OPINIONS

Είναι οικογένεια η ΑΕΚ; Τώρα θα φανεί

Είναι οικογένεια η ΑΕΚ; Τώρα θα φανεί
INTIME SPORTS

Το έχουμε δει ξανά το έργο. Τόσες και τόσες φορές. Και από ότι φαίνεται είμαστε στην αφετηρία ακόμα μίας επανάληψής του.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι αυτό, για πολλούς δυστυχώς, αρκεί για να φέρει την καταστροφή! Οι υβριστές του Μπάγεβιτς ρίχνουν ήδη το φταίξιμό τους σε εκείνον για τις επιλογές του. Δίκιο ή άδικο, δεν με ενδιαφέρει πλέον. Προσωπικά βαρέθηκα. Όπως εξίσου εμπαθείς θα είναι για μένα όσοι σταυρώσουν τον Σκόκο και τον Λεονάρντο επειδή ήταν χθες επιεικώς απαράδεκτοι. Ουδείς έχει κάνει συμβόλαιο με τις καλές εμφανίσεις.

Ήταν μια ατυχής πρεμιέρα, το δίχως άλλο. Περισσότερο ασφαλώς επειδή είχαν προηγηθεί τα στραβοπατήματα του Ολυμπιακού και του Παναιθηναϊκού. Η ευκαιρία να βρεθείς με το καλημέρα από πάνω τους χάθηκε. Κι αυτό είναι αρκετό όταν είσαι οπαδός μιας ομάδας που σε έχει γεμίσει με χαρές και σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά κι έχει συνάψει συμβόλαιο με τη μιζέρια εδώ και 16 χρόνια, ώστε να γίνεις επιρρεπής και θολωμένος στον καταλογισμό ευθυνών.

Δεν θέλω να μπω απόψε σε αυτή τη λογική. Αρκεί που τις επόμενες ημέρες οι «σοφοί» του κιτρινόμαυρου μικρόκοσμου, αυτοί που έχουν μάθει να πλουτίζουν από τη μιζέρια της ΑΕΚ (και ο νοών νοείτω) θα μας ενημερώσουν για τα χίλια-μύρια προβλήματα της ομάδας στα αποδυτήρια, για τους παίκτες που καταλογίσουν ευθύνες στον προπονητή και τούμπαλιν. Όποιος αρέσκεται να τρέφει το μυαλό του με τέτοια αναγνώσματα αποσταθεροποίησης και υψηλής κριτικής, ξέρει που θα τους βρει.

Εγώ θα απευθυνθώ στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή της ΑΕΚ (διότι δεν έχω καμία διάθεση να τους διαχωρίζω) και θα τους πω τα εξής: Όχι, δεν ήσασταν αυτοί που έπρεπε στον απόλυτο βαθμό. Αλλά δεν ήσασταν αδιάφοροι! Προσπαθήσατε, μοχθήσατε, κάνατε λάθη αλλά σας βγήκαν και σωστά πράγματα.

Εσείς (παίκτες και προπονητές) τονίζετε διαρκώς το τρέχον καλοκαίρι ότι εφέτος είστε μια οικογένεια! Αποδείξτε το λοιπόν! Τώρα που ήρθε η αναποδιά, τώρα που κάποιοι θα πατήσουν στο λαιμό σας ή θα σας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο, απαντήστε!

Η ΑΕΚ είναι οικογένεια! Το ακούμε ξανά και ξανά από τα στόματά της. Οι οικογένειες φαίνονται στα δύσκολα. Δεν διαλύονται, δεν διχάζονται, δεν αφήνουν εξωγενείς παράγοντες να τις ανατρέψουν. Δυναμώνουν στις δυσκολίες και απαντούν σε αυτές. Δεν τις φθείρουν οι στείρες αναλύσεις και οι εγωπαθείς κριτικές ανθρώπων που θέλουν να τις αποπροσανατολίσουν προς ίδιον όφελος.

Από εσάς εξαρτάται. Συνεχίστε να μάχεστε και να προσπαθείτε. Όσοι πραγματικά εκτιμούν αυτό και μόνο (και δεν το λένε απλώς για να το έχουν μαζί σημαία και άλλοθι τους) θα το αισθανθούν και θα το στηρίξουν. Αυτή η αναποδιά μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Κλείστε τα αφτιά σας και συνεχίστε. Αυτό άλλωστε οφείλετε πάνω από όλα στους εαυτούς σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ