OPINIONS

"Πόλεμος" για τους ξένους

"Πόλεμος" για τους ξένους
INTIME SPORTS

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στον χώρο του βόλει, αφού ο Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι οι ομάδες της Α1 ανδρών μπορούν να εντάξουν στη δύναμη τους 12 κοινοτικούς, αλλά αν υπάρχει έστω και ένας ξένος ο αριθμός περιορίζεται στους 3.

Κι αν αυτή η απόφαση είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφού κάθε προπονητής θα έκανε τον προγραμματισμό του και τις ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις.


Όταν όμως σχεδόν όλες οι ομάδες βάση του περσινού κανονισμού(τέσσερις μη Έλληνες μάξιμουμ, αλλοδαποί και κοινοτικοί) έκαναν τις κινήσεις τους, τότε μιλάμε για απίστευτη ανοησία και κωλυσιεργία της αθλητικής ηγεσίας, που μόνο με αθλητισμό δεν έχει σχέση.

Η ΕΣΑΠ διακηρύσσει ότι αυτό μπορεί να ισχύσει από του χρόνου, με συμφωνία κυρίων για την εφετινή περίοδο. Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών(ΠΑΣΑΠ), όπως κάθε συνδικαλιστικό όργανο κοιτά μόνο το μικροσυμφέρον του και απειλεί με προσφυγή στα αθλητικά δικαστήρια αν ισχύσουν και φέτος οι 4 μη Έλληνες.

Με αυτή την τακτική όμως κινδυνεύει να προκαλέσει τη μήνι των εργοδοτών του και την επόμενη περίοδο να αποκτήσουν όλοι μα όλοι 5,6,7 και 12 ακόμη κοινοτικούς. Και με δεδομένο ότι ουδείς Έλληνας αγωνίζεται στο εξωτερικό(επειδή δεν τους κάνουν καν πρόταση),τότε θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Οι 4 μη Έλληνες είναι η καλύτερη λύση!


Σημειωτέον ότι όλα τα ΤΑΑ έχουν ήδη ξένους στη δωδεκάδα τους(δυο ο Ολυμπιακός, δυο ο Ηρακλής) εκτός του Παναθηναικού που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν έχει ούτε ένα μη Έλληνα στη σύνθεση του(απλά συμφώνησε με τον Ισπανό Γκενς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ