OPINIONS

Ο ΠΑΟ έδειξε το δρόμο

Ο ΠΑΟ έδειξε το δρόμο
INTIME SPORTS

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να αποσυρθούν όλες οι ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι κραδασμοί της κρίσης.

Πριν από την έναρξη της εφετινής περιόδου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν συμφωνήσει να μη δηλώσουν τις ομάδες βόλει στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, αλλά φοβήθηκαν τις κυρώσεις (3 χρόνια εκτός Ευρωπαϊκών Κυπέλλων) και την οργή των οπαδών και έκαναν πίσω.

Δεν γνώριζαν βέβαια τότε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και γι αυτό δείλιασαν.
Τώρα όμως που το οικονομικό πρόβλημα διαλύει οικογένειες, επιχειρήσεις, παρέες και συλλόγους, ο Παναθηναϊκός τόλμησε και απέσυρε την ομάδα γυναικών από το Κύπελλο CEV.

O Παναθηναϊκός λοιπόν αποσύρθηκε από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 7.000 ευρώ, ενώ δεν θα παίξει στην Ευρώπη και την επόμενη περίοδο.

Υπολογίστηκε όμως ότι τα ταξίδια σε Βοσνία, Τουρκία και σε άλλους τρεις ευρωπαϊκούς προορισμούς θα κόστιζαν περίπου 50.000 ευρώ, πόσον που δεν υπάρχει, κι αν βέβαια βρεθεί, θα είναι προτιμότερο να διατεθεί στις πληρωμές των παικτριών.

Πρόκειται για μια γενναία απόφαση ιδιαίτερα για τον τωρινό Παναθηναϊκό που δεν έχει ελπίδες διάκρισης στα ευρωπαϊκά κύπελλα.


Το παράδειγμα του Παναθηναικού ταρακούνησε και τον Ολυμπιακό, αλλά για το μέλλον της ομάδας γυναικών(παίζει με την ανίκητη Γαλατα Σεράι) θα αποφασίσει η νέα διοίκηση.


Για να ξεπερασθεί λοιπόν όσο το δυνατόν ανώδυνα η κρίση χρειάζονται γενναίες και ριζοσπαστικές αποφάσεις και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το δρόμο, κόντρα σε υστερίες και ανώφελες οπαδικές κραυγές.

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να αποσυρθούν όλες οι ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι κραδασμοί της κρίσης.

Να παίξουν για τρία χρόνια χωρίς ξένες και ξένους, αφού έτσι κι αλλιώς η ανταγωνιστικότητα τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα είναι μικρή.

Μπορεί κάποιοι να αγανακτούν με αυτά που διαβάζουν και να προβάλουν το μεγαλείο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά αυτή την εποχή προέχει η σωτηρία και η ύπαρξη των "αιωνίων" και όχι οι διακρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ