OPINIONS

Θρύλος και με Grexit

Θρύλος και με Grexit
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη μεγάλη απόφαση που πήραν στον Ολυμπιακό: "Θέλετε Grexit; Ας έρθει με το καλό κι εμείς πάλι θα είμαστε πρωταθλητές!"

Όταν ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου με το Grexit, o Ολυμπιακός ήταν ο μόνος από τους μεγάλους που τάχθηκε αναφανδόν κατά της αποβολής μας από τις διεθνείς διοργανώσεις, με τους τρεις υπόλοιπους του Βig-4 να σιγοντάρουν τον Σταύρο Κοντονή, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες και έβλεπαν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει είχαμε ανατροπές, με τον Ολυμπιακό να δηλώνει επίσημα "χίλιες φορές grexit" και τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να αναδιπλώνονται, να ξορκίζουν το κακό και να ζητούν την αποφυγή του grexit, με ταυτόχρονη κάθαρση της ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει φτάσει στο αμήν, αφού βλέπει πως ότι κι αν συμβεί στο ποδόσφαιρο, είτε χάνει, είτε κερδίζει, είναι πάντα υπόλογος, ακόμη και για τον... σεισμό στις Φιλιππίνες. Κι επειδή όλα έχουν ένα όριο, στον Πειραιά πήραν τη μεγάλη απόφαση: "Θέλετε Grexit; Ας έρθει με το καλό κι εμείς πάλι θα είμαστε πρωταθλητές"

Θέλετε Grexit; Ας έρθει με το καλό κι εμείς πάλι θα είμαστε πρωταθλητές

Αν αναλύσουμε τα οικονομικά και τα τεχνοκρατικά δεδομένα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας θα δούμε ότι το grexit, συνεπάγεται δυο-τρεις χρονιές χωρίς έσοδα, παρά μόνο έξοδα. Και σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, ο Ολυμπιακός μπορεί να επιβιώσει, γιατί ξέφυγε από την ελληνική πραγματικότητα και είναι μέσα στην ελίτ της Ευρώπης και στο οικονομικό γίγνεσθαι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και δεν είναι μόνο τα 25 εκατομμύρια που παίρνει από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η γνωστή καραμέλα των εχθρών του, αλλά πολλά περισσότερα χρήματα, από άλλες δραστηριότητες. Στο ξεκίνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη εξάλλου αυτό το ποσόν το πήρε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε πολλά χρήματα στην ΠΑΕ για να ανακάμψει και να ξαναγίνει ανταγωνιστικός.

Ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει την τεχνογνωσία και διαθέτει τις κατάλληλες δεξιότητες, προκειμένου να επηρεαστεί λιγότερο απ όλους τους άλλους σε ενδεχόμενο εξοβελισμό από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός δεν έχει έτσι κι αλλιώς οικονομικό πρόβλημα και το απέδειξε περίτρανα κατά το παρελθόν, τότε που για λόγους πολιτικής πέταξε από τη φανέλα του, τον ΟΠΑΠ και τα 2 εκατομμύρια της χορηγίας (όσα ο προϋπολογισμός πολλών ΠΑΕ) και πλήρωσε άλλα τόσα για φιλανθρωπίες, προκειμένου να διαφημίσει τη UNICEF.

Eίναι ακόμη και τα 10 εκατομμύρια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που δόθηκαν για να ενισχυθεί μεταγραφικά η ομάδα, προκειμένου να διακριθεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να αποκτήσει διαφορά 28 βαθμών από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και 40 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός εξάλλου έχει αναπτύξει την τεχνογνωσία και διαθέτει τις κατάλληλες δεξιότητες, προκειμένου να επηρεαστεί λιγότερο απ όλους τους άλλους σε ενδεχόμενο εξοβελισμό από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπου μας οδηγούν οι ιδεοληψίες και η αβελτηρία του Σταύρου Κοντονή και των συνοδοιπόρων του.

Κι αυτό είναι φυσικό επόμενο, όταν χάρη στις δημόσιες σχέσεις του και τη συμμετοχή στο διεθνές αλισβερίσι, μπορεί να πουλήσει οποιονδήποτε παίκτη σε τριπλάσια τιμή, από αυτά τα χρήματα που πήρε ο Παναθηναϊκός για τον Καρέλη. Kαι δεν μιλάμε για τους πρωτοκλασάτους...

Και τα deal που έκανε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι εξωπραγματικά και το αποδεικνύει περίτρανα η προ διετίας συμφωνία με τη Ρόμα. Τότε που όλοι είχαν προεξοφλήσει τη μεταγραφή του, αλλά τελεσφόρησε ξημερώματα της 26ης Αυγούστου, όπως πρώτο έγραψε το Sport24.gr, με το σωστό ποσόν. Kι όλη αυτή η καθυστέρηση υπήρξε για το ποσοστό μεταπώλησης, που όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα, που μπορεί να φτάνει και στον συνολικό προϋπολογισμό των άλλων 15 ΠΑΕ.

Oι Έλληνες παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός είτε στο ρόστερ του, είτε ως δανεικούς, είναι οι περισσότεροι από τους καλύτερους που υπάρχουν εντός ελληνικών συνόρων

Γι αυτό λοιπόν ο επίσημος Ολυμπιακός δια στόματος Σάββα Θεοδωρίδη είπε χωρίς περιστροφές: " Αν η λύση για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου προς κάθε κατεύθυνση και ο τρόπος για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι το GREXIT, τότε ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ GREXIT. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναλαμβάνει πλήρως το κόστος που θα επιφέρει κάτι τέτοιο. Βαρεθήκαμε κάθε χρόνο να ακούμε για τα έσοδα από την UEFA".

Αυτός που θα χάσει τα λιγότερα και θα αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά του από τους άλλους, θα είναι ο Ολυμπιακός, ενώ κάποιες ΠΑΕ θα αφανισθούν και μετά βίας θα βρεθούν 16 για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Και οι Έλληνες παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός είτε στο ρόστερ του, είτε ως δανεικούς, είναι οι περισσότεροι από τους καλύτερους που υπάρχουν εντός ελληνικών συνόρων.

Αρχικά τάχθηκε επίσημα κατά του grexit, επισήμανε όλους τους κινδύνους για το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμφώνησε να καθίσει στο τραπέζι με όλους τους ενδιαφερόμενους, σκόνταψε όμως στο σαμποτάζ της συνάντησης και στον αβδηριτισμό, που χαρακτηρίζει τον Σταύρο Κοντονή και τους συνοδοιπόρους του. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να δέχεται άμεσες και έμμεσες βολές από παντού και τον δείχνουν ως τον μοναδικό υπεύθυνο για το κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι αυτό λοιπόν, "χίλιες φορές grexit".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ