OPINIONS

Με τη Μάντσεστερ για την υπέρβαση!

Με τη Μάντσεστερ για την υπέρβαση!
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την απόλυτα επιτυχημένη τριετία του Ολυμπιακού, αλλά και για την υπέρβαση που θα επιδιώξουν οι "ερυθρόλευκοι" απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η διαδρομή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τρία τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα εφέτος, είναι άκρως επιτυχημένη, κι από εδώ και πέρα ότι πετύχει είναι υπέρβαση, είτε αυτό είναι η πρώτη νίκη του σε νοκ αουτ παιχνίδια της διοργάνωσης, είτε η πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κέρδισε 9, 9 και 10 βαθμούς στα τρία τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ και 28 βαθμοί είναι πλούσια συγκομιδή, όταν μάλιστα συνδυάζονται και με πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Ο πρώτος στόχος λοιπόν επετεύχθη, κι εκεί αποσκοπούσαν οι μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού, το πλούσιο ρόστερ και η στήριξη του Μίτσελ.

Απο εδώ και πέρα λοιπόν ότι καλύτερο είναι υπέρβαση, κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι παίκτες του Ολυμπιακού. Γι αυτό παρότι σέβονται τη μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν την φοβούνται και περιμένουν από την ημέρα της κλήρωσης τα σπουδαία ματς. Η φλόγα, το πάθος και η δίψα για διάκριση είναι δεδομένα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της, έχουν μπροστά τους μια ευκαιρία και πρέπει να την αρπάξουν.

Η πρώτη υπέρβαση λοιπόν είναι μια νίκη σε νοκ αουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτό ποτέ δεν το κατάφερε ως τώρα ο Ολυμπιακός. Το 1999 βρέθηκε στους "8", έχασε στο Τορίνο 2-1 από τη Γιουβέντους και έφερε ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Το 2007 ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Τσέλσι στο "Καραισκάκης" και έχασε 3-0 στο Λονδίνο, ενώ το 2009 ηττήθηκε 0-1 και 1-2 από τη Μπορντό. Η πρώτη νίκη λοιπόν θα είναι ιστορική και υπέρβαση.

Αν την πετύχει το βράδυ της Τρίτης, θα αρχίσει η κουβέντα και για την πρόκριση, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρίσκεται στις 4-5 καλύτερες του κόσμου.

Νοκ-άουτ με Μάντσεστερ Γ. ο Σαβιόλα!

Μπορεί όμως να τα καταφέρει; Αν σκεφτούμε ότι τις μεγάλες εφετινές εμφανίσεις τις έκανε σε μεγάλα ματς, θα απαντήσουμε θετικά. Το πρώτο ημίχρονο με την Παρί στον Πειραιά ήταν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει φέτος ο Ολυμπιακός. Όπως και το παιχνίδι με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, όπου κρινόταν κατά μεγάλο ποσοστό η πρόκριση. Αν τα 45 λεπτά γίνουν 60-70 τότε μπορούμε να μιλάμε για την υπέρβαση.

Σε αυτό αποσκοπούσαν εξάλλου και οι τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου, στην υπέρβαση. Κάλλιστα ο Ολυμπιακός μπορούσε να μείνει με το ίδιο ρόστερ , μετά τις αποχωρήσεις των Μήτρογλου, Βάις και τον τραυματισμό του Σιόβα, αλλά έκανε το κάτι παραπάνω, με την απόκτηση των Βάλντες, Πέρεζ, Μαρκάνο.

Οι ιδέες γίνονται υλική δύναμη όταν τις ενστερνίζονται μεγάλα πλήθη, τα μεγάλα πάθη είναι για τις μεγάλες ψυχές και τα μεγάλα γεγονότα μπορούν να τα ατενίσουν μόνο όσοι βρίσκονται στο ανάλογο ύψος με αυτά. Κι όλα αυτά υπάρχουν στην διοίκηση, στους προπονητές, στους παίκτες , αλλά και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Αν τα γευτούν, θα το μάθουμε αρχικά την Τρίτη και οριστικά στις 19 Μαρτίου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ