ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα σκέρτσα του Καρίμ, ούτε ο Βράνιες

ΑΕΚ: Τα σκέρτσα του Καρίμ, ούτε ο Βράνιες
EUROKINISSI

Γιατί το "όλα καλά" του Καρίμ Ανσαριφάρντ με τον Μανόλο Χιμένεθ και αντιστρόφως, δεν θα είναι ποτέ ακριβώς έτσι καθώς "σαμποτάρεται" από τον Ιρανό επιθετικό. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου επισημαίνει με γεγονότα.

Έχει προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη παγιωθεί η άποψη ότι ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι ένας εύκολος άνθρωπος, έχει ιδιοτροπίες και εμμονές. Και ποιος προπονητής ή επαγγελματίας στον κόσμο δεν είναι έτσι θα αναρωτηθούμε εμείς, επιχειρώντας παράλληλα να εξηγήσουμε γιατί το νόμισμα έχει και σε αυτή την περίπτωση μια δεύτερη όψη. Ώρα να καταρρίψουμε έναν ανυπόστατο μύθο.

Κατά τη μακρά πορεία του στην ΑΕΚ -ας μην ξεχνάμε ότι ανήκει πλέον μαζί με ιερά τέρατα του κιτρινόμαυρου πάγκου στην τριάδα των πολυνικών προπονητών- ο Ισπανός τεχνικός είχε ουκ ολίγες δύσκολες περιπτώσεις παικτών να αντιμετωπίσει. Στο τέλος της ημέρας ωστόσο και παρά τις όποιες αντιρρήσεις, διαμάχες και φιλονικίες, πετύχαινε να πάρει το καλύτερο από τον καθένα. Θα μπορούσε κατά την πρώτη θητεία του, 11 χρόνια πριν, να βρει άκρη και με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, αν η τότε διοίκηση της ομάδας δεν είχε αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο για να τον κάνει δώρο στον Ολυμπιακό.

Αργότερα, δύστροπους και περίεργους χαρακτήρες, είχε κοντά του και κατά την -ευλογημένη για την ΑΕΚ- σεζόν 2017-18. Συμπεριφορές δυσαρέσκειας είχε να αντιμετωπίσει όταν για παράδειγμα έκανε αλλαγή τον Μάρκο Λιβάγια και ο Κροάτης αντιδρούσε. Έγινε μία φορά, έγινε και δεύτερη, όμως μέσα από τη συζήτηση μαζί του και την εμπιστοσύνη που του έδειξε, το θέμα λύθηκε. Φτάσαμε σε μια περίοδο που έμενε στον πάγκο για να έρθει στα ματς ως αλλαγή και έδειχνε ευχαριστημένος με το ρόλο του.

Για τον Βράνιες τι να πούμε... Έκανε τόσα και τόσα, σίγουρα περισσότερα από όσα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που ενόχλησαν την ομάδα, όμως από ένα σημείο και μετά, απέναντι στον προπονητή του ήταν τύπος και υπογραμμός. Έφτασαν στο σημείο να έρθουν -ή κατ΄ άλλους σχεδόν να έρθουν- στα χέρια κατά τη διάρκεια ενός φιλικού στα Σπάτα με την Τσουκαρίτσκι. Όμως το έλυσαν και ο Βόσνιος στόπερ ήταν μία από τις κολόνες της ομάδας στην κατάκτηση του τίτλου και της αήττητης ευρωπαϊκής πορείας στο Europa League. Το επισημαίνω ξανά, δεν αναφέρομαι στα τερτίπια του που ενόχλησαν το club αλλά στη σχέση του με τον Χιμένεθ.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΙΜ

Στο σήμερα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ κάπου το έχει παρακάνει. Έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι πρέπει να παίζει πάντα και να μη γίνεται ποτέ αλλαγή, μπορεί να θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος φορ της ομάδας, αυτά όλα είναι θεμιτά. Όλοι οι καλοί ποδοσφαιριστές έχουν μια ανάλογη άποψη για τους εαυτούς τους. Όχι όμως και να τους βάζουν πάνω από το σύνολο, πάνω από το όφελος της ΑΕΚ, ειδικά σε μια τόσο ιδιαίτερη και ταραχώδη περίοδο για το το club με τον προπονητή να προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω στην κατά πολλούς δεδομένη φυγή του κι ενώ κρίνονται ακόμα μεγάλοι στόχοι.

Το έκανε μία, έγινε και δεύτερη και τρίτη, κάπου ώπα! Κι όσα είπε, όπως τα είπε στα αποδυτήρια, ήταν μεγάλο φάουλ. Το να το συνεχίζει κάθε φορά που δεν του αρέσει επειδή δεν είναι βασικός ή αν γίνεται αλλαγή, καταντά ενοχλητικό. Καλές οι συγγνώμες, αλλά όσο επαναλαμβάνονται χάνουν και την αξία τους. Δηλαδή τι να πει και ο Τάνκοβιτς που έπρεπε να μείνει η ομάδα με 14 παίκτες διαθέσιμους και να μπει από το... ζέσταμα στην ενδεκάδα επειδή χτύπησε ο Αλμπάνης (στο ματς με τον Άρη) για να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο μετά από 30 αγώνες που έμπαινε ή έβγαινε ως αλλαγή!

Για να δούμε όμως και την αλήθεια των αριθμών... Σε 23 ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο, ο Ανσαριφάρντ έχει αγωνιστεί στα 20, έχοντας χάσει τρία εξαιτίας τραυματισμού. Στα 13 από αυτά ήταν βασικός. Αντιστοίχως, ο Νέλσον Ολιβέιρα που επίσης ήταν εκτός για ένα διάστημα, έχει παίξει σε 18, εκ των οποίων βασικός ήταν στα 11, σε κάποια μαζί με τον Ιρανό. Κοινώς, διαπιστώνεται μια ίση αντιμετώπιση από τον προπονητή, ασχέτως με το ότι έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι «γουστάρει» περισσότερο τον Πορτογάλο. Κι όμως, έτσι αντιμετώπιζε ο Χιμένεθ και τους Λιβάγια, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα που λίγες φορές ήταν ταυτόχρονα βασικοί τη σεζόν κατάκτησης του τίτλου.

Ένας είναι ο χώρος που ο ποδοσφαιριστής δικαιούται δια να ομιλεί: ο αγωνιστικός! Αν λοιπόν ο Καρίμ ή οποιοσδήποτε άλλος έχουν να πουν κάτι βαρύγδουπο, ας το δηλώσουν εκεί μέσα στα πολύ δύσκολα ματς που έρχονται καθώς σήμερα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή τον Ολυμπιακό και την ερχόμενη εβδομάδα τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου. Εκεί έχει ανάγκη η ομάδα την αντίδραση των επιθετικών της, όχι στα ναζάκια και στις μετάνοιες...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ