OPINIONS

Βραζιλία με "πατερίτσες", ως τον τελικό

SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12:  Neymar (L) and Fred of Brazil wait to kick off in the first half during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Christopher Lee/Getty Images)
SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12: Neymar (L) and Fred of Brazil wait to kick off in the first half during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Christopher Lee/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Θοδωρής Ρούσσος ελπίζει να αποδειχθεί κακός μάντης, παρά μάντης κακών, αλλά προβλέπει ότι κανείς... Νισιμούρα δεν θέλει να μεταφερθεί το βραζιλιάνικο ενδιαφέρον εκτός γηπέδων.

Είναι λίγο παραπλανητικός ο τίτλος, αλλά έτσι θα προχωρήσει η Βραζιλία. Με θεωρίες και πράξεις συνωμοσίας. Με “πατερίτσες”, σαν αυτές που χρειάστηκε -και πήρε- από τον Ιάπωνα διαιτητή, Νισιμούρα, στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κροατία.

Παρότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα για την εικόνα της Σελεσάο, τα πρώτα δείγματα δεν είναι αισιόδοξα για την ομάδα του Σκολάρι. Ένα πέναλτι – εφεύρεση έδιωξε το άγχος από εκατομμύρια “θερμόαιμους” και ανεξέλεγκτους όσον αφορά τις αντιδράσεις τους, Βραζιλιάνους και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ας μην εκπλαγούμε αν δούμε και στη συνέχεια ανάλογες αποφάσεις υπέρ των διοργανωτών. Σε μια περίοδο που η κοινωνική εξαθλίωση βρήκε “χώρο” να ακουστεί και να γιγαντωθεί, κανείς δεν θέλει το ενδιαφέρον του βραζιλιάνικου λαού να μετατεθεί εκτός γηπέδου. Το μετράνε και αυτό στη FIFA.

Για κάποιους πρέπει το όνειρο να μείνει μέσα στα γήπεδα και ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι να προχωρήσει η Εθνική τους ομάδα. Δεν θέλουμε να φανταστούμε πώς θα είναι ένα Μουντιάλ στη Βραζιλία χωρίς την Βραζιλία.

Ήδη υπάρχει έξαρση της βίας, αφού το τρίτο ημίχρονο παίζεται στους δρόμους. Και αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός για την πλειοψηφία του κόσμου που ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης. Ξέρουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία τους να ακουστούν, αφού μόλις σβήσουν τα φώτα της λάμψης του Μουντιάλ, το σκοτάδι θα πάρει μαζί του και τις φωνές τους.

Πάμε να δούμε λοιπόν και μακάρι να αποδειχθώ κακός μάντης, παρά μάντης κακών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ