ΑΕΚ

Αγώνα με τον αγώνα, μάχη με μάχη, η ΑΕΚ θα δώσει ό,τι έχει για να πάρει το πρωτάθλημα

Αγώνα με τον αγώνα, μάχη με μάχη, η ΑΕΚ θα δώσει ό,τι έχει για να πάρει το πρωτάθλημα
Ο Εσέκιελ Πόνσε INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ επί του Άρη περιμένοντας ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι είναι ερχόμενη κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Πέρασε την πίστα αυτή η ΑΕΚ. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία καθώς τα πολύ γρήγορα γκολ του Πόνσε της έδωσαν ένα σημαντικό αβαντάζ, το οποίο αυτή τη φορά κατάφερε να διαχειριστεί. Έχουμε δει τόσα από εκείνη φέτος, τόσες φορές να σκορπά πλεονεκτήματα και να βάζει τον εαυτό της σεζόν σε ζόρικες διαδικασίες, ώστε να το λες και πρόοδο.

Στη φάση που είναι, με αρκετούς ποδοσφαιριστές μακριά από τα περυσινά στάνταρ τους, έχει σημασία να κερδίζει. Στα μισά της διαδρομής των playoffs βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας με παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και κοιτάζει με χαμηλά το κεφάλι και πολλή σκέψη την αμέσως επόμενη αναμέτρηση με τον Άρη.

Δεν θα είναι εξίσου εύκολο το παιχνίδι αυτό, είναι και ο εγωισμός του αντιπάλου που θα τον ωθήσει να είναι καλύτερος στην έδρα του. Κρίνοντας από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι διαφορετική στο γήπεδό της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι και αυτή η ανάγκη να διατηρείται σε ανταγωνιστική κατάσταση και να παίρνει ψυχολογία για το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για να εμφανιστεί ο Άρης καλά σε αυτό το παιχνίδι που έχει σημαδέψει από την αρχή της σεζόν, θα πρέπει να έχει και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Δεν μπορείς να την αποκτήσεις αυτή μόνο χάνοντας, ή τέλος πάντων παίζοντας ως ουδέτερος παρατηρητής.

Η ΑΕΚ έκανε όσα έπρεπε να κάνει

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί στην ΑΕΚ πρέπει να ξεχάσουν πολύ γρήγορα αυτό που κατάφεραν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να συγκεντρωθούν σε αυτό που έρχεται. Η εικόνα της ομάδας ήταν γενικά καλή, έως εξαιρετική σε κάποια στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, έγινε μία σωστή διαχείριση του αγώνα στην επανάληψη, όλοι δικαιούνται να είναι χαρούμενοι και δικαιωμένοι για τη δουλειά που έκαναν μέσα στην εβδομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι του νέου αιώνα για εκείνη, η ΑΕΚ έκανε όσα έπρεπε να κάνει, σωστά. Και τώρα πρέπει να πάει στο δεύτερο για να τα κάνει ακόμα καλύτερα.

Η σεζόν έχει οδηγηθεί σε μία κατάσταση που πολύ δύσκολα αλλάζουν πράγματα δραματικά. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Η ΑΕΚ έχει μία εικόνα πολύ συγκεκριμένη πλέον, όχι κακή αλλά ούτε και εκθαμβωτική. Λιγότερο πειστική σε σχέση με όσα κατάφερε πέρυσι, αλλά εξίσου διεκδικητική και ανταγωνιστική στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν είναι χειρότερη από τους άλλους, είναι στο χέρι της να κρατήσει τα σκήπτρα. Αγώνα με τον αγώνα όμως. Μάχη με τη μάχη. Πρώτα ο Άρης την ερχόμενη κυριακή στο Βικελίδης και μετά βλέπουμε...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ