ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συμφωνία με Ρόμα για Μανωλά με ποσό ρεκόρ!

Συμφωνία με Ρόμα για Μανωλά με ποσό ρεκόρ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, λίγο πριν τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης, Ολυμπιακός και Ρόμα ήρθαν σε συμφωνία για την πώληση του Κώστα Μανωλά, με ποσό ρεκόρ!

Το σίριαλ του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και της Ρόμα να βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις. Η οριστική συμφωνία επήλθε λίγο πριν τις 02.00 τα ξημερώματα, με τον Ολυμπιακό να δίνει το "ok", όταν η πρόταση των Ρωμαίων έφτασε στα 15.500.000 ευρώ!!!

Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο την πώληση του Μήτρογλου. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Τρίτη και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την Ρόμα.

Ο Μανωλάς αναμένεται να υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με τους "τζαλορόσι" και την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Καμπιονάτο, έχοντας συμπαίκτη τον Βασίλη Τοροσίδη, όπως και στον Ολυμπιακό, αλλά και την ευκαιρία να παίξει στο πλάι ποδοσφαιριστών όπως οι Μάικον, Κόουλ, Αστόρι, Ντε Ρόσι, Ζερβινιό, Στρόουτμαν, Πιάνιτς, μα προπάντων στην ίδια ομάδα με τον εμβληματικό αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι.

Από τα αλώνια στα σαλόνια

Ο Κώστας Μανωλάς κατάγεται από την Νάξο και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στο νησί με την φανέλα του Παναξιακού. Το 2005 πήγε στα τμήματα υποδομής του Θρασύβουλου και την σεζόν 2008 - 09 έκανε τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές, 6 συνολικά.

Εκείνο το καλοκαίρι τον βρήκε παίκτη της ΑΕΚ, με την οποία πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ο θείος του, Στέλιος Μανωλάς. Με τα "κιτρινόμαυρα" ο 23χρονος σήμερα στόπερ είχε 84 συμμετοχές (σε Ελλάδα και Ευρώπη), με 6 γκολ και 7001 αγωνιστικά λεπτά.

Το καλοκαίρι του 2012 ο Κώστας Μανωλάς μετακινήθηκε ως ελεύθερος παίκτης στον Ολυμπιακό , με τους Πειραιώτες να πιστεύουν στο ταλέντο και τις δυνατότητες που είχε να εξελιχθεί σε στόπερ πρώτης γραμμής.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός αποζημίωσε και με το παραπάνω την πίστη και την στήριξη των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου. Σύντομα έγινε σημείο αναφοράς στην άμυνα του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων που του έδωσαν και το εισιτήριο για την βασική σύνθεση της Εθνικής ομάδας (13 συμ.), με την φανέλα της οποίας έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το φετινό καλοκαίρι.

Ο Μανωλάς αποχαιρέτησε τους "ερυθρόλευκους" μετά από 74 παιχνίδια, 6 γκολ και 2 ασίστ, σε 6478 αγωνιστικά λεπτά. Συνολικά στην έως τώρα καριέρα του έχει 164 επίσημες εμφανίσεις, με 12 γκολ και 2 ασίστ. Η επόμενη σεζόν θα τον βρει με την φανέλα της Ρόμα, να παλεύει για τους στόχους της νέας του ομάδας.

Η μπίλια έκατσε στην Ρώμη

Γιουβέντους, Ρόμα, Νάπολι , Μπάγερν Μονάχου , Ντόρτμουντ , Μάντσεστερ Γ. , Άρσεναλ. Αυτές ήταν οι ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για τον Κώστα Μανωλά. Το πιο έντονο σαφέστατα ήταν από τις Γιουβέντους, Ρόμα και Άρσεναλ κατά σειρά.

Το σίριαλ του καλοκαιριού ξεκίνησε με τους "μπιανκονέρι" και τους "τζαλορόσι" να διεκδικούν την υπογραφή του παίκτη. Η Γιουβέντους στην πορεία έμοιαζε το απόλυτο φαβορί αλλά ουδέποτε κατάφερε να φτάσει στις οικονομικές απαιτήσεις του Ολυμπιακού , όσο και αν ο Αλέγκρι επιθυμούσε την απόκτηση του 23χρονου στόπερ.

Κάπου εκεί μπήκε στο κόλπο η Άρσεναλ και μετά την πώληση του Βερμάλεν στην Μπαρτσελόνα, ο Βενγκέρ σκέφτηκε την λύση του Μανωλά. Υπήρξαν επαφές, ωστόσο οι "κανονιέρηδες" δεν τα βρήκαν στο οικονομικό με τους Πειραιώτες, την στιγμή που και ο διεθνής στόπερ δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως η Άρσεναλ είναι ο ιδανικός προορισμός για την καριέρα του.

Εντέλει η εξέλιξη στην υπόθεση του Μεχντί Μπενατιά και η πώληση του στην Μπάγερν Μονάχου, ενεργοποίησε άμεσα τους μεταγραφικούς μηχανισμούς των Ρωμαίων που κινήθηκαν αποφασιστικά και με "αέρα" χρημάτων, κάνοντας δικό τους τον Μανωλά.

Ρόλο στην πραγματοποίηση της μεταγραφής έπαιξε φυσικά ο Βασίλης Τοροσίδης, αλλά και το γεγονός πως ο Μανωλάς πείστηκε από τους ανθρώπους της Ρόμα πως θα έχει μπόλικο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Και κάπως έτσι ο 23χρονος στόπερ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ