OPINIONS

Αστέρα ΜΟΝΟ ΕΣΥ

Αστέρα ΜΟΝΟ ΕΣΥ
INTIME SPORTS

Την ώρα που οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων "σκοτώνονται" για το ποια από τις Μάλμε, Εστορίλ και Γκινγκάμπ είναι μεγαλύτερο καφενείο, ο Αστέρας αφήνει πίσω στη βαθμολογία Τότεναμ και Μπεσίκτας. Γράφει (και απολαμβάνει) ο Θοδωρής Κουνάδης.

Διευκρινίζω σε σχέση με το λιντάκι. Δεν απολαμβάνω τον αλληλοσπαραγμό Ολυμπιακών, Παναθηναϊκών και ΠΑΟΚτσήδων για τις ήττες τους με 2-0. Το αντίθετο. Με ανακατεύει γιατί δεν περιορίζεται στη θεμιτή οπαδική καζούρα αλλά η μπάλα παίρνει μανάδες, πατεράδες και ό,τι ιερό έχει ο καθένας.

Εκεί λοιπόν που δεν αντέχω άλλο να διαβάζω αυτά τα σχόλια, έρχεται το χαμόγελο, η υγεία, η υπερηφάνεια, η απόλαυση που αναφέρω: Ο Αστέρας Τρίπολης.

  • Γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις μία ελληνική ομάδα να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και όχι σαν αγγαρεία. Θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν συλλόγους να κατεβαίνουν με πολλές αλλαγές στους ομίλους του Europa, κρατώντας παίκτες για το... μεγαλείο της Super League.
  • Γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις μία ελληνική ομάδα να βρίσκεται μόνη πρώτη και αήττητη σε όμιλο, έστω και μετά από δύο αγωνιστικές, έχοντας από κάτω συλλόγους όπως η Τότεναμ και η Μπεσίκτας.
  • Γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις μία ελληνική ομάδα να συμπληρώνει 4 νίκες στην έδρα της σε ισάριθμα παιχνίδια. Και όλες καθαρές όσον αφορά στη διαφορά: Με +2 γκολ.
  • Γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις μία ελληνική ομάδα να ξεκινά τα επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη από τα μέσα Ιούλη και όχι μόνο να μην καταρρέει αλλά συνεχίζει με το ίδιο πάθος σε κάθε ματς. Έφτασε αισίως τα 8.
  • Γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις μία ελληνική ομάδα κάθε χρόνο να κάνει και από ένα βήμα παραπάνω ( βλέπε τον επίλογο) και όχι να αρκείται με τον ρόλο του πυροτεχνήματος.
  • Γιατί πάνω απ' όλα είναι απόλαυση αυτή η ελληνική ομάδα να είναι από τις λεγόμενες μικρές (στη θεωρία) και να προέρχεται από την επαρχία (μου).

Ο φίλαθλος κόσμος έχει ανάγκη αυτές τις ιστορίες. Ζητά το κάτι διαφορετικό που δεν θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μίσος για τον αντίπαλο αλλά αποκλειστικά στην αγάπη για την δικιά του ομάδα. Και ο Αστέρας σιγά σιγά, βήμα βήμα μετατρέπεται σε μία όαση μέσα στην ελληνική ποδοσφαιρικής μας μιζέρια.

Το πιστοποιούν και τα περισσότερα από 5.400 likes στην παρακάτω φωτογραφία μετά τη λήξη του αγώνα με την Παρτίζαν. Και όσο για τα "πολεμικά" σχόλια που εμφανίστηκαν κάτω και από αυτό το post; Συνέχισε Αστέρα τον δρόμο σου και άσε τους οπαδούς των μεγάλων ομάδων να ασχολούνται με... καφενειόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ