ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτοί που "αγαπάνε" την ομάδα πλήγωσαν ξανά ό,τι όμορφο έγινε μέσα στο παρκέ

Οπαδοί της ΑΕΚ
Οπαδοί της ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ έδειξε, ξανά, χαρακτήρα, λύγισε την Χάποελ Ιερουσαλήμ και θα παλέψει για την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League. Την ίδια στιγμή πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της περιμένοντας (νέα) τιμωρία λόγω των “οπαδών” που “αγαπάνε” την ομάδα τους και έσπασαν το γήπεδο των Άνω Λιοσίων, στοιχίζοντας - ξανά - χιλιάδες ευρώ στην “Ένωση”. 

Η ΑΕΚ απέχει 40 λεπτά από το Final Four του Basketball Champions League. Η “Ένωση” απάντησε στην δύναμη της Χάποελ Ιερουσαλήμ με δύναμη, έβαλε μεγάλα σουτ και πήρε μία πανάξια νίκη με 94-78. Και - δυστυχώς - αυτό δεν ήταν το θέμα της χθεσινής (12/4) βραδιάς.

Την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ έκανε ό,τι μπορούσε στο παρκέ για την νίκη, οπαδοί που θεωρούν εαυτούς-οπαδούς της ομάδας έκαναν επεισόδια προκαλώντας την διακοπή του αγώνα, πλακώθηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα να αποχωρούν οικογένειες από το γήπεδο, δεν δίστασαν να σπάσουν ακόμα και το γήπεδο της δικής τους ομάδας για να αποκτήσουν πολεμοφόδια στις “μάχες” τους.

Τι εξασφάλισαν με όλο αυτό οι φίλοι της ομάδας; Αρχικά μία μεγάλη τιμωρία για την ομάδα τους, που είναι ήδη υπότροπη λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με την Ρέτζο Εμίλια που απέφερε τιμωρία τριών αγωνιστικών. Μία τιμωρία που αρχικά ήταν δύο αγωνιστικών, αλλά είχε αυξηθεί στις τρεις αγωνιστικές επειδή η ΑΕΚ ήταν πάλι υπότροπη.

Οι απώλειες θα είναι τεράστιες σε οικονομικό επίπεδο

Είναι απορίας άξιο πότε θα ξαναέχει κόσμο στο γήπεδό της η ΑΕΚ σε εντός έδρας αγώνα στην Ευρώπη την σεζόν 2023/24. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο η ΑΕΚ να έχει ξανά φιλάθλους στο γήπεδό της το… 2024 σε ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Για όποιον ξέρει να μετράει έστω μέχρι το 12 (όσοι και οι μήνες του χρόνου) αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση για πάνω από 8 μήνες η “Ένωση” να μην έχει τον κόσμο στο πλευρό της σε εντός έδρας αγώνα στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μία ακόμα… λεπτομέρεια που όσοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν: Αν η ΑΕΚ προκριθεί στο Final Four, είναι πλέον σχεδόν απίθανο να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, αφού οι εικόνες με τα επεισόδια είναι νωπές. Όσο καλή διάθεση και αν έχει ο Πάτρικ Κομνηνος, όσο επιτυχημένη και αν ήταν η διοργάνωση του Final Four του 2018, η εικόνα του κλειστού των Άνω Λιοσίων να μοιάζει με πολεμικό τοπίο δεν βοηθάει την υποψηφιότητα των “κιτρινόμαυρων”.

Η ΑΕΚ δεν έχασε την πρόκριση χθες, αφού παραμένει ζωντανή. Έχασε όμως χρήματα. Θα δεχθεί βαρύ πρόστιμο, να δει χορηγούς να είναι επιφυλακτικοί, οπαδούς να είναι διστακτικοί να αγοράσουν εισιτήρια ξέροντας ότι στο πακέτο τους δεν θα συμπεριλαμβάνονται σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και η πιθανότητα να γίνουν επεισόδια σε κάποιο από αυτά αν κάποιος αντίπαλος κάνει το “λάθος” να φέρει φιλάθλους.

Το αίτημα της ΑΕΚ που δεν έγινε δεκτό και η άρρωστη νοοτροπία

Την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα έχει κοντά στους 500 οπαδούς της στο γήπεδο, υπήρχε κόσμος που φοβόταν τι θα ακολουθήσει. Στην ΚΑΕ ΑΕΚ είχαν τον ίδιο φόβο, για αυτό ακριβώς και μεταξύ άλλων ζήτησαν από τους Ισραηλινούς να μεταβούν πολύ νωρίτερα στο γήπεδο από το κέντρο της Αθήνας όπου διέμεναν. Η ΑΕΚ είχε ζητήσει - με επιστολή - τα πούλμαν των Ισραηλινών να ξεκινήσουν από το κέντρο της Αθήνας στις 14:30 (σ.σ ο αγώνας ήταν στις 17:30). Τα πούλμαν ξεκίνησαν στις… 15:30, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία πρώτη συνάντηση των οπαδών των δύο ομάδων στο πάρκινγκ του γηπέδου.

Κάπου εδώ βέβαια πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι: Είτε οι οπαδοί της Χάποελ μετέβαιναν στο γήπεδο στις 16:30, είτε στις 15:30, είτε στις… 11:00, τα επεισόδια θα γινόντουσαν έτσι κι αλλιώς. Γιατί; Γιατί… έτσι. Γιατί αυτή είναι η άρρωστη νοοτροπία που υπάρχει στον μέσο Έλληνα οπαδό, που βρίσκει τρόπο να τσακωθεί με τους οπαδούς της Ρέτζο Εμίλια έχοντας ως επιχείρημα ότι η ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένη με την Λιβόρνο. Ή να πλακωθεί με τον οπαδό της Χάποελ Ιερουσαλήμ επειδή η “Ένωση” στηρίζει την Παλαιστίνη, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω ισχύει, αφού η ΑΕΚ έχει διοργανώσει μέχρι και φιλικά για αυτό τον σκοπό.

Είναι αμφίβολο βέβαια ότι οι φίλοι της ομάδας είχαν στο μυαλό τους αυτά τα φιλικά, γιατί τότε θα γέμιζαν το γήπεδο σε εκείνα τα παιχνίδια, τα οποία έγιναν μεταξύ συγγενών και φίλων. Όπως και τα περισσότερα φετινά παιχνίδια της ΑΕΚ.

Πληγώθηκε και πληγώνεται η προσπάθεια της ΑΕΚ μέσα στο παρκέ

Η φετινή ΑΕΚ είναι η ομάδα των υπερβάσεων. Πέρασε από δύο ομίλους του Basketball Champions League - με τα μισά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών - ξεπερνώντας τα εμπόδια ομάδων με μεγαλύτερο μπάτζετ όπως η Τόφας και η Γαλατάσαραϊ. Έχασε τον πιο ποιοτικό της παίκτη (Γιάνις Στρέλνιεκς) και κοιτάζει στα μάτια την - εξαιρετική - Χάποελ Ιερουσαλήμ. Δείχνει να βρίσκει ισορροπία. Αλλά πληγώθηκε και πληγώνεται από τους οπαδούς της. Αν μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει οπαδούς της.

Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει να παίζει σε μισοάδειο γήπεδο. Όταν είναι μισογεμάτο, το κλειστό των Άνω Λιοσίων είναι πράγματι μία δυνατή έδρα λόγω ηχητικής του χώρου. Όταν είναι γεμάτο μοιάζει με κολαστήριο. Το θέμα όμως είναι ότι - όπως έχει αποδειχθεί - τελικά δεν συμφέρει την ΑΕΚ το γεμάτο γήπεδο. Δεν την συμφέρει να παίζει κόντρα σε έναν αντίπαλο που φέρνει δικούς του οπαδούς, γιατί είναι πιθανό αυτό το παιχνίδι να μην τελειώσει ποτέ.

Είναι πιθανό ένας αγώνας της ΑΕΚ σε γεμάτο γήπεδο να διακοπεί επειδή κάποιος είχε την έμπνευση να έχει πιστόλι με φωτοβολίδες και να σημαδέψει τους οπαδούς της ομάδας. Να σπάσει το κυλικείο της ομάδας για να πάρει μάρμαρα και να έχει πολεμοφόδια. Να υποχρεώσει την ΑΕΚ να προνοήσει να αδειάσει από προϊόντα τα κυλικεία που βρίσκονται στους περιβάλλοντες χώρους για να μην γίνει (και) πλιάτσικο από όσους πιθανόν να θέλουν να φάνε και κανένα κρουασάν ή να πιουν κάποιο χυμό για να… γεμίσουν δυνάμεις. Είναι όμως αυτός ο φόβος του αναπόφευκτου που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Στο τέλος του αγώνα με την Χάποελ, το θέμα θα έπρεπε να είναι το πώς χτύπησε η ΑΕΚ στο Pick and Roll τον Χάνκινς με τον Λεμάρ, το πώς σημάδεψε τον Μέγιερις στο Pick and Pop του Μάιλς, τα μεγάλα σουτ του Φλιώνη και του Κόνιαρη, το πώς ο Μίτσελ έχει κυριαρχήσει σε δύο ματς κάτω από τα καλάθια, τα ποσταρίσματα του Γιάνκοβιτς. Αντ’ αυτού, το θέμα είναι οι κουκουλοφόροι που έσπασαν το γήπεδο της ομάδας, έδιωξαν οικογένειες (και ίσως χορηγούς) από το γήπεδο και στοίχισαν πολλές χιλιάδες ευρώ στην ΑΕΚ. Και θα στοιχίσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

ΥΓ: Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να αναφέρονται. Ένα μεγάλο μπράβο στο ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ για τα αντανακλαστικά που έδειξε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, όταν ξαφνικά ένας δημοσιογράφος έχασε τις αισθήσεις του. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ έσπευσαν στα δημοσιογραφικά και φρόντισαν ώστε να πάνε όλα καλά, συνεφέροντας άμεσα τον δημοσιογράφο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ