεται εξαιρετικά στους χώρους τους οποίους και θα ψάξει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφήνοντας την μπάλα στην ΑΕΚ και καλώντας την να πάρει ρίσκα.

Όμως η ποιότητα γέρνει την πλάστιγγα προς την πλευρά της. Είναι καλύτερη ομάδα και έχει τους τρόπους για να φτάσει στην πρόκριση αρκεί να δείξει αποτελεσματικότητα.

Τις φάσεις σίγουρα θα τις βρει, όπως άλλωστε το καταφέρνει σε κάθε αγώνα της. Το να βάλει την μπάλα στα δίχτυα είναι το ζητούμενο και αυτό που προσδιορίζεται ως η κυριότερη αιτία τις φορές που δεν τα καταφέρνει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ