OPINIONS

Δύο διαφορετικοί (Δικέφαλοι) κόσμοι

Δύο διαφορετικοί (Δικέφαλοι) κόσμοι
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον Σαββίδη των 25 εκατ. ευρώ σε διάστημα έξι μηνών και το "ΟΧΙ" στις 300.000 που θα βάλει στην ΑΕΚ κάποιος που προφανώς δεν θέλει να τον… πρήζουν. Στο γήπεδο πάντως η Ένωση δεν υστέρησε!

Δύο διαφορετικοί κόσμοι… Ο ΠΑΟΚ της ιδιοκτησιακής αντεπίθεσης και η ΑΕΚ της οικονομικής οπισθοχώρησης.

Ένας μεγαλομέτοχος που σε διάστημα έξι μηνών «στάζει» 25 εκατ. ευρώ και ένα πρώην μέλος του ΔΣ. να στήνει ολόκληρο καβγά επειδή δεν μάθαμε (όχι ακόμα τουλάχιστον) ποιος είναι ο επιχειρηματίας που θέλησε να «τσοντάρει» 300.000 ευρώ και να τα πάρει πίσω άτοκα, εάν κι εφόσον θα υπάρχει εταιρικά η Ένωση με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα.

Φτάσαμε στο σημείο να ακουστεί στο ραδιόφωνο ότι « μπορεί αυτά τα λεφτά να προέρχονται από ναρκωτικά», ρεζιλίκια πράγματα δηλαδή για την ΑΕΚ, λες και μία οικονομική συναλλαγή που γίνεται μεταξύ δύο τραπεζών δεν περνάει από έλεγχο. Συγγνώμη, αλλά δεν εμφανίστηκε κάποιος περίεργος τύπος με μαύρες σακούλες γεμάτες 50ευρα ώστε να φτάσει στο σημείο μέλος του ΔΣ. να επικαλείται τέτοια πράγματα σε ραδιοφωνικό αέρα..

Σύμφωνοι ο Αντώνης Ηλιόπουλος επελέγη από μερίδα των οργανωμένων για να έχει ρόλο ελεγκτικό αλλά είπαμε... Υπόνοιες για ναρκωτικά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον αέρα εκπομπής δεν μπορεί να εκτοξεύονται επειδή κάποιος ενημερώθηκε καθυστερημένα για να παραστεί στο ΔΣ., αν βέβαια ισχύει αυτό διότι υπάρχουν και μάρτυρες που επικαλούνται το αντίθετο.

Ρωτώ το απλό: έχει ελέγξει κανείς το πως έχουν κάνει τις τεράστιες περιουσίες τους όλοι αυτοί που έλεγχαν το ελληνικό ποδόσφαιρο (εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων) στο πέρασμα των δεκαετιών; Κι εμάς μας έπιασε ο πόνος για τα 300 χιλιάρικα;

Σκέφτηκε κανείς το εξής απλό ενδεχόμενο; Ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είναι ένας απλός φίλος της ομάδας, όπως εκείνος που έδωσε τις 30.000 ευρώ για να γίνει η μεταγραφή του Ανάκογλου ο οποίος απλώς δεν θέλει να τον πρήζουν τα Μ.Μ.Ε. σε καθημερινή βάση ψάχνοντας αν πίσω απόν αυτή την κίνηση κρύβεται η επιθυμία του να αγοράσει και την ΠΑΕ; Διότι αυτή θα ήταν η αναπόφευκτη εξέλιξη στην περίπτωση που αποκάλυπτε την ταυτότητά του...

Γηπεδική αλήθεια και κιτρινόμαυρη εσωστρέφεια

Στο γήπεδο βέβαια καμία διαφορά δεν έγινε αισθητή. Βέβαια ο μονίμως συμπλεγματικός με την ΑΕΚ «Ζοζέ» Δώνης που αμφιβάλει για « το αν μία νίκη στο ΟΑΚΑ μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη» επικαλέστηκε τη βροχή ξεχνώντας ότι στο διάστημα που ο καιρός ήταν ήρεμος και το γήπεδο κανονικό, η ομάδα του είχε χάσει τον μπούσουλα και από καθαρή τύχη δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Να δω τότε τι θα έλεγε κατά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη για την (διοικητική) ασφάλεια που νιώθει στον πάγκο του κάθεται.

Ένας μεμονωμένος αγώνας και το αποτέλεσμά του ωστόσο δεν αλλάζουν το παραμικρό στην καθημερινότητα των δύο Δικεφάλων. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον άνθρωπό του και θα κάνει άλματα προόδου διότι και χρήμα υπάρχει και επιχειρηματικότητα θα αναπτυχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τον Ιβάν Σαββίδη. Κι όπως εξυπακούεται, σε περιπτώσεις σαν και αυτή το υπό πτώχευση κράτος δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Θα αποκτήσει δύναμη ο Δικέφαλος του Βορρά, εντός κι εκτός των γηπέδων και τούτο θα είναι και το φυσιολογικό.

Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΚ θα εξακολουθεί να ζει στον κόσμο της εσωστρέφειας περιμένοντας τον δικό της σωτήρα. Ελπίζοντας ότι θα έλθει η ημέρα που οι ενεργοί και ανενεργοί μέτοχοι θα χτυπήσουν την πόρτα του Μελισσανίδη ζητώντας του να ηγηθεί. Αν αυτό δεν ήταν κάτι που το περιμένουμε εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, θα ήμουν περισσότερο αισιόδοξος. Από την άλλη δεν μας απομένει και κάτι άλλο από το να περιμένουμε εκτός κι αν ο Βιντιάδης κάνει από μόνος του την έκπληξη.

Ο ένας και οι... 7

Είναι άδικο για τα αυτά τα παιδιά και τον προπονητή ο οποίος αφού μπλέχτηκε και μας έμπλεξε, εν τέλει βρήκε τον ιδανικό κορμό και το κατάλληλο σύστημα και τώρα παρουσιάζει την προπονητική ποιότητά του. Οι αλήθειες να γράφονται... Όλοι τους υπερβάλουν εαυτούς, παρουσιάζουν διαρκή βελτίωση, ανεβάζουν βαθμολογικά την ΑΕΚ, ξαναφέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι μία εξαιρετική φουρνιά η οποία με 3-4 πραγματικά ποιοτικές προσθήκες και καίριες θέσεις, από του χρόνου κιόλας θα είναι σε θέση να χτυπήσει τη 2η θέση σε τούτη τη Λίγκα.

Στο χέρι τους είναι να μην την αφήσουν να διαλυθεί. Δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα, ούτε υπερβολές. Αν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν, βγάζουν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο στο «πιτς-φυτίλι». Και με ένα νορμάλ πλάνο, χασούρα δεν θα δουν ποτέ τους. Παραδειγματιστείτε από τον Σαββίδη... Είναι ένας και εκτοξεύει τον ΠΑΟΚ των 23 λιγότερων εγχώριων τίτλων. Είστε επτά (μαζί με τον «Τίγρη») και δυσκολεύεστε να μαζευτείτε στον ίδιο χώρο για να βρείτε τη λύση...

Υ.Γ. Γεια σου μάγκα Άρη Πορτοσάλτε! Δεν χρειάζονται ούτε φωνές, ούτε αντιπαραθέσεις (υπάρχει άλλωστε και διαφορά επιπέδου) για να ευστοχήσεις στην αλαζονεία και στην υποκρισία του άλλου. Μία ατάκα με χιούμορ είναι αρκετή! «Στο λέει με αγάπη ένας ΑΕΚτζής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ